Tetőtér felújítására igényelhető a lakásfelújítási támogatás?

Igen , tetőtér felújítására igényelhető a támogatás. Egy korábbi MÁK válasz alapján:
“Amennyiben a tetőtér kialakítása már elkészült, és a tetőtér alapterülete a tulajdoni lapon is megjelenik, akkor a már meglévő a házhoz tartozó belső térnek számít így a villany víz és fűtés rendszer belső hálózatának Kiépítése, felújítása már támogatható. A támogatás folyamatban lévő építkezés befejezéséhez nem vehető igénybe.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Meglévő tetőtéri szobánkat szeretnénk megfelezni egy gipszkartonfal építésével (fal, tapétázás, új ajtók).
Erre igénybe vehetjük a támogatást?

Kedves Ági!
Az említett munkálatra nem igényelhető a támogatás.

Tisztelt Hitelnet, 2014-ben amikor beköltöztünk családi házunk földszintjére, a tetőtér még nem készült el viszont a tervrajzokon szerepelt. Az építési engedélyt is a teljes alapterületre kértük, viszont a használatba vételit úgy emlékszem csak a földszintre. Az Önök cikke vett ma rá, hogy ellenőrizzem, hogy a tetőtér is szerepel-e az ingatlan tulajdoni lapján vagy csak a földszint. Nagy meglepetésünkre az ingatlan nem szerepel a tulajdoni lapon, de az építésre felvett hitel illetve (akkor még) szocpol jelzálog jog be van jegyezve a telekre. A szocpolt folyósították tehát feltételezzük hogy a használatbavételt tudomásul vevő határozat létezik, de nem tudjuk mekkora terület van hasznos… Továbbiak »

Mit jelent, hogy a tetőtér kialakítása megjelenik a tervrajzon? 30 éve épült épület tetőtéri ablakai kialakításra kerültek, de a tetőtér akkor nem került beépítésre (padlásként funkcionál). Ha be szeretném építeni nem kell hozzá terv, egyszerű kivitelezéssel mivel a külső födémhez nem kell hozzányúlni megoldható. Lehet-e rá támogatást igénybe venni?

Üdvözlöm!
100%-os tulajdonnal rendelkezem, teljes körű tetőcserét szeretnénk csináltatni. Én magam szeretném megvenni a hozzávaló anyagokat, katás vállalkozó az ács, akivel csináltatni szeretném. Milyen számlát kell tőle kérnem így, hogy az anyagköltség után ő nem tudja az áfát visszaigényelni, hány százalékosat?

Üdvözlöm.
A tetőterem be van építve, de nincs szigetelve. Ha lebontom a gipszkartont, leszigetelem és újra le gipszkartonoztatom, glett, festés stb, ez elfogadott-e a lakásfelújításhoz?

Tetőablak beépítésre igénybe lehet venni a támogatást?

Kedves Hitelnet Csapat!

Az elöregedett tető szerkezetet szeretnénk felújítani és szigetelni. A tető felújítási költségeket szeretnénk elszámolni a felújítási támogatásból. A tető formája, kialakítása, szerkezete stb. nem változik.
A tető felújítás után a kialakított új padlásteret szeretnénk beépíteni,
amihez CSOK támogatást szeretnénk igénybe venni, a CSOK-hoz kapcsolódó jogi folyamatok mentén. A tetőtér beépítésének ( fűtés, falazás, villany, festés, új ablakok, stb.) munkafolyamtai természetesen a CSOK-hoz kapcsolódva kerülnének elszámolásra.
Annak megválaszolásában kérném a segítségüket, hogy támogatott-e a tető felújítása a ha ezt követően ( időben később) szeretnénk majd beépíteni az új tető alatt kialakított padlásteret.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisza Tiborné


14
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x