GYED jövedelmere kaphatok hitelt?

Kisebb vagy nagyobb összegű kölcsönre lenne szüksége, de gyeden van, és nem tudja, hogy kaphat-e hitelt gyedre? Tájékozódjon a következő összefoglalónkból!

Igényelhető lakáshitel gyedre?

Gyedre sajnos nem igényelhető lakáshitel, mivel a pénzintézetek a családtámogatási juttatásokat (gyed, gyes, tgyás, családi pótlék, gyermektartás, stb.) önálló jövedelemként nem fogadják el a hiteligénylés során. Az adósnak munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból vagy nyugdíjból származó keresettel kell rendelkeznie.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Kaphatok szabad felhasználású hitelt vagy személyi kölcsönt gyedre?

A hitelfelvételhez szükséges jövedelemnek – szabad felhasználású jelzáloghitel és fedezet nélküli személyi kölcsön esetén is – elsődleges, vagyis önállóan elfogadható jövedelemből kell származnia, így hitel önmagában a gyedre ez esetben sem nyújtható.

Mit tehetek, ha gyeden vagyok és hitelre van szükségem?

Jóllehet a gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, de kiegészítő jövedelemként igen. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van önállóan elfogadható jövedelemmel rendelkező házastársa vagy élettársa, akkor ő lehet a hitelügyletben az adós, Ön pedig adóstársként szerepelve hozzájuthat a szükséges összeghez. Ez esetben a hitelbírálat során másodlagos jövedelemként a gyed is figyelembe vehető, vagyis növeli a fizetőképességet.

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelhez, ha gyeden vagyok?

Míg az adósnak hivatalos munkáltatói igazolást, munkabért tartalmazó bankszámla kivonatot vagy NAV jövedelemigazolást kell benyújtania, addig a gyeden lévő adóstárs jövedelmét gyed szelvénnyel, vagy – bankszámlára utalt gyed esetén – az utolsó 3 havi bankszámla kivonattal igazolhatja.

Elfogadható a gyed kiegészítő jövedelemként bármilyen típusú hitel felvételénél?

Másodlagos, vagyis kiegészítő jövedelemként a gyed jelzálog alapú szabad felhasználású hitelnél, adósságrendező hitelnél és lakáshitelnél, valamint fedezet nélküli személyi kölcsönnél egyaránt elfogadható.

Gyed után mennyi munkaviszony szükséges a hitelfelvételhez?

Ha Önnek a gyed alatt is megvolt a munkaviszonya, akkor a gyedről való visszatérés után akár azonnal is igényelhet hitelt, ha ez a munkaviszony legalább 6 hónapja fennállt. Piaci kamatozású jelzáloghitel igényléséhez a 3 hónapos munkaviszony is elegendő.

Ha Ön passzív jogon kapott gyedet, akkor miután ismét elhelyezkedett, meg kell várni a próbaidő leteltét, illetve legalább a 3 vagy 6 hónapos munkaviszony meglétét.

Amennyiben további kérdései vannak e témában, kérdezze online Hitelszakértőinket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
65 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg GYES-en vagyok, Munkabér jogcímen kapom a munkáltatómtól a GYES összegét és van egy szerződéssel kiadott lakásom, amiből rendszeres jövedelmem származik. Így tudok hitelt/kölcsönt felvenni?
Előre is köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm.
Én iker fiaimmal Gyed-en vagyok itthon, de munkabérként jön utalás.
Erre vehető fel Csok hitel? 3 gyermekem van.
Előre is köszönöm válaszukat.

65
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x