Meglévő lakóház tetőtérben történő bővítéséhez igényelhető a használt lakásra vonatkozó CSOK. 1 gyermek után 600.000 Ft, 2 gyermek után 1.430.000 Ft, 3 gyermek után 2.200.000 Ft, 4 vagy több gyermek után 2.750.000 Ft összegű támogatás vehető igénybe. Tulajdoni hányadra vonatkozó előírás, hogy az igénylőnek, vagy házastársak, élettársak igénylése esetén az igénylőknek együttesen legalább 50% tulajdonrészük legyen a bővítendő ingatlanban. Az ingatlant haszonélvezeti jog nem terhelheti. A támogatást nem egy összegben, hanem készültségi foknak megfelelően, szakaszosan folyósítják a hitelintézetek. Egy-egy részfolyósításhoz a hitelintézet által elfogadott bekerülési költség alapján az elért készültségi foknak megfelelően 70% számlát kell benyújtani.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 


Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tetőtér beépítésre szeretnénk igénybe venni a bővítésre vonatkozó Csok-ot. Minimum egy lakószobával kell bővíteni, de támogatott a több lakószobával történő bővítés, illetve plusz fürdőszoba kialakítása is?
Köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Két gyerek után, tetőtér beépítésre szeretném igénybe venni az 1 430 000 Ft CSOK-ot. A tulajdoni lapon végrehajtás van bejegyezve. A bejegyzést tevő hitelintézettel megállapodásom van részletfizetésre, amit határidőre fizetünk.
Ilyen tulajdoni lappal igényelhetünk-e CSOK-ot ?

Mi az a bekerülési költség, ami alapján a számlákat be kell mutatni 70%-ig? Ez a csok összegére vonatkozik vagy a teljes költségvetés összegére, például ha a bővítésem 6 millió, ebből az 1 430 ezres csokot szeretném felhasználni, mennyiről kell számlát bemutatnom?
Köszönettel.
Erika

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk beépíteni a tetőteret. Jelenleg van rajta jelzálog. Azt tudjuk, hogy a banktól kell előzetes engedély, be kell mutatnuk a terveket, és ha leszedjük a tetőt, kiküldik az értékbecslőt, majd vissza kell fizetni a jelzálogba, amennyit az értékbecslő megállapít. A bővítés önerőből történne.
Kérdésem az lenne, hogy ez valóban így van?

Szintes házunknál, ami a felső szint “elcsúsztatva” van, ezáltal a galériát szeretnénk befödémezni és itt kialakítani egy szobát. Ezt tervezővel meg kell terveztetni? Ha igen, akkor elég egy látványterv? Vagy?

Ha tetőtér bővítésre szeretnénk igényelni a CSOK-ot, a költségvetésnek mit kell tartalmaznia? Elegendő, ha magának az új szobának a kialakítását tartalmazza (pl falak építése, padló kiegyenlítése, álmennyezet elkészítése) vagy szükséges, hogy a további munkálatok, mint burkolás, festés, áram és fűtés szerelési munkák is benne legyenek?
Pl két gyermek után 1.430.000 Ft támogatást igényelnénk és a költségvetésünk is kb. ugyanennyiről szólna, de csak az alábbiakat tartalmazná: falak építése, szigetelése, álmennyezet építése, padlószint kiegyenlítés, betonaljzat készítés, beltéri ajtó beépítés. Korábban már beépítésre került ablak és elkészült a szigetelés egy része. Ez így elfogadható költségvetés lenne? Ezekkel a munkálatokkal már megvalósultnak tekinthető az új szoba létrejötte?
Köszönettel: