Vállalkozó által kiállított számlán hogyan kell feltüntetni az anyagköltséget?

A MÁK által kiadott tájékoztató alapján:
“A számlán külön tételként kell megjelennie az anyagköltségnek és munkadíjnak!
A vállalkozói szerződésben már részletezett felújítási munkálatokat a számlán nem fontos részletesen feltüntetnie. Az anyagköltség vagy munkadíj a számlán egy tételként összevontan nem szerepelhet.
A vállalkozási szerződésben, vagy annak mellékletében mind az anyag, mind a munkadíj olyan részletezettségű legyen („szerződött konkrét felújítási munka”), mely a megvalósított felújítás pontos tartalmának megismerését, annak ellenőrizhetőségét lehetővé teszi. (Erre megfelelő lehet pl. a vállalkozói árajánlat szerinti részletezettség.)

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 19. péntek


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Csak azon anyagköltségek számolhatók el, amik a valamely vállalkozói számlával lefedett munkákhoz tartoznak?
Ha a vállalkozói szerződés által lefedett munkákhoz magam szerzem be az anyagokat, akkor azok számlái lehetnek a vállalkozói szerződés megkötése utáni és előttiek is?

Tisztelt Hitelnet!

Ha több számlát adok be ( 3db-ot) és az egyiket valamiért elutasítják akkor az összes támogatástól elesek vagy csak annak az egy számlának a támogatható összegétől? Köszönettel: Zoltán

Kedves Zoltán!
Véleményünk szerint nem fogják a teljes támogatást elutasítani egy nem elfogadható számla miatt.

Muszáj a szerelési munkálatokat végző vállalkozón keresztül vásárolni az anyagokat (tehát a vállalkozó által tovább számlázva) vagy bemehetek egy akármilyen boltba venni anyagokat a saját nevemre, amit csatolok majd az igénylésnél.

Alanyi adómentes vállalkozó (nem ára körös)
Számláját elfogadják az állami támogatáshoz?

Kedves János!
Csak az 5%-os Áfával kiállított számla nem fogadható el.

Egy fővállalkozót szeretnénk megkérni, hogy a lakásunk felújítását lebonyolítsa. Ebben az esetben ő szerezné be az anyagokat és az alvállalkozóival (villanyszerelő, festő, kőműves stb.) dolgoztatna. Így a leendő fővállalkozónk nekünk egy számlát állítana ki és egy szerződésünk lenne a részletes adattartalommal a szerződésminta alapján. Az igénylés benyújtásakor ezt az egy fővállalkozói számlát és szerződést tudnánk benyújtani. Ez így elfogadható?

A munkadíjat lehet készpénzzel is fizetni a vállalkozó fele, vagy csak átutalással, ahol kell bizonylat?

Kedves Sándor!
Készpénzes számla is elfogadható.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Alanyi mentes egyéni vállalkozó munkadíját beszámolják a támogatásba? Illetve lehet-e készpénzzel fizetni a munkadíjért? Számla, szerződés és fizetési bizonylat átutalásnál érthető, de készpénzes fizetésnél?

Tisztelt Hitelszakértő!
1. A számlán a munkadíjnak tételesen kell szerepelnie vagy elég pl. a lakásfelújítás?
2. Ha idén nyáron lesz a lakásfelújítás, de májusban vásárolok terméket az már a későbbiekben elszámolható lesz anyagköltéségként?
Válaszukat nagyon szépen köszönöm!
Üdvözlettel: Kata


16
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x