Nem, az igénylés benyújtása során a támogatást lefedő számláknak 50-50%-ban kell tartalmazniuk anyag és munkadíj számlákat is. A felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatokat végző vállalkozó által kiállított számla csak akkor fogadható el, ha a vállalkozó az igénylőnek nem közeli hozzátartozója vagy élettársa, vagy gazdálkodó szervezet esetében az igénylő vagy az igénylő közeli hozzátartozója vagy élettársa annak nem tagja, munkavállalója vagy vezető tisztségviselője. Együttes igénylés esetén e bekezdés rendelkezéseit mindkét igénylőnek teljesíteni kell.
Mindezek alapján tehát legalább annyi munkadíj számlára szükség van, mint a támogatás összegének a fele.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A felújítási kalkulátorban kalkuláltak szerint (az anyagköltség 2,5 M Ft és munkadíj 1,5 M Ft esetében) 2 M Ft visszaigényelhető. A 1,5 Ft munkadíj olyan nagyobb volumenű felújításból tevődik össze, melyet csak vállalkozó tud kivitelezni( térkövezés, gázkazáncsere, belső festés, gipszkartonozás) Amennyiben olyan munkálat is betervezett, amely vállalkozó közreműködése nélkül is elvégezhető ( pl.beépített mosogatógép elhelyezése illetve kerítés felújítás) és ennek anyagköltsége a 2,5 M Ft-on belül van, az anyagköltség ezekre a tételekre elszámolható vagy minden felújítási munka csak szakember által, számlával igazolt munkadíjjal számolható el?

Kedves Rita!
Az igénylés benyújtása során a támogatást lefedő számláknak 50-50%-ban kell tartalmazniuk anyag és munkadíj számlákat is.
Nem feltétel, hogy minden munkálathoz tartozzon munkadíj számla.

Üdvözlöm.
Érdeklődöm, hogy hogyan igényelhető a lakásfelújítási támogatás abban az esetben, ha a 4 tagú család a nyugdíjas nagymama 1/1 tulajdonában levő ingatlanban, a nagymamával együtt él (ide is van bejelentve).

Kedves Kérdező!
A jogosultság feltétele, hogy az igénylők együttesen vagy a kiskorú gyermek legalább 50% tulajdonrésszel rendelkezzenek a felújítandó ingatlanba. Ha ez nem teljesül, akkor nem tudják igényelni a támogatást.

Köszönöm válaszukat. A nyugdíjas nagymama lehet igénylő?

Kedves Kérdező!
Akkor igényelheti nyugdíjas személy a támogatást, ha a Tbj. 4. § 11. pontja szerinti kiegészítő tevékenységet folytató személynek minősül. Erről bővebben IDE kattintva olashat.