A preferált kistelepülésen lévő lakás vásárlásával egybekötött bővítés, illetve korszerűsítés esetén a lakásvásárlásra a támogatás maximális összegének legfeljebb 50%-a használható fel. Ha ennél magasabb vételárú lakást kíván a támogatást igénylő vásárolni, akkor a támogatás összegét meghaladó vételárrészt kölcsönből vagy saját forrásból kell kiegyenlítenie.

Például egy 6M Ft-os ingatlan esetén a 3 gyermek után járó 10M Ft-os falusi CSOK-nak maximum a fele, 5M Ft használható fel a vételár kiegyenlítéséhez. A vételárból fennmaradó 1M Ft saját erőből vagy - megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén - lakáshitelből finanszírozható.

A támogatási összegnek bővítésre és/vagy korszerűsítésére felhasználható keretére vonatkozóan nincs a fentiekhez hasonló megkötés. Ha a támogatást igénylő 10 millió Ft falusi CSOK támogatásra jogosult, és a megvásárolni kívánt lakás vételára 3 millió Ft, akkor a fennmaradó, legfeljebb 7 millió Ft-ot fordíthatja a támogatási szerződésben, költségvetéssel alátámasztott bővítési és korszerűsítési munkálatokra.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a megvenni kívánt ingatlan összege nem éri el az 5 millió forintot, esetleg csak 3-at, akkor mi lesz a fennmaradó vásárlásra adható 2 millió forinttal?

Üdv.
Vennék egy használt házat, 5 millió a vételára. A falusi csok így a teljes vételárat finanszírozza? A maradék 5.000.000 Ft-ot pedig korszerűsítésre tudom költeni?

Üdvözlöm!
Abban kérném a segítségüket, hogy adott egy ingatlan, amit szeretnénk megvásárolni és felújítani. A tulajjal 5 millió forintban egyeztünk meg.
A kérdésem az lenne, hogy ha az értékbecslő úgy ítéli meg nem ér annyit, hanem pl. 4,6-4,8 milliót, akkor a bank csak annyit fog elutalni a tulajnak vagy attól függetlenül megkapjuk a teljes összeget?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Enikő

Jó napot kívánok.
Londonból jön haza lányom és családja (élettárs+2 kiskorú). A házat megvettem és a Csokot szeretnénk igényelni. (Az 1,430M forintot és beköltözés után a fejújítási kedvezményt.
Lehet-e már most kérni a TB igazolást(függetlenül, hogy nyárig még dolgoznak).
Egyiküknek sincs jó lakcímkártyája. (Ezek régi eladott lakások címei). Az újak elkészítése, illetve a jelenlegi lakásomba való bejelentkezés természetesen jó lenne, de a kormányhivatal programjával nem sikerül (illetve pr.hibával leléptet).
Köszönöm, üdvözlettel.