Amennyiben a lakás felújítása során az egyes helyiségeknél funkcióváltás következik be (a nappaliból kikerül a konyha az eddigi fürdőszobába, fürdőt a spájz helyén alakítunk ki), nem igényelhető támogatás?

Véleményünk szerint amennyiben a ház falai nem mozognak, az alapterület nem változik, akkor a lakásfelújítási támogatás a helyiségek felújítására igényelhető lehet ebben az esetben, bár ezzel kapcsolatban egyelőre hivatalos MÁK választ még nem volt olvasható. Amennyiben a kérdésével kapcsolatosan egyedi állásfoglalást is szeretne kérni, kérjük kérdését a MÁK felé is küldje el.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
A lakásfelújítás során szeretnénk a lakóház mögött található épülettel összenyitni a házat, és abban kialakítani egy nagyobb konyhát (a két épület összeér, de nincs egybenyitva, az utóbbi épületben jelenleg többek között nyári konyha található).
Ez a munkálat elszámolható a lakásfelújítási támogatásban?
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlöm. Érdeklődni szeretnék hogy lakás felújítást végzünk a támogatás igénybe vételével. Ezzel egyidejűleg bővítést is végezhető,l tudva hogy erre nem lehet támogatást kérni csak ugye így egyben lenne meg minden. Persze a bővítés ról nem nyújtunk be számlát. Köszönöm a választ

Tisztelt Cím! Kültéri térkő burkolat készítésére szeretnénk felvenni a 3+3 lakásfelújítási támogatást. A munkát (anyagbeszerzéssel együtt) egy vállalkozó végezné, aki feleségem 2. unokatestvére. Ha jól tudom közvetlen rokon által végzett munka nem vonható be a támogatásba, viszont nem tudom, hogy a 2. unokatestvér minek számít? Csináltathatjuk vele vagy ezzel kiesnénk a támogatásból? Válaszát előre is köszönöm.