Gyesre hitel megoldható Gyesen lévőknek?

Ha Ön jelenleg GYES ellátásban részesül és gyorskölcsönt szeretné igényelni, akkor hitelkérelme várhatóan az összes pénzintézetnél elutasításra kerül, ugyanis hitelfelvétel szempontjából a GYES nem számít önállóan elfogadható jövedelemnek.

Fedezet nélküli személyi kölcsön esetén a GYES nem fogadható el jövedelemként, hiszen a bankok személyi hitel esetén általában minimálbér összegét meghaladó jövedelmet fogadnak csak el, míg a GYES összege ennél lényegesen alacsonyabb.

Ez azonban nem csak GYES esetén van így, önmagában a TGYÁS, a GYED, a gyerektartás és a családi pótlék, de az egyéb jellegű ellátások, mint például ápolási díj vagy munkanélküli segély, szintén nem tartoznak az elfogadható jövedelmek közé gyorskölcsön igénylése esetén.

Jelzáloghitel igénylése esetén – legyen szó akár lakáscélú kölcsönről, akár szabad felhasználású jelzáloghitelről – a GYES önálló jövedelemként nem fogadható el, de legalább a minimálbér összegét elérő jövedelemigazolás mellett a bankok kiegészítő jövedelemként figyelembe veszik a GYEST is a hitelbírálat során.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Milyen jövedelmek lehetnek elfogadhatók hiteligénylés esetén:

 • Jövedelem, munkabér típusú jövedelmek
 • Nyugdíj átutalás (öregségi, rokkantsági)
 • Ösztöndíj (amennyiben az adott banknál vezetett folyószámlára érkezik)
 • Táppénz átutalás
 • Illetménykiegészítés
 • Életjáradék
 • Nevelési díj (amennyiben az adott banknál vezetett folyószámlára érkezik)
 • Nevelőszülői díj
 • Megbízási díj
 • Tiszteletdíj
 • Ápolási díj
 • Megváltozott munkaképességűek kereset kiegészítése
 • Fogyatékossági támogatás
 • Vakok személyi járadéka

Az alábbi jövedelmek csak kiegészítő, vagyis másodlagos jövedelemként fogadhatók el:

 • Családtámogatási ellátások: családi pótlék, GYES, GYET; az anyasági támogatás csak akkor, ha az adott banknál vezetett folyószámlára érkezik
 • Gyermektartási díj
 • Gyermekgondozási díj (GYED)
 • Önkormányzati gyermektartási díj megelőlegezés
 • Önkormányzati rendszeres kiegészítő családi pótlék

Így ha Önnek gyesen lévő személyként van szüksége egy kisebb összegű kölcsönre, akkor Ön helyett olyan családtagjának kellene hiteligénylést benyújtani, aki rendelkezik legalább fél-egy éve munkaviszonnyal, s rendszeres jövedelme is eléri legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeget.

A munkaviszony időtartamán és a munkabér összegén felül az egyik legfontosabb kritérium, hogy a leendő adós adatai ne szerepeljenek a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Jelenleg egyetlen olyan bankpartnerünk letézik, mely elfogadja a gyorskölcsön igénylésére irányuló kérelmet abban az esetben is, ha a hiteligénylő adatai szerepelnek a BAR listán, feltéve, ha az ügyfél legalább egy éve passzív, azaz lezárt státuszban van.

Ha a hitel havi törlesztő részletére kíváncsi, akkor érdeklődjön irodáinkban vagy Partnereinknél, illetve kérjen személyre szóló ajánlatot, melyet Tanácsadóink az egyedi igényeknek és lehetőségeknek megfelelően készítenek el. Az ajánlat ingyenes, s nem jár semmilyen kötelezettséggel.Amennyiben a gyorskölcsönökkel kapcsolatban egyéb kérdései lennének, tegye fel Hitelszakértőnknek!

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
117 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Gyesre, illetve családira milyen jellegű hitelt lehet felvenni?

Kedves Bianka!
Önmagában a gyes és a családi pótlék nem fogadható el hitelfelvétel során. Így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Jó napot kívánok!
Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy 8 éve vagyok ápolásin a fiammal, meg kapok utána nyugdíjat is.
Erre a jövedelemre kaphatok-e hitelt?

Kedves Ibolya!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket.

Jó napot kívánok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy gyesen vagyok, meg kapom a családi pótlékot, de van egy bejelentett munkahelyem.
Akkor én meg tudnám igényelni a hitelt?
Köszönöm a választ.

Kedves Krisztofer!
Amennyiben rendelkezik igazolt jövedelemmel, ami munkaviszonyból vagy vállalkozói viszonyból származik, úgy lehetősége lehet hitelfelvételre.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Gyesre és családi pótlékra kölcsönt szeretnék.

Kedves Ramóna!
Csak gyesre és családi pótlékra nem lehetséges a hitelfelvétel.

Gyes és gyed én lévő anyuka vagyok

Kedves Anasztázia!
GYED és GYES-re hitel önmagában nem adható, mivel a GYED és a GYES a másodlagos jövedelmek közé tartozik. A leendő adósnak elsődleges – munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, esetleg nyugdíjból származó – jövedelmet is kell igazolnia. Amennyiben lehetősége van elsődleges jövedelemmel rendelkező adós bevonásra, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Szeretnèk hitelt igènyelni.

Kedves Alexandra!
Amennyiben nem rendelkeznek igazolható jövedelemmel, mit a munkaviszonyból, vállalkozó viszonyból származó jövedelem, úgy nem tudnak hitelt igényelni. A GYES csak másodlagos jövedelemként vehető figyelembe.
Ha rendelkeznek igazolható jövedelemmel, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Jó napot!
A párom egy éve dolgozik, 86 ezer a fizetése. Családival tudnánk felvenni valami hitelt, gyorskölcsönt?
Köszönöm válaszát.

Kedves Melinda!
Az említett jövedelemmel sajnos nem tudnak hitelt igényelni bankpartnereinknék. Legalább 100.000 Ft-os jövdelemmel kell rendelkezni a hitelképességhez.

Jó napot!
Én jelenleg gyest és családi pótlékot kapok, de az élettársam tanfolyamon van.
Így lehetséges a hitel?
Köszönöm szépen.

Kedves Erzsébet!
Amennyiben nem rendelkeznek igazolható jövedelemmel, mit a munkaviszonyból, vállalkozó viszonyból származó jövedelem, úgy nem tudnak hitelt igényelni. A GYES és családi pótlék csak másodlagos jövedelemként vehető figyelembe.

Kedves Erzsébet!
Amennyiben nem rendelkeznek igazolható jövedelemmel, mint a munkaviszonyból, vállalkozó viszonyból származó jövedelem, úgy nem tudnak hitelt igényelni. A GYES és családi pótlék csak másodlagos jövedelemként vehető figyelembe.

1eve vagyok passzív státuszban tudok hitelt felvenni? Ha igen melyik banknál?

Kedves Krisztián!
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Szeretnék felvenni pénzt, viszont a férjemnek van munkaviszonya, 3 hónapja van bejelentve. Vehetünk fel hitelt?

Kedves Rita!
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek!

Hitelt szeretnék felvenni.

Kedves Mária!
Megfelelő munkaviszony mellett is figyelembe vehető kiegészítő jövedelemként. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Gyes-re is fel lehet venni?

Kedves Asszonyom!
GYES csak kiegészítő, vagyis másodlagos jövedelemként fogadható el.

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy rokkantsági ellátásban részesülő személy vagyok. Mellette nevelőszülői jogviszonyom van 3 éve. Kapok gyedet és 5 családi pótlékot. Van ingatlanom fedezetnek.
Csilla

Kedves Csilla!
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető hitellehetőségekről! Ehhez azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Jó estét!
Gyesre és családi pótlékra szeretnék hitelt felvenni, ha lenne egy kezesem lehetséges lenne?

Kedves Laura!
Önmagában gyesre és családi pótlékra nem vehető fel hitel, de amennyiben van lehetőség megfelelő jövedelemmel rendelkező személy bevonására, úgy működhet a hitelfelvétel. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Érdekelne nagyon ez a kölcsön.

Kedves Erika!
Önmagában gyesre, gyedre nem igényelhető hitel. Amennyiben rendelkezik munkaviszonyból vagy vállalkozói jogviszonyból származó jövedelemmel, vagy van lehetősége adóstárs bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Nagy hátrányos helyzetben élek 4 gyermekemmel. Egyedül nevelem őket. Sajnos elhagyott minket az apja és így házat akarnék venni belőle, mert másnál lakunk.

Kedves Rozália!
A gyes önmagában nem elegendő hitelfelvételhez. A gyes TB jogviszonyt keletkeztet, így sajnos CSOK igénylésre sincs lehetőség.

Jó napot kívánok!
Gyes és családi pótlékra szeretnék hitelt felvenni.

Kedves Erzsébet!
A gyes és a családi pótlék nem tartozik az önállóan elfogadható jövedelemtípusok közé, így arra hitel sajnos nem vehető fel.

Jelzáloghitelt szeretnék felvenni. Gyesen vagyok, nincs munkám! Az öcsém vállalná a kezességet, aki dolgozik! A ház az én nevemen van.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Annamária!
Ha öccse adósként részt vesz a hitelügyletben, akkor megoldható lehet az Ön tulajdonában lévő ingatlanra a hitelfelvétel. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Gyesre és családi pótlékra szeretnék felvenni hitelt.

Kedves Asszonyom!
Családtámogatási juttatások önmagában nem fogadható el hitelfelvételnél. Ha esetleg van lehetőség megfelelő jövedelemmel rendelkező adós bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Hitel szeretnek felvenni

Jó napot
Társadóssal szeretnék hitelt félveni rokkant nyugdíjat kap 28000 ftot illetve én gyest és családot amely 39000 forint. Így lehetséges a hitelfelvétel?

Szeretnék hitelt felvenni Gyesre és családi pótlékra. Lehetséges ez?

Kedves Izabella,
Önmagában a GYES és a családi pótlék nem fogadható el jövedelemként, így nem lehetséges a hitelfelvétel.

Üdv.
Érdeklődnék esetleg a vírus miatt nem lehet felvenni hitelt? Még 2023-ig kapom a gyest + a családit, összesen 97000 Ft-ot kapok + be vagyok jelentve 4 órában, de 8 órát dolgozok, csak vírus miatt leálltunk.

Kedves Asszonyom!
Amennyiben ezen időszak alatt is fennáll munkaviszonya és rendelkezik munkabérrel, igényelhető lehet a hitel. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szeretnék felvenni ünnepekre.

Kedves Tímea!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gyesre szeretnék pénzt felvenni.

Kedves Tímea!
A gyes önmagában nem fogadható el jövedelemként, így erre hitelt nem lehet felvenni.

Gyedre is megoltható?

Kedves Asszonyom!
Ha a gyed ideje alatt korábbi munkaviszonya is fennáll, akkor információink szerint kiadható a jogosultsághoz szükséges TB jogviszony igazolás. További, személyre szabott tájékoztatásért kérjük, forduljon a területileg illetékes OEP-hez!

Kölcsönt szeretnék nagyon sürgősen, ha lehetne.

Kedves Csilla!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket.

Gyesre milyen hitelt tudok felvenni?

Kedves Ildikó!
A gyes nem fogadható el önálló jövedelemként, így erre sajnos nem vehető fel hitel.

Jó estét.
Én családi pótlékot és (Gyest) kapok, egy összegben 98.800 Ft és nagy szükségem lenne a hitere. Nem vagyok BAR listán. Először vennék fel hitelt. Apukám lenne az, aki dolgozik a Vízügynél már 5 éve. 83.000 Ft-ot kap.
Nagyon szépen megköszönném, ha tudnának segíteni.

Kedves Vivien!
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

117
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x