GYED jövedelmere kaphatok hitelt 2020-ban?

Kisebb vagy nagyobb összegű kölcsönre lenne szüksége, de gyeden van, és nem tudja, hogy kaphat-e hitelt gyedre? Tájékozódjon a következő összefoglalónkból!

Igényelhető lakáshitel gyedre?

Gyedre sajnos nem igényelhető lakáshitel, mivel a pénzintézetek a családtámogatási juttatásokat (gyed, gyes, tgyás, családi pótlék, gyermektartás, stb.) önálló jövedelemként nem fogadják el a hiteligénylés során. Az adósnak munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból vagy nyugdíjból származó keresettel kell rendelkeznie.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Kaphatok szabad felhasználású hitelt vagy személyi kölcsönt gyedre?

A hitelfelvételhez szükséges jövedelemnek – szabad felhasználású jelzáloghitel és fedezet nélküli személyi kölcsön esetén is – elsődleges, vagyis önállóan elfogadható jövedelemből kell származnia, így hitel önmagában a gyedre ez esetben sem nyújtható.

Mit tehetek, ha gyeden vagyok és hitelre van szükségem?

Jóllehet a gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, de kiegészítő jövedelemként igen. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van önállóan elfogadható jövedelemmel rendelkező házastársa vagy élettársa, akkor ő lehet a hitelügyletben az adós, Ön pedig adóstársként szerepelve hozzájuthat a szükséges összeghez. Ez esetben a hitelbírálat során másodlagos jövedelemként a gyed is figyelembe vehető, vagyis növeli a fizetőképességet.

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelhez, ha gyeden vagyok?

Míg az adósnak hivatalos munkáltatói igazolást, munkabért tartalmazó bankszámla kivonatot vagy NAV jövedelemigazolást kell benyújtania, addig a gyeden lévő adóstárs jövedelmét gyed szelvénnyel, vagy – bankszámlára utalt gyed esetén – az utolsó 3 havi bankszámla kivonattal igazolhatja.

Elfogadható a gyed kiegészítő jövedelemként bármilyen típusú hitel felvételénél?

Másodlagos, vagyis kiegészítő jövedelemként a gyed jelzálog alapú szabad felhasználású hitelnél, adósságrendező hitelnél és lakáshitelnél, valamint fedezet nélküli személyi kölcsönnél egyaránt elfogadható.

Gyed után mennyi munkaviszony szükséges a hitelfelvételhez?

Ha Önnek a gyed alatt is megvolt a munkaviszonya, akkor a gyedről való visszatérés után akár azonnal is igényelhet hitelt, ha ez a munkaviszony legalább 6 hónapja fennállt. Piaci kamatozású jelzáloghitel igényléséhez a 3 hónapos munkaviszony is elegendő.

Ha Ön passzív jogon kapott gyedet, akkor miután ismét elhelyezkedett, meg kell várni a próbaidő leteltét, illetve legalább a 3 vagy 6 hónapos munkaviszony meglétét.

Amennyiben további kérdései vannak e témában, kérdezze online Hitelszakértőinket!

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Szandra szerint:

2020-06-19 - 13:55

Érdeklődnék, hogyha cseden voltam a gyerekkel, már most gyeden vagyok, akkor babaváró támogatást tudok igénybe venni? A TB igazolást kiadják?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-22 - 12:55

Kedves Szandra!
Információink szerint fenti esetben kiadható a szükséges igazolás akkor, ha a korábbi munkaviszonya legalább 3 éve – jelenleg is – fennáll. Pontos tájékoztatást minderről a területileg illetékes OEP tud adni Önnek.

Csilla szerint:

2020-05-30 - 02:45

Gyedre milyen hitelt tudnak adni?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-12 - 09:07

Kedves Csilla!
A gyed önmagában nem fogadható el hitelfelvétel során. Ha lenne lehetőség adóstárs bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Erika szerint:

2020-05-22 - 14:16

Üdvözlöm!
Amennyiben Gyed-et és Csed-et kapok, de ez sehol nincs feltüntetve a bankszámlámon, hanem munkabér és egyéb ellátás jogcímen érkezik összevontan a bankszámlámra az összeg, az esetben sem lehet hitelt felvenni úgy, hogy én lennék a fő adós? A férjem jelenleg nem hitelképes.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-26 - 10:05

Kedves Erika!
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Andrea szerint:

2019-02-23 - 16:34

Jó napot!
Gyeden vagyok. Lakáshitelt szeretnék felvenni. Tudom, hogy adóstársra van szükség. Lehet-e adóstárs a gyermek édesapja, ha mindeközben a CSOK-ot egyedülállóként vettem fel, mivel a ház kizárólag az én nevemen van?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-08 - 13:54

Kedves Andrea!
Elvileg működhet az igénylés. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Mariann szerint:

2019-02-04 - 16:07

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy a gyed extra mellett hitelfelvételhez teljes munkaidőben kell dolgozni? 4-6 órás munkára nem kapok hitelt gondolom.
Lakáshitel lenne.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-11 - 11:34

Kedves Mariann!
Legalább a minimálbérnek meg kell lennie az önállóan elfogadható jövedelemből (tehát munkabérből). A gyed e mellett kiegészítő jövedelemként fogadható el.

Johanna szerint:

2019-01-18 - 14:07

Meg szeretném kérdezni, hogy gyesen vagyok, vehetek-e fel hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-21 - 10:13

Kedves Johanna!
A gyes nem tartozik az önállóan elfogadható jövedelemtípuosok közé. Hitelfelvétel csak akkor lehetséges, ha a gyes mellet van más jövedelme is, ami nem családtámogatási juttatás, vagy van lehetőség megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonására. Ha ez lehetséges, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Marianna szerint:

2019-01-11 - 20:16

Tisztelt hitelnet!
Cseden vagyok és kis összegű hitelre lenne szükségem.
Igényelhetek-e?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-14 - 10:43

Kedves Mariann!
A családtámogatási juttatások nem fogadhatók el önálló jövedelemként, így csedre kölcsön sajnos nem vehető fel. Ha megoldható munkaviszonnyal vagy nyugdíjjal rendelkező adóstárs bevonása, kérjük, töltse ki onine adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket!

Orsolya szerint:

2018-12-26 - 17:05

Ha a KHR listán valaki aktív, akkor a CSOK-hoz vehet fel hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-29 - 16:41

Kedves Orsolya!
Aktív KHR esetén a támogatott személy CSOK-ra jogosult lehet, de hitelfelvételre sajnos nincs lehetőség.

B. szerint:

2018-07-18 - 11:41

Sajnos nem igaz, hogy gyed letelte után azonnal lehet hitelt igényelni…

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-18 - 12:53

Kedves B!
Az ügylet pontos részleteinek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a gyedet követő hitelfelvétel lehetőségeiről.
Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Éva szerint:

2018-07-07 - 07:37

Üdvözlöm!
2.000.000 Ft hitelt szeretnék felvenni üzletvásárlására. 5 évre szeretném felvenni, és ha úgy állok anyagilag, szeretnék több alkalommal nagyobb összeget törleszteni. Jelenleg GYED-en vagyok.
Kaphatok hitelt, és milyen hitel volna számomra a legkedvezőbb?
Köszönettel: Éva

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-07 - 13:35

Kedves Éva!
A gyed önálló jövedelemként nem, csak kiegészítő jövedelemként fogadható el. Adóstárs bevonásával lenne lehetőség hitelfelvételre. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Anikó szerint:

2017-07-19 - 11:22

Jó napot.
Szeretnék érdeklődni, hogy itthon vagyok kisfiammal, csak gyed és családit kapunk, de férjem dolgozik.
Az lenne a kérdésem, így 1 gyerek után lehet igényel a Csokot?

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-20 - 05:36

Kedves Anikó!
Egyik fél részéről elegendő a CSOK-hoz szükséges TB jogviszony igazolása. Amennyiben ez férje részéről megvan – a további feltételek teljesülése mellett – jogosultak lehetnek a támogatásra meglévő gyermekük után.

Adrienn szerint:

2017-04-21 - 22:04

Kedves szakértő.
Jelenleg gyeden vagyok 3 gyermekkel. Szeretném felvenni a csokot. Hitelt nem vehetek fel gyedre. Az megoldás lehet, ha szüleim veszik fel a hitelt, én vagyok az adóstárs, az ingatlan az én nevemen lenne.

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-26 - 06:54

Kedves Adrienn!
Ha a gyedet munkabérként utalják Önnek bankszámlára, akkor akár adóstárs bevonása nélkül is vehet fel kölcsönt. Ellenkező esetben a szülők adóstársként történő bevonásával valósulhat meg a lakásvásárlás.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Móni szerint:

2016-04-30 - 21:45

Üdvözlöm.
Jelenleg gyeden vagyok, párom dolgozik. Én nem tudok hitelt felvenni a gyed miatt, a párom viszont bar listás. Kérdésem, hogy így esélyünk sincs hitelt felvenni?
A választ köszönöm!
Üdv: Móni

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-02 - 09:04

Kedves Móni!
BAR listásként akkor van lehetőség hitelfelvételre, ha a BAR státusz passzív és a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ennek a feltételnek párja megfelel, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról. Ez esetben a gyed kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető lenne.

Marcsi szerint:

2016-04-05 - 21:10

Tisztelt Illetékes!
Szeretnénk egy házikót venni a 10+10 lehetőséggel. 3 gyermekünk van, én a legkisebbel gyeden vagyok, a férjem rokkantnyugdíjas.
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e a társigénylőm, ha fel szeretném venni a hitelt, mert az ő határozatára nem kaphatunk hitelt, ugyanis 3 év múlva újra kell mennie felülvizsgálatra. Bár már 15 éve kap rokkantsági ellátást.
Ön szerint kaphatunk hitelt abban a formában, hogy én igénylem?
Köszönöm válaszát, üdvözlettel,
Marcsi

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-06 - 12:02

Kedves Marcsi!
A gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, így ebben a formában sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

Marcsi szerint:

2016-04-07 - 13:47

Köszönöm válaszát.. Esetleg, ha a férjem veszi fel egy plusz adóstárs bevonásával?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-07 - 15:03

Kedves Marcsi!
Erről a lehetőségről a további részletek ismeretében tudnak Szakértőink pontos tájékoztatást adni. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

L. Attila szerint:

2015-12-24 - 05:14

Kedves Szakértő!
Márciusra várunk babát, és addigra szeretnénk lakást venni megelőlegező államilag támogatott hitelre (fundamenta), és CSOK támogatásra. Viszont a jövedelmem kevés, párom jelenleg táppénzen van a baba születéséig (előtte egyéni vállalkozó volt, sajnos nem volt lezárt adóéve). Márciustól várhatóan fog kapni GYES-t GYED-et, stb. Adóstársként az ő várható jövedelme beleszámítható a hitelbírálatba, hogy a babát az “új” lakásba vihessük haza?

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-31 - 15:29

Kedves Attila!
Jövedelemvizsgálat során várható jövedelmet a bankok sajnos nem tudnak figyelembe venni. Ha nem elegendő a hitelfelvételhez az Ön igazolt jövedelme, akkor további adóstárs bevonásával javítható a fizetőképesség.

Kerék Pálné szerint:

2015-12-02 - 18:34

Tisztelt Szakértő!
Lányom GYES-en van. Férjének nincs igazolt jövedelme. Fundamentával kapnak hitelt házvásárlásához. A lányom lesz az adós, két adóstárs bevonásával.
Kérdésem az, hogy az adóstársak bevonásával van-e lehetőség arra, hogy a CSOK-ot megkapják? Két gyerekük van. Ez lenne az első saját tulajdonban lévő otthonuk.

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-03 - 08:23

Kedves Asszonyom!
A CSOK-ra való jogosultsághoz a támogatott személyeknek kell megfelelni a CSOK igénylés feltételeinek. Nem elfogadható sajnos, ha az adóstársak teljesítik ezen feltételeket.

Anna szerint:

2014-10-31 - 14:05

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az lenne a kérdésem, hogy én jelenleg gyedet kapok, saját ingatlannal rendelkezem és szeretnék felvenni a lakás felújítására hitelt. Lehetséges-e ez?
Köszönöm.
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-31 - 14:24

Kedves Anna!
A gyed nem fogadható el önálló jövedelemként hitelfelvétel során, ezért sajnos ezzel a jövedelemmel nem tud felvenni lakásfelújítási hitelt. A hitelfelvétel akkor oldható meg, ha lenne olyan, megfelelő jövedelemmel rendelkező személy, aki vállalná az adós szerepét. Nem feltétel, hogy tulajdoni része legyen a fedezetül felajánlott ingatlanban. Ha lenne erre lehetőség, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Barbara szerint:

2014-06-16 - 13:42

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk használt lakást vásárolni a párommal. Van egy 8 hónapos kislányunk, tehát én gyeden vagyok. Érdeklődnék, hogy én vehetnék-e fel hitelt 57 ezer forintos gyeddel? 6 millió forintot szeretnénk felvenni önerő nélkül. Viszont a párom is dolgozik. A szocpolt is szeretnénk igénybe venni.
Köszönöm mielőbbi válaszát!
Barbara

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-16 - 13:49

Kedves Barbara!
Amennyiben férje legalább 3 hónapos, nem próbaidős folyamatos munkaviszonnyal és minimálbért elérő vagy meghaladó jövedelemmel rendelkezik, akkor mellette az Ön gyede is figyelembe vehető kiegészítő keresetként. Önerő nélküli finanszírozásra azonban csak plusz ingatlanfedezet bevonása esetén van lehetőség. Ez azt jelenti, ha nincs készpénzük, akkor a teljes vételár felvételéhez a megvásárolni kívánt ingatlan mellett további ingatlanfedezet kell biztosítani, ami más személy tulajdonában is lehet. Ha van ilyen lehetőségük, kérjük, küldje el online ajánlatkérését, s Tanácsadóink személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önöknek!

Zsuzsanna szerint:

2014-01-20 - 20:45

Üdvözlöm!
A kérdésem, hogy jogszabályban szerepel-e, hogy GYED nem fogadható el önálló jövedelemként hiteligényléskor?
Köszönettel: Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-21 - 14:17

Kedves Zsuzsanna!
A hitelfelvétel során elfogadható jövedelemtípusokat nem jogszabály, hanem a pénzintézetek belső szabályzata tartalmazza. Jogszabály azt írja elő, hogy a bankoknak kötelező jövedelemvizsgálatot végezni hitelnyújtás során. Az elfogadható jövedelemtípusokról a bankok maguk rendelkeznek.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA