Tetőcserére igényelhető a lakásfelújítási támogatás?

Egy korábbi MÁK válasz alapján: a tető cseréje illetve felújítása támogatható, azonban a tető szerkezetének változtatása (forma, térfogat) és a padlás beépítése már bővítésnek minősül, ezért nem támogatható. Az ingatlan bővítés nem támogatható tevékenység.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha a bővítést saját kőltségből valósítjuk meg, akkor a régi épületrészre kérhető e támogatás?

Kedves Gábor!
Igen, információnk szerint a meglévő épületrész felújítására igényelhető a támogatás.

Tisztelt hitelnet!
A melléképület tetőt szeretnénk teljesen felújítani, lecserélni. Igénybe vehető erre is a támogatás?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Máté!
A lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása a támogatható munkálatok között szerepel, tehát igen.

Tisztelt Hitelnet!
Kontyolt tetőnket cserélnék le más alakú tetőre. Igénybe vehető a támogatás erre a munkára?

A konyhánk felett összetákolt tető van. A házon a konyha teteje felé egy ajtó nyílik. Ha a konyha felett olyan tető kerül kialakításra amely alkalmas arra, hogy illeszkedjen a tetőn lévő ajtóhoz, vagyis egy ember magasságú tető kerül kialakításra a konyha fölött a tetőtérbe való feljutás érdekében, akkor ez milyen tetőnek minősül? Mert akármilyen új tető is kerül a konyha felé, a térfogata, alakja értelemszerűen nem fog a korábbi összetákolt állapothoz igazodni.

Teljes tetőcserét szeretnénk manzár tető helyet sátras lenne erre lehet igénybe venni a támogatást?

Kedves Niki!
Tetőcserére igényelhető a támogatás. Azonban egy korábbi MÁK állásfoglalás szerint, a tető szerkezetének változtatása, mint a forma, térfogat, és a padlás beépítése már bővítésnek minősül, ezért nem támogatható.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Pontosan ezt szeretném én is megkérdezni szintén: elöregedett manzárd tetőt szeretnénk cserélni alacsonyabb sátortetőre, lehetséges-e a hitel keretén belül? Köszönöm szépen!

Felújítást tervezek 6.000.000 Ft keretösszeggel. Kb. 2.000.000 Ft értékben fizetek munkadíjat, erről tudok bemutatni számlát. 4.000.000 Ft értékben veszek építőanyagot, aminek egy részét én magam építem be. Pl.:
1. Lesz számlám gipszkartonról és födémszigetelő kőzetgyapotról, de az ehhez kapcsolódó munkáról nem.
2. A villanyszerelésnél munkadíj számla is lesz, és anyagszámla is. Kaphatok-e így 3.000.000 Ft támogatást?
Amennyiben igen, mennyi időm van beépíteni az anyagokat? A rendelet szerint az utolsó számlát veszik alapul. Tehát ha 3 hónapig simogatom és a végén még veszek 1 vödör festéket számlára, akkor elfogadható?

Kedves Márton!
A leírtak alapján 3 millió Ft támogatásra jogosult, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.
A számlákat nem munkálatonként, hanem összeségében veszik figyelembe.
Nincs arra vonatkozó előírás, hogy két munkálat között mennyi idő telhet el. Ami fontos, hogy az igénylés beadásakor az utolsó számla nem lehet régebbi, mint 60 nap.
A támogatásról részletesen IDE kattintva olvashat.

Tisztelt Hitelnet!
Tető felújításnál a szarufák cseréje is megoldható, nem változna a tető eredeti kinézete, mérete?! Illetve a szigetelés esetében nem találtam semmiféle kitételt, vagyis a födémet lehet szigetelni, vagy a szarufák közötti részt is lehet?
A tető cseréjét követően, önerőből terveznénk a tetőtér beépítését, jogszerűen szeretnénk előre dolgozni.

Tetőjavításra igényelhető-e a lakásfelújítási támogatás? Problémát jelent-e, ha ebben az esetben a munkadíj több, mint az anyagköltség?

Kedves Zsuzsa!
Tető javítására, korszerűsítésére igényelhető a támogatás.
Nem jelent problémát, ha a munkadíj több, mint az anyagköltés, azonban a támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet.
Bővebben a támogatásról IDE kattintva olvashat.

Az állandó lakcímként használt lakóingatlanunkal azonos helyrajzi számon lévő, melléképületként bejegyzett ingatlant szeretnénk felújítani. Tetőcsere, fűtéskorszerűsítés, szigetelés, vizesblokk felújítása, elektromos rendszer felújítása. Ez támogatható?

Jelenlegi lapos tetőnket cserélnénk le kis dőlésszögű sátortetőre. Igénybe kehet venni erre a felújítási támogatást?


20
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x