Gyesre hitel megoldható Gyesen lévőknek?

Ha Ön jelenleg GYES ellátásban részesül és gyorskölcsönt szeretné igényelni, akkor hitelkérelme várhatóan az összes pénzintézetnél elutasításra kerül, ugyanis hitelfelvétel szempontjából a GYES nem számít önállóan elfogadható jövedelemnek.

Fedezet nélküli személyi kölcsön esetén a GYES nem fogadható el jövedelemként, hiszen a bankok személyi hitel esetén általában minimálbér összegét meghaladó jövedelmet fogadnak csak el, míg a GYES összege ennél lényegesen alacsonyabb.

Ez azonban nem csak GYES esetén van így, önmagában a TGYÁS, a GYED, a gyerektartás és a családi pótlék, de az egyéb jellegű ellátások, mint például ápolási díj vagy munkanélküli segély, szintén nem tartoznak az elfogadható jövedelmek közé gyorskölcsön igénylése esetén.

Jelzáloghitel igénylése esetén – legyen szó akár lakáscélú kölcsönről, akár szabad felhasználású jelzáloghitelről – a GYES önálló jövedelemként nem fogadható el, de legalább a minimálbér összegét elérő jövedelemigazolás mellett a bankok kiegészítő jövedelemként figyelembe veszik a GYEST is a hitelbírálat során.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Milyen jövedelmek lehetnek elfogadhatók hiteligénylés esetén:

 • Jövedelem, munkabér típusú jövedelmek
 • Nyugdíj átutalás (öregségi, rokkantsági)
 • Ösztöndíj (amennyiben az adott banknál vezetett folyószámlára érkezik)
 • Táppénz átutalás
 • Illetménykiegészítés
 • Életjáradék
 • Nevelési díj (amennyiben az adott banknál vezetett folyószámlára érkezik)
 • Nevelőszülői díj
 • Megbízási díj
 • Tiszteletdíj
 • Ápolási díj
 • Megváltozott munkaképességűek kereset kiegészítése
 • Fogyatékossági támogatás
 • Vakok személyi járadéka

Az alábbi jövedelmek csak kiegészítő, vagyis másodlagos jövedelemként fogadhatók el:

 • Családtámogatási ellátások: családi pótlék, GYES, GYET; az anyasági támogatás csak akkor, ha az adott banknál vezetett folyószámlára érkezik
 • Gyermektartási díj
 • Gyermekgondozási díj (GYED)
 • Önkormányzati gyermektartási díj megelőlegezés
 • Önkormányzati rendszeres kiegészítő családi pótlék

Így ha Önnek gyesen lévő személyként van szüksége egy kisebb összegű kölcsönre, akkor Ön helyett olyan családtagjának kellene hiteligénylést benyújtani, aki rendelkezik legalább fél-egy éve munkaviszonnyal, s rendszeres jövedelme is eléri legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeget.

A munkaviszony időtartamán és a munkabér összegén felül az egyik legfontosabb kritérium, hogy a leendő adós adatai ne szerepeljenek a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Jelenleg egyetlen olyan bankpartnerünk letézik, mely elfogadja a gyorskölcsön igénylésére irányuló kérelmet abban az esetben is, ha a hiteligénylő adatai szerepelnek a BAR listán, feltéve, ha az ügyfél legalább egy éve passzív, azaz lezárt státuszban van.

Ha a hitel havi törlesztő részletére kíváncsi, akkor érdeklődjön irodáinkban vagy Partnereinknél, illetve kérjen személyre szóló ajánlatot, melyet Tanácsadóink az egyedi igényeknek és lehetőségeknek megfelelően készítenek el. Az ajánlat ingyenes, s nem jár semmilyen kötelezettséggel.Amennyiben a gyorskölcsönökkel kapcsolatban egyéb kérdései lennének, tegye fel Hitelszakértőnknek!

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Rozália szerint:

2020-06-03 - 13:34

Nagy hátrányos helyzetben élek 4 gyermekemmel. Egyedül nevelem őket. Sajnos elhagyott minket az apja és így házat akarnék venni belőle, mert másnál lakunk.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-04 - 11:26

Kedves Rozália!
A gyes önmagában nem elegendő hitelfelvételhez. A gyes TB jogviszonyt keletkeztet, így sajnos CSOK igénylésre sincs lehetőség.

Erzsébet szerint:

2020-05-01 - 15:08

Jó napot kívánok!
Gyes és családi pótlékra szeretnék hitelt felvenni.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-04 - 16:37

Kedves Erzsébet!
A gyes és a családi pótlék nem tartozik az önállóan elfogadható jövedelemtípusok közé, így arra hitel sajnos nem vehető fel.

Annamária szerint:

2020-04-22 - 10:03

Jelzáloghitelt szeretnék felvenni. Gyesen vagyok, nincs munkám! Az öcsém vállalná a kezességet, aki dolgozik! A ház az én nevemen van.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-22 - 15:52

Kedves Annamária!
Ha öccse adósként részt vesz a hitelügyletben, akkor megoldható lehet az Ön tulajdonában lévő ingatlanra a hitelfelvétel. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

R-nê szerint:

2020-04-22 - 10:01

Gyesre és családi pótlékra szeretnék felvenni hitelt.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-22 - 15:58

Kedves Asszonyom!
Családtámogatási juttatások önmagában nem fogadható el hitelfelvételnél. Ha esetleg van lehetőség megfelelő jövedelemmel rendelkező adós bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA