GYED jövedelmere kaphatok hitelt?

Kisebb vagy nagyobb összegű kölcsönre lenne szüksége, de gyeden van, és nem tudja, hogy kaphat-e hitelt gyedre? Tájékozódjon a következő összefoglalónkból!

Igényelhető lakáshitel gyedre?

Gyedre sajnos nem igényelhető lakáshitel, mivel a pénzintézetek a családtámogatási juttatásokat (gyed, gyes, tgyás, családi pótlék, gyermektartás, stb.) önálló jövedelemként nem fogadják el a hiteligénylés során. Az adósnak munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból vagy nyugdíjból származó keresettel kell rendelkeznie.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Kaphatok szabad felhasználású hitelt vagy személyi kölcsönt gyedre?

A hitelfelvételhez szükséges jövedelemnek – szabad felhasználású jelzáloghitel és fedezet nélküli személyi kölcsön esetén is – elsődleges, vagyis önállóan elfogadható jövedelemből kell származnia, így hitel önmagában a gyedre ez esetben sem nyújtható.

Mit tehetek, ha gyeden vagyok és hitelre van szükségem?

Jóllehet a gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, de kiegészítő jövedelemként igen. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van önállóan elfogadható jövedelemmel rendelkező házastársa vagy élettársa, akkor ő lehet a hitelügyletben az adós, Ön pedig adóstársként szerepelve hozzájuthat a szükséges összeghez. Ez esetben a hitelbírálat során másodlagos jövedelemként a gyed is figyelembe vehető, vagyis növeli a fizetőképességet.

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelhez, ha gyeden vagyok?

Míg az adósnak hivatalos munkáltatói igazolást, munkabért tartalmazó bankszámla kivonatot vagy NAV jövedelemigazolást kell benyújtania, addig a gyeden lévő adóstárs jövedelmét gyed szelvénnyel, vagy – bankszámlára utalt gyed esetén – az utolsó 3 havi bankszámla kivonattal igazolhatja.

Elfogadható a gyed kiegészítő jövedelemként bármilyen típusú hitel felvételénél?

Másodlagos, vagyis kiegészítő jövedelemként a gyed jelzálog alapú szabad felhasználású hitelnél, adósságrendező hitelnél és lakáshitelnél, valamint fedezet nélküli személyi kölcsönnél egyaránt elfogadható.

Gyed után mennyi munkaviszony szükséges a hitelfelvételhez?

Ha Önnek a gyed alatt is megvolt a munkaviszonya, akkor a gyedről való visszatérés után akár azonnal is igényelhet hitelt, ha ez a munkaviszony legalább 6 hónapja fennállt. Piaci kamatozású jelzáloghitel igényléséhez a 3 hónapos munkaviszony is elegendő.

Ha Ön passzív jogon kapott gyedet, akkor miután ismét elhelyezkedett, meg kell várni a próbaidő leteltét, illetve legalább a 3 vagy 6 hónapos munkaviszony meglétét.

Amennyiben további kérdései vannak e témában, kérdezze online Hitelszakértőinket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
61 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Aktív bejelentett munkaviszonyom van, állami cégnél. Mellette GYED EXTRÁT is én kapom, a legmagasabb összeggel, ezt a bank beszámolja a lakáshitel kérelemnél?

Kedves Balázs!
Vannak olyan bankok, amelyek a főállás mellett kapott GYED EXTRÁ-t is elfogadják lakáshitel igénylése során, de olyan is, amely ezzel a jövedelemmel nem számol. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg GyED-en vagyok a kisfiammal, de munkabérként kapom az utalásomat minden hónap elején. Van-e így lehetőségem kisebb személyi kölcsön felvételére? Illetve ha GYED mellett vállalok 4 órás asszisztens munkát, akkor van-e lehetőségem személyi kölcsönre? Ha igen, hány hónap után vehetem igénybe?
Köszönöm.

Kedves Ivett!
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Szakértő,
A GYed-em elfogadják Bankba jövedelemként hitelhez házastárs mellé, de határozatot kérnek róla. Ezt hol tudom beszerezni, állítólag ügyfélkapun? Illetve családi pótlékról is kérnek határozatot. Ezt hol tudom beszerezni?
Köszönöm.

Kedves Anikó!
Amennyiben a munkahely gyed kifizető hely, akkor a munkáltató állít ki munkáltatói igazolást, amely minden banknál formanyomtatvány. Ha a munkahely nem gyed kifizető hely, akkor a határozatot információink szerint az OEP adja ki. A családi pótlékról a járási hivatal (kincstár) állít ki igazolást.

Tisztelt Szakértő!
Én GYED-en vagyok. Személyi kölcsönt szeretnék felvenni, a bank (Cofidis) elutasított. Azonban a Gyed az utalásban munkabér utalásként van feltüntetve? Tanácsot szeretnék kérni. A férjem sajnos nem lehet adós, sem adóstárs, mert közmunkán van.
Mit tudnék tenni?

Kedved Viktória!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket!

Üdvözlöm.
2016 óta közmunkán vagyok. Én közmunkából mentem el szülni, csedet kaptam míg a gyerek 2 évet be nem töltötte. Utána kb. 2 hónapot voltam gyesen, utána visszamentem közmunkára. Most jelenleg álláskeresőn vagyok. Március 1-jén megyek vissza közmunkára.
Ezekre a munkaviszonyokra mi igényelhető?

Üdvözlöm.
2016 óta közmunkán vagyok. Én közmunkából mentem el szülni, csedet kaptam míg a gyerek 2 évet be nem töltötte. Utána kb. 2 hónapot voltam gyesen, utána visszamentem közmunkára. Most jelenleg álláskeresőn vagyok. Március 1-jén megyek vissza közmunkára.
Ezekre a munkaviszonyokra mi igényelhető?

Kedves Erika!
Adott esetben célszerű lenne bemennie a területileg illetékes OEP-hez, ahol a nyilvántartás alapján meg tudják mondani, mennyi TB jogviszonnyal rendelkezik és milyen támogatásra lehet jogosult azzal. A leírt információk alapján ezt mi sajnos nem tudjuk megállapítani.
Megfelelő TB jogviszony esetén készséggel állunk rendelkezésére a CSOK ügyintézésben!

Nincs hitelünk.

Kedves Asszonyom!
GYED-re hitel önmagában nem adható, mivel a GYED a másodlagos jövedelmek közé tartozik. A leendő adósnak elsődleges – munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, esetleg nyugdíjból származó – jövedelmet is kell igazolnia. Amennyiben lehetősége van elsődleges jövedelemmel rendelkező adós bevonásra, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Én gyeden vagyok, a férjemnek van fix munkahelye, de sajnos bárlistás.
Így lehet?

Kedves Asszonyom!
Aktív BAR státusszal egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitelfelvételre.

Gyedre szeretnék kisebb összegű hitelt igényelni.

Kedves Emese!
A GYED a másodlagos jövedelmek kategóriájába tartozik, tehát hitel GYED-re önmagában nem adható. Adóstárs bevonásával, aki munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, esetleg nyugdíjból származó jövedelmmel rendelkezik, úgy lehetősége lehet a hitelfelvételre.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Jó napot.
Olyan kérdésem van, hogy milyen lehetőségem lenne arra, hogy lakást vásároljak?
Van egy 7 hónapos kislányom és GYED-en vagyok. Párom viszont nem hitelképes.

Kedves Andi!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat. Bővebb információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Gyedre kapthatok lakáshitelt, adóstárssal? És a csokot 3 gyermekemre igénybe vehetem önerőként? Én 33 éves vagyok és anyukám lenne az adóstárs.

Kedves Anett!
A gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, csak kiegészítő jövedelemként. Amennyiben korábbi munkaviszonya jelenleg is fennáll, úgy kiadható a CSOK jogosultsághoz szükséges TB jogviszony igazolás. Használt lakásvásárláshoz legalább 180 napos TB jogviszony szükséges.
Javasoljuk, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további információk ismeretében tájékoztatni fogják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Érdeklődnék, hogyha cseden voltam a gyerekkel, már most gyeden vagyok, akkor babaváró támogatást tudok igénybe venni? A TB igazolást kiadják?

Kedves Szandra!
Információink szerint fenti esetben kiadható a szükséges igazolás akkor, ha a korábbi munkaviszonya legalább 3 éve – jelenleg is – fennáll. Pontos tájékoztatást minderről a területileg illetékes OEP tud adni Önnek.

Gyedre milyen hitelt tudnak adni?

Kedves Csilla!
A gyed önmagában nem fogadható el hitelfelvétel során. Ha lenne lehetőség adóstárs bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözlöm!
Amennyiben Gyed-et és Csed-et kapok, de ez sehol nincs feltüntetve a bankszámlámon, hanem munkabér és egyéb ellátás jogcímen érkezik összevontan a bankszámlámra az összeg, az esetben sem lehet hitelt felvenni úgy, hogy én lennék a fő adós? A férjem jelenleg nem hitelképes.

Kedves Erika!
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot!
Gyeden vagyok. Lakáshitelt szeretnék felvenni. Tudom, hogy adóstársra van szükség. Lehet-e adóstárs a gyermek édesapja, ha mindeközben a CSOK-ot egyedülállóként vettem fel, mivel a ház kizárólag az én nevemen van?

Kedves Andrea!
Elvileg működhet az igénylés. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy a gyed extra mellett hitelfelvételhez teljes munkaidőben kell dolgozni? 4-6 órás munkára nem kapok hitelt gondolom.
Lakáshitel lenne.

Kedves Mariann!
Legalább a minimálbérnek meg kell lennie az önállóan elfogadható jövedelemből (tehát munkabérből). A gyed e mellett kiegészítő jövedelemként fogadható el.

Meg szeretném kérdezni, hogy gyesen vagyok, vehetek-e fel hitelt?

Kedves Johanna!
A gyes nem tartozik az önállóan elfogadható jövedelemtípuosok közé. Hitelfelvétel csak akkor lehetséges, ha a gyes mellet van más jövedelme is, ami nem családtámogatási juttatás, vagy van lehetőség megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonására. Ha ez lehetséges, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Tisztelt hitelnet!
Cseden vagyok és kis összegű hitelre lenne szükségem.
Igényelhetek-e?

Kedves Mariann!
A családtámogatási juttatások nem fogadhatók el önálló jövedelemként, így csedre kölcsön sajnos nem vehető fel. Ha megoldható munkaviszonnyal vagy nyugdíjjal rendelkező adóstárs bevonása, kérjük, töltse ki onine adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket!

Ha a KHR listán valaki aktív, akkor a CSOK-hoz vehet fel hitelt?

Kedves Orsolya!
Aktív KHR esetén a támogatott személy CSOK-ra jogosult lehet, de hitelfelvételre sajnos nincs lehetőség.

Sajnos nem igaz, hogy gyed letelte után azonnal lehet hitelt igényelni…

Kedves B!
Az ügylet pontos részleteinek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a gyedet követő hitelfelvétel lehetőségeiről.
Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözlöm!
2.000.000 Ft hitelt szeretnék felvenni üzletvásárlására. 5 évre szeretném felvenni, és ha úgy állok anyagilag, szeretnék több alkalommal nagyobb összeget törleszteni. Jelenleg GYED-en vagyok.
Kaphatok hitelt, és milyen hitel volna számomra a legkedvezőbb?
Köszönettel: Éva

Kedves Éva!
A gyed önálló jövedelemként nem, csak kiegészítő jövedelemként fogadható el. Adóstárs bevonásával lenne lehetőség hitelfelvételre. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Jó napot.
Szeretnék érdeklődni, hogy itthon vagyok kisfiammal, csak gyed és családit kapunk, de férjem dolgozik.
Az lenne a kérdésem, így 1 gyerek után lehet igényel a Csokot?

Kedves Anikó!
Egyik fél részéről elegendő a CSOK-hoz szükséges TB jogviszony igazolása. Amennyiben ez férje részéről megvan – a további feltételek teljesülése mellett – jogosultak lehetnek a támogatásra meglévő gyermekük után.

Kedves szakértő.
Jelenleg gyeden vagyok 3 gyermekkel. Szeretném felvenni a csokot. Hitelt nem vehetek fel gyedre. Az megoldás lehet, ha szüleim veszik fel a hitelt, én vagyok az adóstárs, az ingatlan az én nevemen lenne.

Kedves Adrienn!
Ha a gyedet munkabérként utalják Önnek bankszámlára, akkor akár adóstárs bevonása nélkül is vehet fel kölcsönt. Ellenkező esetben a szülők adóstársként történő bevonásával valósulhat meg a lakásvásárlás.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözlöm.
Jelenleg gyeden vagyok, párom dolgozik. Én nem tudok hitelt felvenni a gyed miatt, a párom viszont bar listás. Kérdésem, hogy így esélyünk sincs hitelt felvenni?
A választ köszönöm!
Üdv: Móni

Kedves Móni!
BAR listásként akkor van lehetőség hitelfelvételre, ha a BAR státusz passzív és a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ennek a feltételnek párja megfelel, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról. Ez esetben a gyed kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető lenne.

Tisztelt Illetékes!
Szeretnénk egy házikót venni a 10+10 lehetőséggel. 3 gyermekünk van, én a legkisebbel gyeden vagyok, a férjem rokkantnyugdíjas.
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e a társigénylőm, ha fel szeretném venni a hitelt, mert az ő határozatára nem kaphatunk hitelt, ugyanis 3 év múlva újra kell mennie felülvizsgálatra. Bár már 15 éve kap rokkantsági ellátást.
Ön szerint kaphatunk hitelt abban a formában, hogy én igénylem?
Köszönöm válaszát, üdvözlettel,
Marcsi

Kedves Marcsi!
A gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, így ebben a formában sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel.

Köszönöm válaszát.. Esetleg, ha a férjem veszi fel egy plusz adóstárs bevonásával?

Kedves Marcsi!
Erről a lehetőségről a további részletek ismeretében tudnak Szakértőink pontos tájékoztatást adni. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Kedves Szakértő!
Márciusra várunk babát, és addigra szeretnénk lakást venni megelőlegező államilag támogatott hitelre (fundamenta), és CSOK támogatásra. Viszont a jövedelmem kevés, párom jelenleg táppénzen van a baba születéséig (előtte egyéni vállalkozó volt, sajnos nem volt lezárt adóéve). Márciustól várhatóan fog kapni GYES-t GYED-et, stb. Adóstársként az ő várható jövedelme beleszámítható a hitelbírálatba, hogy a babát az “új” lakásba vihessük haza?

Kedves Attila!
Jövedelemvizsgálat során várható jövedelmet a bankok sajnos nem tudnak figyelembe venni. Ha nem elegendő a hitelfelvételhez az Ön igazolt jövedelme, akkor további adóstárs bevonásával javítható a fizetőképesség.

Tisztelt Szakértő!
Lányom GYES-en van. Férjének nincs igazolt jövedelme. Fundamentával kapnak hitelt házvásárlásához. A lányom lesz az adós, két adóstárs bevonásával.
Kérdésem az, hogy az adóstársak bevonásával van-e lehetőség arra, hogy a CSOK-ot megkapják? Két gyerekük van. Ez lenne az első saját tulajdonban lévő otthonuk.

Kedves Asszonyom!
A CSOK-ra való jogosultsághoz a támogatott személyeknek kell megfelelni a CSOK igénylés feltételeinek. Nem elfogadható sajnos, ha az adóstársak teljesítik ezen feltételeket.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az lenne a kérdésem, hogy én jelenleg gyedet kapok, saját ingatlannal rendelkezem és szeretnék felvenni a lakás felújítására hitelt. Lehetséges-e ez?
Köszönöm.
Anna

Kedves Anna!
A gyed nem fogadható el önálló jövedelemként hitelfelvétel során, ezért sajnos ezzel a jövedelemmel nem tud felvenni lakásfelújítási hitelt. A hitelfelvétel akkor oldható meg, ha lenne olyan, megfelelő jövedelemmel rendelkező személy, aki vállalná az adós szerepét. Nem feltétel, hogy tulajdoni része legyen a fedezetül felajánlott ingatlanban. Ha lenne erre lehetőség, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk használt lakást vásárolni a párommal. Van egy 8 hónapos kislányunk, tehát én gyeden vagyok. Érdeklődnék, hogy én vehetnék-e fel hitelt 57 ezer forintos gyeddel? 6 millió forintot szeretnénk felvenni önerő nélkül. Viszont a párom is dolgozik. A szocpolt is szeretnénk igénybe venni.
Köszönöm mielőbbi válaszát!
Barbara

Kedves Barbara!
Amennyiben férje legalább 3 hónapos, nem próbaidős folyamatos munkaviszonnyal és minimálbért elérő vagy meghaladó jövedelemmel rendelkezik, akkor mellette az Ön gyede is figyelembe vehető kiegészítő keresetként. Önerő nélküli finanszírozásra azonban csak plusz ingatlanfedezet bevonása esetén van lehetőség. Ez azt jelenti, ha nincs készpénzük, akkor a teljes vételár felvételéhez a megvásárolni kívánt ingatlan mellett további ingatlanfedezet kell biztosítani, ami más személy tulajdonában is lehet. Ha van ilyen lehetőségük, kérjük, küldje el online ajánlatkérését, s Tanácsadóink személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önöknek!

Üdvözlöm!
A kérdésem, hogy jogszabályban szerepel-e, hogy GYED nem fogadható el önálló jövedelemként hiteligényléskor?
Köszönettel: Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!
A hitelfelvétel során elfogadható jövedelemtípusokat nem jogszabály, hanem a pénzintézetek belső szabályzata tartalmazza. Jogszabály azt írja elő, hogy a bankoknak kötelező jövedelemvizsgálatot végezni hitelnyújtás során. Az elfogadható jövedelemtípusokról a bankok maguk rendelkeznek.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45124 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

61
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x