Vízlágyító, víztisztító berendezés beszerelésével kapcsolatban az alábbi MÁK válasz olvasható:
“Amennyiben a víztisztító, vízlágyító berendezés a vízszolgáltatás belső hálózatának felújítása keretében kerül beépítésre, annak költsége a támogatás keretében elszámolható.”

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlet!

Ahol lakunk nagyon kemény a víz. Vízlágyító berendezést szeretnék. A spájzba lenne szerelve. Itt jön be az víz hálózat a házba. És innen ágazik le, fürdő szoba, konyha, meg itt van a gáz bojler is. Kb. 20 éves horganyzott csővel, idomok vannak. Lecserélnénk a csővezetet is.
Így járna a támogatás rá, hogy nem csak a vízlágyítót raknak rá?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves István!
A leírt munkálatokra véleményünk szerint igényelhető a támogatás.

Tisztelt Hitelnet! Segítségüket szeretném kérni, hogy az 1. számú vállalkozási szerződés mellékletében hová kell beírni a vízlágyító gép beszerelését? Illetve kapu mozgatómotor beszerelését? Segítségüket előre is Köszönöm!

A bejövő vízvezeték ágának átalakítását és egy zuhanyzó felújítást tervezünk, ezzel együtt egy vízlágyító beépítését is. Első kérdésem, erre igényelhető a támogatás? Mivel ugyanaz a vállalkozó csinálná, a számlán szerepelhet ez a három együtt: vízvezeték felújítás, vízlágyító beépítés, zuhanyzó felújítás? (…vagy két számla kell: a vízvezeték átalakításról+vízlágyítóról és a zuhanyzó felújításról?)

Csapadékvíz elvezetés korszerűsítésére, nevezetesen ciszterna építésére igényelhető-e a lakásfelújítási támogatás?

Kedves Gyuri!
Még nem olvastunk ezzel kapcsolatos állásfoglalást korábban, ezért javasoljuk, hogy kérje a MÁK állásfoglalását az ügyben.