Tisztelt hitelnet!

Az lenne a kérdésem, hogy milyen vagy melyik banknál kaphatnék hitelt használt ház vásárlásra?

Munkaviszonyom van már két éve. Passzív bár listás vagyok kb. két hónapja. Az OTP faktoringnál volt tartozásom, amit kedvezményesen kifizettem, de így öt évig passzív bár listás vagyok. Két kiskorú gyermekem van és élettársi kapcsolatban élek. Jelenleg önkormányzati bérlakásban élünk. Szeretném kihasználni a csokot is és hitelt felvenni, így ebből használt lakást vásárrolni.

Kérdésem: milyen lehetőségem lenne így hitelfelvételre?
A csok jár nekem így passzív bárlistásként?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Bea

Kedves Bea!

A CSOK rendelet nem írja elő a hitelintézeteknek az igénylők KHR státuszának vizsgálatát, tehát a CSOK jogosultságot nem zárja ki, ha a támogatott személyek adatai negatív információval aktív vagy passzív státuszban szerepelnek a KHR listán.

Ami a hitelfelvételt illeti, a pénzintézetek mindegyike ellenőrzi a hitelfelvevő adatait a Központi Hitelinformációs Rendszerben, s a negatív információ - akár aktív, akár passzív - egyetlen pénzintézetet kivéve kizáró okot jelent. Bankpartnereink egyikénél hitelképes lehet az az ügyfél, akinek adatai ugyan passzív státuszban szerepelnek a KHR-ben, de a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

A pozitív hitelbírálat azonban 6 havi passzív KHR státusz esetén sem automatikus. A hitelképességet az is befolyásolja, hogy az adósnak korábban hány ügylet vonatkozásában volt mulasztása, milyen típusú hitelnél fordult ez elő, illetve mekkora hitelösszeget érintett. Mindezek ismeretében hozza meg döntését a bank.

Kérdésére válaszolva legkorábban 6 havi passzív KHR státusz esetén nyílhat lehetőségük lakáshitel és CSOK együttes igénybevételére, amennyiben a használt lakásra vonatkozó további CSOK feltételek is teljesülnek. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat. Élettársi kapcsolat esetén együttesen lehetnek jogosultak a kedvezményre. Feltétel, hogy mindketten tulajdonrészhez jussanak a kedvezmény igénybevételével vásárolt lakásban.

A hitelfelvétellel kapcsolatban a tényleges ügyintézés a 6 hónap megléte után kezdődhet el, de javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol előzetesen már tud egyeztetni Szakértőinkkel. Irodáinkban a teljes körű CSOK és hitelügyintézés díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

72 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet,
Egy régebbi ügy miatt idén 10 éve, hogy KHR listán vagyok. A bankkal megegyeztünk, hogy elengedik a kamatot és akkor amit kérnek, kifizetjük. Alap + késedelmi kamat szerepel a dokumentumban.
Akkor még további öt évig fent leszek a listán?
Válaszukat előre is köszönöm.

Érdeklődnék, hogy a férjemmel igénybe vehetjük-e a csok támogatást 3 gyerek után lakáshitellel együtt, ha a férjem passzív bár listás?

Tisztelt hitelnet!
Én és a párom a passzív listán vagyunk. Szeretnénk babaváró hitelt igényelni és a CSOK hitelt. Tartozásunkat 2 hete törlesztettük.
Kérdésem az lenne, hogy jogosultak vagyunk-e a hitelre?

Üdvözlöm!
Passzív khr-en szereplek. Minden részletem visszafizettem. Csok hitelt így fel lehet venni? A babavárót már felvettük.

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy a héten tesznek át 1 éves passzív státuszra. A babaváró hitelt így engedélyezik állítólag felvenni, viszont a falusi csok-ot vagy csok hitelt nem talán. Tudna nekem ebben segíteni esetleg?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt hitelnet!
Olyan kérdésem lenne még, hogy a férjem az erkölcsi bizonyítványába benne szerepel, hogy volt büntetve (de én nem)! Ez probléma-e ahhoz, hogy megadják a CSOK-ot?
Köszönöm szépen a választ.

Én azt szeretném kérdezni, ha például a Budapest Banknál tartozásom van vagy például a Providentnél, akkor is igényelhetek CSOKot? 2 kiskorú gyermekem van és házasságban élek, bár az egyik kicsi nem a jelenlegi páromtól van. A páromnak viszont voltak ügyei, de azokat letudta és maradt pénzbírság, amit fizet! De mi ezektől független igényelhetjük a CSOKot?
Előre köszönöm a választ.

Az érdekelne, hogy ha aktív KHR listás vagyok, felvehetem-e a csok-ot lakásfelújítás céljából hitel nélkül 2 gyerekre?

Én már pár éve nem tudom fizetni, akkor én tudnám igényelni? Ápolásit kapok.

Ùgy tettek a BAR listàra, hogy nem vettem fel semmilyen kölcsönt a provodentnèl. Így tudnèk szemèlyi kölcsönt fel venni? Jogtalanul vagyok a BAR listàn.

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem a CSOK-kal kapcsolatos lenne. Két gyermekünk van, jelenleg albérletben élünk, ezért szeretnénk használt lakást /családi házat vásárolni.
Férjemnek biztos munkahelye van, biztos jövedelemmel. Viszont a KHR listán aktív státusszal szerepel. Hitelt nem igazán szeretnénk,úgy gondolom emiatt nem is kapnánk. Viszont a CSOK – ot hitel nélkül is ki lehet használni, igaz?
Kb 7-8 millió forint értékben néztünk egy családi házat egy pici faluban. Két gyermekkel, aktív KHR listával van valami lehetőségünk házhoz jutni? Illetve még egy kérdésem lenne, mert mindenhol más információt kapunk. Esetleg leírná a pontos feltételeit a CSOK igénylésének?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt hitelnet!
Van egy hitelmentes nyaralónk, amit eladva és hitellel megpótolva szeretnénk egy kis házat venni. Maximum 7 millió forintban gondolkodunk ami hitel lenne. Párom jelenleg 4 órában van bejelentve, én pedig gyeden vagyok a 1,5 éves kislányunkkal. Jövőre, azaz januártól 8 órás szakmunkás bérrel lesz bejelentve párom, és össze is fogunk házasodni. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeink vannak a jövőre való tekintettel? (Csok vagy babaváró)
Ami még fontos, hogy párom az előző házasságából hozott el adósságot, amivel KHR listára került. Ezt már rendeztük, és azóta passzív, de mivel megállapodtunk és nem a teljes összeget fizettük vissza, így 5 évig passzív. Babavárót vagy csokot így is tudunk igényelni?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Laura

Tisztelt hitelnet!
Passzív khr-es vagyok 2018 óta, faktoring miatt kerültem fel anno, de 5 évre raktak fel, mivel nem egyben fizettem vissza az összeget. (Senki nem tájékoztatott, hogy részletben visszafizetve 5 év). Kérem segítségüket. Falusi csokra szeretnénk házat venni, illetve ha lehetséges valamilyen hitelt mellé, mivel ugye 3 év alatt a vételárnak megfelelő összeget korszerűsítésre kell fordítani, ha jól tudom. Pl.: ha lakás 5 millió, akkor 10-et kell felvegyek és 5-öt ebből korszerűsítésre, javítson, ha tévedek. És úgy utaljak vissza a pénzt, ha számlával van igazolva a munkálat és banki értékbecslő is megnézte.

Tisztelt Hitelnet!
A párom és én szeretnénk igénybe venni az állam által kínált falusi Csok támogatást. Az párom Bár listán van, én nem. Szeretnénk tudni, hogy így is jogosultak lennénk-e a támogatásra.
Köszönök szépen mihamarabbi válaszát, maradok tisztelettel.

Jonapot szeretnék érdeklődni hogy a csokot felvehetünk ha passzív barlistán vagyok?

Szép napot!
Érdeklődni szeretnénk, hogy bár listán vagyok és csokot szeretném igénybe venni.
Ilyenkor mik a feltételek?

1 hónapja vagyok passzív Khr listás. Csok-ot szeretnék igényelni 4 gyermekre. Anyaságin vagyok. A férjem venné fel a hitelt! Van így erre lehetőségünk? Vagy az 1 évet meg kell várni, mire engem törölnek?

Jó napot!
Aktív bár listás vagyok. Van 4 gyerekem. Igényelhetnék falusi csokot? Mert azt mondták nkeem a bankban, én nem akarok hitelt mellé, 5M a ház ára és benne van a falusi csok listában. Viszont így nem tudom. Nincs köztartozás és több mint 10 éve biztosított vagyok.
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Közel öt éve vagyok passzív KHR listán.
Így igényelhetek-e a 10+15 milliós falusi CSOKot?

Otp tartozásom van, azonban 07. hónapban lejár a tartozás. Ezután igénybe vehetem a falusi csokot?
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Devizahitel tartozáson van! Arra igényelhető a csok?
Elöre is köszönöm!
K

Nekem asz lenne a kérdésem, hogy mindketten bárlistások vagyunk, de mi csak a falusi csokot szeretnék igénybe venni.
Lehetséges ez?

KHR listás vagyok, jelenleg aktív státuszban. Az lenne a kérdésem, ha a tartozásomat egyben most kifizetem, akkor passzív listára kerülnék. Ha 3 hónap múlva 12. hetes terhes lennék, igénybe tudnám venni a babaváró támogatást passzív listásként is? Vagy csak 1 év után vehetnének igénybe, de ha gyerekem születik közben, akkor már nem lehetek jogosult a babaváró támogatásra? Jól gondolom? Bocsánat, ha nagyon zavaros lett a kérdésem!

Jó napot kívánok!
6 gyermekem van. Albérletben vagyunk. BAR listán vagyok. Adósságomat szeretném rendezni, hogy házat tudjunk venni és hogy jár nekem a csok?

Tisztelt Szakértő!
Én azt szeretném megtudni, hogy jelenleg még fizetem a BAR listát, vagyis tiltják a fizetésemből még kb. 9 hónapig.
Az lenne a kérdésem, hogy én igényelhetem-e az új csokot egyedül 3 gyermekemre, használt lakásra?
Köszönöm! Üdv!
Anikó

Tisztelt szakértő!
Jelenleg még aktív báros vagyok sajnos a volt férjem miatt. Jelenleg tiltják a fizetésem. A munkaviszonyom több mint 1 év! Az idén már hálistennek letelik!
Azt szeretném megtudakolni, hogy a 2019 csok-ot megkaphatnám-e 3 gyermekemre egyedül használt lakásra?
Előre is köszönöm!
Tisztelettel!
Anikó

Jó napot!
Igénybe szeretném venni két gyermek után a csokot. 2,6 millio + 10 millió kedvezményes hitel mellé. A passzív KHR lista meddig befolyásolja a kedvezményes hitelbírálatot?

Aktív KHR-rel, ami NAV tartozás – lehet a csokot igenybe venni?

És melyik ez az egyetlen Bank?

Üdvözlöm.
Melyik bank fogad be passzív KHR esetén is hitelkérelmet? Illetve ha csak egyedül szeretnék felvenni hitelt, a férjemet nem bevonni, aki passzív BAR-os, akkor a CSOK-ot igényelhetem-e 2 gyerek után, ha van közjegyzői papír külön vagyonjogi szerződésről, vagy hogy külön háztartásban élünk?
Előre is köszönöm!