Tisztelt Hitelnet!

Az alábbi helyzetre keresnék megoldást: vásároltam telket, hamarosan készen vannak a tervek, megfelelő önerővel rendelkezem. Viszont sajnos munkahelyet kell váltanom 1-2 héten belül.

Nem szeretnék lemaradni a Zöld hitelről, és nyilván 3 hónapig nem kaphatok. Egyedülállóként vágok bele, adóstársat kellene bevonnom. Úgy gondolom, szüleim együttes fizetése elég lenne, viszont ők 60, illetve 62 évesek. 25 évre szeretném felvenni, amihez ha jól tudom, csak hitelfedezeti életbiztosítással lehetséges, aminek nyilván van egy költsége. De később őket szeretném töröltetni az adósok közül és én egyedül vállalnám, amint meglesz az igazolható 3 hónap egy helyről utalt teljes havi fizetésem.

A cél az lenne, hogy ne fussak ki a Zöld hitel keretből.
Van esetleg valami más lehetőség?

Előre is köszönöm!

Válaszunk:

Kedves Gábor!

Megoldható lehet az, hogy a felvenni kívánt hitelügyletben Ön adós lesz, mivel Ön lesz az ingatlan tulajdonosa. Szülei jövedelmükkel ez esetben bevonhatók adóstársként. Mivel azonban az Ön jövedelme a munkahely váltás miatt jelenleg nem vehető figyelembe, ezért a maximális futamidő meghatározásánál a fiatalabb szülő életkorát kell figyelembe venni. Így tehát a kölcsön 25 éves futamidőre nem vehető fel. A 60. életévét betöltött szülő esetén a maximális futamidő 14 év lehet. A hitel lejáratakor ugyanis a jövedelmével bevont fiatalabb adóstárs életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 75. életévet.

25 éves futamidőre akkor tudná igényelni a hitelt, ha olyan adóstársat tudna bevonni a hitelügyletbe, aki még nem töltötte be az 50. életévét.

A zöld hitelek további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése