fbpx

GYED jövedelmere kaphatok hitelt?

Kisebb vagy nagyobb összegű kölcsönre lenne szüksége, de gyeden van, és nem tudja, hogy kaphat-e hitelt gyedre? Tájékozódjon a következő összefoglalónkból!

Igényelhető lakáshitel gyedre?

Gyedre sajnos nem igényelhető lakáshitel, mivel a pénzintézetek a családtámogatási juttatásokat (gyed, gyes, tgyás, családi pótlék, gyermektartás, stb.) önálló jövedelemként nem fogadják el a hiteligénylés során. Az adósnak munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból vagy nyugdíjból származó keresettel kell rendelkeznie.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Kaphatok szabad felhasználású hitelt vagy személyi kölcsönt gyedre?

A hitelfelvételhez szükséges jövedelemnek – szabad felhasználású jelzáloghitel és fedezet nélküli személyi kölcsön esetén is – elsődleges, vagyis önállóan elfogadható jövedelemből kell származnia, így hitel önmagában a gyedre ez esetben sem nyújtható.

Mit tehetek, ha gyeden vagyok és hitelre van szükségem?

Jóllehet a gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, de kiegészítő jövedelemként igen. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van önállóan elfogadható jövedelemmel rendelkező házastársa vagy élettársa, akkor ő lehet a hitelügyletben az adós, Ön pedig adóstársként szerepelve hozzájuthat a szükséges összeghez. Ez esetben a hitelbírálat során másodlagos jövedelemként a gyed is figyelembe vehető, vagyis növeli a fizetőképességet.

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelhez, ha gyeden vagyok?

Míg az adósnak hivatalos munkáltatói igazolást, munkabért tartalmazó bankszámla kivonatot vagy NAV jövedelemigazolást kell benyújtania, addig a gyeden lévő adóstárs jövedelmét gyed szelvénnyel, vagy – bankszámlára utalt gyed esetén – az utolsó 3 havi bankszámla kivonattal igazolhatja.

Elfogadható a gyed kiegészítő jövedelemként bármilyen típusú hitel felvételénél?

Másodlagos, vagyis kiegészítő jövedelemként a gyed jelzálog alapú szabad felhasználású hitelnél, adósságrendező hitelnél és lakáshitelnél, valamint fedezet nélküli személyi kölcsönnél egyaránt elfogadható.

Gyed után mennyi munkaviszony szükséges a hitelfelvételhez?

Ha Önnek a gyed alatt is megvolt a munkaviszonya, akkor a gyedről való visszatérés után akár azonnal is igényelhet hitelt, ha ez a munkaviszony legalább 6 hónapja fennállt. Piaci kamatozású jelzáloghitel igényléséhez a 3 hónapos munkaviszony is elegendő.

Ha Ön passzív jogon kapott gyedet, akkor miután ismét elhelyezkedett, meg kell várni a próbaidő leteltét, illetve legalább a 3 vagy 6 hónapos munkaviszony meglétét.

Amennyiben további kérdései vannak e témában, kérdezze online Hitelszakértőinket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

81 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlet!
Én gyesen vagyok, de férjem dolgozik, igen jó jövedelem igazolható. Lakásomra szeretnék jelzáloghitelt felvenni, ami tehermentes, 1/1 én vagyok a tulajdonos.
Kérdésem: lehet-e így felvennem a lakásomra hitelt, ha nincs jövedelmem, csak a gyes, de párom hiteltársként lenne?

Tisztelt szakértők!
Én gyesen vagyok, mivel 3 kiskorú gyermekem van és ház felújításra szeretnék felvenni kisebb összegű hitelt, mivel nekem 102.000 forint jövedelmem van.
Előre is köszönöm
További szép munkát:)

Üdv!
Érdeklődnék, ha gyed-en vagyok, de munkabérként kapom az utalást a folyószámlámra, úgy abban az esetben kaphatok-e kisebb összegű kölcsönt valamelyik pénzintézetnél?
Előre is köszönöm a választ.
Szép napot.

Tisztelt Szakértő!
Férjemmel lakáshitelt szeretnénk felvenni júniusban, én decemberig GYED-en vagyok. A férjem hitelképes. A kérdésem az lenne, hogy hitelelbírálásnál a GYED, vagy már a GYES összegét fogják figyelembe venni?
Előre is köszönöm válaszát!

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy Gyodra adnak-e kis összegű hitelt? És mennyi összeg a legkisebb?
Köszönöm szépen a választ!

Tisztelt Szakértő.
Kérdésem az lenne, hogyha jelenleg gyeden vagyok és visszaállok dolgozni, akkor abban az esetben első munkabér kifizetés után tudok hitelt igényelni a gyeddel együtt? (2020.04.30-tól munkaviszony, 2021.07.21-én született kisfiam, 2022.01.05-től gyeden vagyok)
Válaszát előre köszönöm.
Tímea

Nekem ugyanúgy él a szerződésem, igaz gyeden vagyok. 250.000 Ft-ot kapok.
Miért nem vagyok hitelképes? És jön a 2. baba is.

Tisztelt Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudnánk-e felvenni Csok hitelt, ha én Gyed-en vagyok ikerfiaimmal. 3 gyermekem van. Munkabérként érkezik az utalás. A párom külföldön dolgozik, ezáltal ott biztosított.
Előre is köszönöm válaszukat.
Szép estét.

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg GYES-en vagyok, Munkabér jogcímen kapom a munkáltatómtól a GYES összegét és van egy szerződéssel kiadott lakásom, amiből rendszeres jövedelmem származik. Így tudok hitelt/kölcsönt felvenni?
Előre is köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm.
Én iker fiaimmal Gyed-en vagyok itthon, de munkabérként jön utalás.
Erre vehető fel Csok hitel? 3 gyermekem van.
Előre is köszönöm válaszukat.

Aktív bejelentett munkaviszonyom van, állami cégnél. Mellette GYED EXTRÁT is én kapom, a legmagasabb összeggel, ezt a bank beszámolja a lakáshitel kérelemnél?

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg GyED-en vagyok a kisfiammal, de munkabérként kapom az utalásomat minden hónap elején. Van-e így lehetőségem kisebb személyi kölcsön felvételére? Illetve ha GYED mellett vállalok 4 órás asszisztens munkát, akkor van-e lehetőségem személyi kölcsönre? Ha igen, hány hónap után vehetem igénybe?
Köszönöm.

Tisztelt Szakértő,
A GYed-em elfogadják Bankba jövedelemként hitelhez házastárs mellé, de határozatot kérnek róla. Ezt hol tudom beszerezni, állítólag ügyfélkapun? Illetve családi pótlékról is kérnek határozatot. Ezt hol tudom beszerezni?
Köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Én GYED-en vagyok. Személyi kölcsönt szeretnék felvenni, a bank (Cofidis) elutasított. Azonban a Gyed az utalásban munkabér utalásként van feltüntetve? Tanácsot szeretnék kérni. A férjem sajnos nem lehet adós, sem adóstárs, mert közmunkán van.
Mit tudnék tenni?

Üdvözlöm.
2016 óta közmunkán vagyok. Én közmunkából mentem el szülni, csedet kaptam míg a gyerek 2 évet be nem töltötte. Utána kb. 2 hónapot voltam gyesen, utána visszamentem közmunkára. Most jelenleg álláskeresőn vagyok. Március 1-jén megyek vissza közmunkára.
Ezekre a munkaviszonyokra mi igényelhető?

Üdvözlöm.
2016 óta közmunkán vagyok. Én közmunkából mentem el szülni, csedet kaptam míg a gyerek 2 évet be nem töltötte. Utána kb. 2 hónapot voltam gyesen, utána visszamentem közmunkára. Most jelenleg álláskeresőn vagyok. Március 1-jén megyek vissza közmunkára.
Ezekre a munkaviszonyokra mi igényelhető?

Nincs hitelünk.

Én gyeden vagyok, a férjemnek van fix munkahelye, de sajnos bárlistás.
Így lehet?

Gyedre szeretnék kisebb összegű hitelt igényelni.

Jó napot.
Olyan kérdésem van, hogy milyen lehetőségem lenne arra, hogy lakást vásároljak?
Van egy 7 hónapos kislányom és GYED-en vagyok. Párom viszont nem hitelképes.

Gyedre kapthatok lakáshitelt, adóstárssal? És a csokot 3 gyermekemre igénybe vehetem önerőként? Én 33 éves vagyok és anyukám lenne az adóstárs.

Érdeklődnék, hogyha cseden voltam a gyerekkel, már most gyeden vagyok, akkor babaváró támogatást tudok igénybe venni? A TB igazolást kiadják?

Gyedre milyen hitelt tudnak adni?

Üdvözlöm!
Amennyiben Gyed-et és Csed-et kapok, de ez sehol nincs feltüntetve a bankszámlámon, hanem munkabér és egyéb ellátás jogcímen érkezik összevontan a bankszámlámra az összeg, az esetben sem lehet hitelt felvenni úgy, hogy én lennék a fő adós? A férjem jelenleg nem hitelképes.

Jó napot!
Gyeden vagyok. Lakáshitelt szeretnék felvenni. Tudom, hogy adóstársra van szükség. Lehet-e adóstárs a gyermek édesapja, ha mindeközben a CSOK-ot egyedülállóként vettem fel, mivel a ház kizárólag az én nevemen van?

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy a gyed extra mellett hitelfelvételhez teljes munkaidőben kell dolgozni? 4-6 órás munkára nem kapok hitelt gondolom.
Lakáshitel lenne.

Meg szeretném kérdezni, hogy gyesen vagyok, vehetek-e fel hitelt?

Tisztelt hitelnet!
Cseden vagyok és kis összegű hitelre lenne szükségem.
Igényelhetek-e?

Ha a KHR listán valaki aktív, akkor a CSOK-hoz vehet fel hitelt?

Sajnos nem igaz, hogy gyed letelte után azonnal lehet hitelt igényelni…

81
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x