Frissítve MÁK GYIK alapján:

"Az előlegszámlát is szükséges a kérelemhez csatolni, de amennyiben az előlegszámla 2020. évi, az nem vehető figyelembe a támogatás meghatározásánál"

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Kérdése lenne? Tegye fel kérdését szakértőinknek:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
32 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hölgyem, Uram,
Az előleg számlát is meg kell bontani anyag és munkadíjra, vagy elegendő csak a végszámlát? Napelem telepítést (anyag és munka) végez ugyanaz a vállalkozó.
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Térkövezni szeretnénk. A rendeléshez előlegszámlát kaptunk, de már szeretnénk benyújtani bírálatra a pályázatot.
A kérdésem az lenne, hogy előlegszámla részletes árajánlattal együtt elszámolható-e?
Köszönöm a válaszát.

Üdvözlöm!
Ha nincs előleg számla (nem is volt előleg), mert az elvégzett munka alkalmával fizettem a vállalkozónak egy összegben, akkor az úgy megfelel a MÁK-nak?
Köszönöm!

Az előleg számlát is fel kell tüntetni a számla összesítőben?

Nem értem minek a felület, ha nem kapunk választ. Napokkal ez előtt szerettem volna választ kapni, semmi, az utánam kérdezők választ kaptak.
Köszönöm.

Egyedülálló szülőként szeretném igénybevenni a klímafelújítással együtt a konyha korszerűsétésének keretében mosogatógépet is beszerezni, amit a boltból kapott számlával igazolnám. Lehetséges-e, hogy a mosogatógépet megvásárolva csak anyagköltségként elszámolni, és saját magam beszerelni, aminek a költségét már nem számolnám el. Ez így lehetséges?

Beltéri ajtókat, és két egyéb nyílászárót cserélnénk. Az anyag számláján csak annyi szerepel, hogy „beltéri ajtó szett”. Ezt elfogadja a MÁK, avagy reklamáljunk részletesebb számláért?
Előre is köszönöm a választ.

25 év alatti, autista aspregeres súlyosan fogyatékos fiunk után jár-e a támogatás. Jelenleg Gyodon vagyok itthon vele. Ő 4 órában megváltozott munkaképességűek munkahelyén dolgozik.
Jár nekünk a támogatás?

A 25 év alatti gyermeknek, nappali tagozatos tanulónak kell lennie?

22 éves fiunkra igényelnénk a lakásfelújítási támogatást. Decemberbe vettük a házat,már átjelentkeztünk arra a lakcímre. Szeretném tudni,hogy kinek a nevére kell kiállítani a számlákat,ha netán valamelyikünk munkahelye megszünik és arra a névre van a számla kiállítva,de a másikunknak tudják kiadni a jogviszonyról az igazolást,akkor ha a név nem stimmel a számlán,de házasok vagyunk 1 lakcímen,akkor is megkapjuk a támogatást?

Rokkantsági járadékot kapok, nem dolgozom. Így nem tudom igénybe venni a lakásfelújítási támogatást?

Tisztelt Hitelnet!

A lakásfelújítási támogatás egy részéből a teraszunkat szeretnénk burkolni. A burkolólapot már korábban megvettük, így lényegében csak munkaköltség lenne. A terasz szerkezetileg teljesen kész, csak a burkolómunka hiányzik. Az a kérdésem, hogy ezt a beruházást (kültéri teraszburkolás, csak munkadíj) melyik rovatba kell beírni a tervezett munkák között? (Két tippem van: térburkolás vagy teraszépítés – persze, lehet, hogy egy harmadik…).
Köszönöm a választ előre is.

Üdvözlettel,
K. Richárd

Üdvözlöm!
A munkaköltség kifizetéséhez elegendő a vállalkozói szerződés vagy a munkadíjról külön számlát is kell csatolni.
Köszönettel: T andi

Üdvözlöm.
2021 januárjától a felújításra vásárolt anyagköltségek számláit folyamatosan gyűjtöm, de a munkálatokat csak később kezdjük.
Elfogadhatóak lesznek így a számlák?

Kérdésem az lenne, hogy ha a saját tulajdonú ingatlanomban, ahol a felújítást tervezem, csak tartózkodási címnek van rögzítve a lakcím kártyámon nem állandónak ( egyéb okok miatt ), ebben az esetben nem felelek meg a feltételeknek? Hiba az én nevemen van az ingatlan?

Szeretném megkérdezni, hogy fénycsatorna beszerelésére is igényelhető a támogatás.
Köszönöm.