T. Szakértő!

Használt lakás vásárlása előtt állok, és a kinézett ingatlant CSOK + hitel (1 gyermek) igénybevételével szeretném megvásárolni.
A fürdőszobában nincs fűtőtest.
Kérdésem, hogy ha fel lenne szerelve egy elektromos hősugárzó a falra, az elfogadható-e?

A WC külön helyiségben van, ott sincs fűtés.
Gond lehet-e ez?

A konyhában van gáz, illetve régen konvektor volt felszerelve, de be lett falazva a szellőzője. Ha egy elektromos fali panelt beszereltetnénk, elfogadható-e?

Nagyon tetszik a lakás, és nem szeretnénk, ha a fűtés hiányossága miatt elesnénk a CSOK-tól, mert úgy tudom, hogy így illetéket sem kell fizetni. Esetleg lehetőség van a későbbiekben használt lakás fűtéskorszerűsítése céljából kihasználni a CSOK-ot? (Csak sajnos az illeték szempontjából az már biztosan nem elfogadható, ha jól gondolom.)

Válaszát tisztelettel köszönöm előre is!
Edit

Válaszunk:

Kedves Edit!

A fali elektromos hősugárzó elfogadható fűtési módnak számít CSOK igénylésnél ellentétben a mobil hősugárzóval. Nem szükséges, hogy a WC is rendelkezzen közvetlen hőleadó berendezéssel. CSOK szempontjából tehát nem gond tehát, ha a WC-ben nincsen fűtés.

Közvetlen hőleadó fűtőberendezéssel az ingatlan alábbi helyiségeinek kell rendelkeznie:
- nappali
- hálószoba
- étkező
- fürdőszoba
- egyéb fűthető helyiség, ide nem értve a gépjárműtárolót és a pinceszinti helyiséget

A konyha tehát nem tartozik a lakás azon helyiségei közé, melynek közvetlen hőleadó berendezéssel kellene rendelkeznie. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat. Az elfogadható fűtési módokról részletes leírás IDE kattintva tekinthető meg.

CSOK igénylés esetén az illetékmentesség is fennáll. Nem kell megfizetni tehát a vagyonszerzési illetéket, ha legalább 1 gyermek után CSOK igénybevétel is történik.

Korszerűsítési, felújítási célokra a CSOK nem vehető igénybe. Erre a célra a falusi CSOK használható fel, de csak abban az esetben, ha az adott ingatlan falusi CSOK által preferált településen található. (Illeték szempontból a felújítási célra igényelt falusi CSOK valóban nem meghatározó.) A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése