Tisztelt Hitelnet!
Homlokzati felújításom során a festési munkálatokon túl a homlokzat egy részét (30 nm) kerámialappal fogom burkolni. A teljes homlokzat felülete 200 nm.
A fenti burkolási munka (anyag + munkadíj) támogatható?
Üdvözlettel:
György

Válaszunk:
Kedves György!
A kormányrendelet szerint támogatható munkálatok:
" az épület külső festése, színezése, valamint szigetelése, utóbbinál, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,"
"az épület külső festése, színezése"
Véleményünk szerint a kerámialappal történő burkolás is támogatható tevékenységnek minősül.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Társasház lakás, 4. emelet konyhabútor cserét, a gépekhez a belső elektr. hálózat felújítását, klímát tervezünk. A klíma a sajátosságok miatt bonyolultabb, a külső fal és burkolat az emeletnél ferde és palás, kültéri egységet csak ide. Állvány kell, palát le kell bontani, vissza nem rakható. Utána szigeteltetnünk kell a megnyitott felületet és borítást kell visszarakatnunk. A ferde fal miatt spec. konzol kell. Így elszámolhatóak-e ezek a munkálatok? A tetőfedő munkája így belefér a külső szigetelés fogalmába? Ugyanez a klíma miatt kell, de ott amúgy is vannak beázásaink. Az állványozás és konzol munkadíja elszámolható, ha azt a szerelő építi be a számlába? A felsoroltak anyagdíja 3.200.000 Ft, munkadíj 900.000 Ft. Ha szabályos, a 2.050.000 Ft-ból 1.800.000 Ft visszaigényelhető. Ha a klíma nincs (bonyolult összehangolni) anyagdíj 2.500.000 Ft, munkadíj 600.000 Ft. Az 1.550.000 Ft-ból 1.200.000 Ft támogatást visszaigényelhető.
Kérem szíves véleményüket és megerősítésüket, köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az volna, hogy betonkoszorú készítésre és tűzfal újra falazásra igénybe vehető-e a felújítási támogatás?
Előre is köszönöm a választ.

Tisztelt Hitelnet!

A következő kérdéseim lennének:

1. A tavalyi évben telepíttettem egy napelemes HKME rendszert, amelyre az otthonfelújítási támogatást is igénybe kívánom venni, egyéb munkálatok mellett. Ezt idén bővíteni szeretném néhány panellel (így a fűtés egy része elektromos fűtéssel kiváltható lenne). Kérdésem, hogy a tavalyi telepítés mellett az idei bővítésre is igénybe vehető a támogatás?

2. A saját kivitelezésben végzett egyszerűbb felújítási munkálatokról (pl. festés, szanitercsere) értelemszerűen csak anyagszámla áll rendelkezésre. A számlaösszesítő táblázat megfelelő cellájába beírom a felújítási tevékenység megnevezését, ez így elegendő? Hiszen az adott felújítási munkára vonatkozóan egyéb dokumentum nem áll rendelkezésre.

Köszönettel:
Zoltán

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy munkakörönként/csoportonként (villanyszerelés, burkolás, redőny, stb…) kell-e meglennie az 50-50% számlának anyagköltségről, vállalkozói díjról, vagy az összesen keletkezett számla anyagköltségről és vállalkozói díjról 50-50%-ban is elszámolható?
Az esővíz szikkasztó rendszer telepítése támogatott munkafolyamatnak számít-e?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv: Anita

Tisztelt Hitelnet!
Mosogatógép vásárlása és konyhabútorba beépítése esetére is elszűámolható a támogatásba?
Köszönettel: Andrea

Tisztelt hitelnet.
A födém szigetelés zárt cellás poliuretán habbal elszámolható a támogatásban?
Köszönettel: Beáta

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy azonos helyrajzi számon szereplő épület, ami jelenleg garázs és tároló helységként funkcionál felújíthato-e? A falai illetve a mennyezet gipszkartonnal és a villany vezetékeinek cseréje , lámpa testek beépítése, nyílászárói cseréje?