A ház mellé szeretnénk építeni egy tetővel fedett teraszt. (kerti kiülőt)
Kérdésem, hogy erre igénybe vehető-e a támogatás?

Válaszunk: A lakásfelújítási támogatásól szóló kormányrendelet szerint a “n)terasz, loggia, erkély, előtető építése, ” támogatható, tehát a megjelölt munkálatra igényelhető a támogatás. Amennyiben a kérdésével kapcsolatosan egyedi állásfoglalást is szeretne kérni, kérjük forduljon a MÁK felé az otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu email címen.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
17 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A meglévő rossz szerkezetű teraszunk vasszerkezetét és tetejét , szeretnénk elbontatni és újat csináltatni fa szerkezettel és polikarbonáttal. Kérdésem lenne, hogy a bontási munkálatokat és így ebben a formában a terasz felújítását elszámoltathatom?Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Réka!
Információnk szerint a bontási munkálatok nem számolhatóak el, azonban terasz építése igen.

Köszönöm válaszát!

Üdvözlöm!
A lakás egy régi vályog parasztház. A hosszú folyosó/teraszt szeretnénk egy könnyű szerkezetű falal bezárni (kiugró szerűen) Akivel eddig beszéltünk az egyik elszámolhatónak mondta a másik nem. Vagy ebben az esetben érdemesebb állásfoglalást kérni a MÁK-tól?

Választ előre is köszönöm!

Kedves Kitti!
Építési munkálatokra nem igényelhető a támogatás. Így fal építésre sem. Terasz beépítése csak télikert formájában támogatható.

Tisztelt Szakértő!
Már meglévő teraszunk fölé szeretnénk tetőt készíttetni. Fa vázszerkezettel és polikarbonát fedéssel. Értelemszerűen a terasz oldala nyitott maradna. Ez a vállalkozási tevékenység elszámolható az otthonfelújítási programban? Köszönöm

Kedves Frigyes!
Információnk szerint az említett munkálat támogatható.

Tisztelt Szakértő!

A kertünkbe építenénk egy gépjárműtárolót és e mellé /hozzá csatlakozna egy kerti kiülő (fedett terasz vagy más néven filagória). Mind kettő fa szerkezetű lenne és közös tetővel lennének ellátva.
Kérdésem lenne, hogy a filagória az elszámolható-e a terasz, loggia, erkély, előtető építése pontban, illetve a gépjármű tároló probléma -e ha közös tetővel rendelkezne?
A két épület előtt lenne egy térburkolattal fedett járda szakasz erre elszámolható-e a térburkolat készítése rész, illetve a filagória burkolását csempével terveztük, erre elszámolható-e a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását rész?

Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Dániel!
Információnk szerint filagória építésére nem igényelhető a támogatás.
A gépjárműtároló építése támogatott.

Tisztelt Szakértő!
A kertünkbe építenénk egy kerti kiülőt. Ennek építése (az alapja) betonozással történne, majd le lenne burkolva. (A terasz szerkezetileg kapcsolódna a meglévő betonjárdához.)
A kérdésem, hogy ezt a munkát a támogatások
n: terasz, loggia, erkély, előtető építése
vagy
o: térburkolat készítése, cseréje
soron lehet elszámolni?
Köszönöm a válaszukat.

Kedves Gábor!
Véleményünk szerint az n) pontba kellene beírni a munkálatot.

Üdvözlöm, az alapozás megerősítése mire vonatkozik? Támfal megerősítésére felhasználható a támogatás?

Kedves András!
A támfallal kapcsolatban még nem olvastunk állásfoglalást, így javasoljuk, hogy kérdésével forduljon a MÁK-hoz.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az otthonfelújítási program keretében kívánjuk elvégezni – többek között – az alábbi minkát is:
– Közvetlenül a ház mellé szeretnénk építeni egy beton alapú kerti teraszt (vagy a meglévőt nagyobbítanánk meg, ha erre is jár a támogatás), mely közvetlenül kapcsolódna a ház falához. Megépítés után tervezzük ennek hidegburkolattal való burkolását is. Ez így rendben van? (Terasz nagyobbítás is megfelel-e?)
– A terasz fölé szeretnénk fából egy fedett tetőt is építeni, de mivel a ház adottságai nem teszik lehetővé (ebben a magasságban futnak az elektromos vezetékek), a tető nem csatlakozna közvetlenül a ház homlokzatához, hanem közvetlenül mellé kerülne. Természetesen a terasz az alaphoz fixen lenne rögzítve Kérdezném, hogy ez így elfogadható-e?
Másik kérdésem ugyanezzel a témához kapcsolódóan: Mivel édesapám ács, ha az anyagot megvesszük és a tetőt magunk építjük meg, akkor ennek a munkának az anyagköltsége (ehhez kapcsolódó munkadíj nélkül) összességében elszámolható-e? (Természetesen van még ezen kívül több munkadíj számlánk.
Köszönöm.

Kedves Gábor!
Információnk szerint meglévő terasz bővítésére nem igényelhető a támogatás, csak új terasz építésre.
Véleményünk szerint nem probléma, ha a terasz tető nincs hozzáépítve a ház homlokzatához.
Nem feltétel, hogy minden munkálathoz kapcsolódjon munkadíj, ha más munkálatnál kapnak munkadíj számlát. A számlákat a végén összességében fogják vizsgálni, és nem munkálatonként.

Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném kérdezni, mivel a tetőtér nincs beépítve ezért a tetőszigetelés felesleges.Padlásfödém szigetelése üveggyapottal támogatható tevékenység e? A ház körben már szigetelt. Köszönöm válaszát!

Kedves Zsolt!
Információnk szerint az említett munkálat támogatható!