Bővítésnek minősül az épület függőleges (emeletráépítés, tetőtér-beépítés) és/vagy vízszintes irányú (hozzáépítés) fűthető hasznos alapterületének legalább egy lakószobával történő növelése érdekében végzett építési tevékenység.

Nem minősül azonban bővítésnek a meglévő épület, épületrész vagy építmény átalakítása (pl: a terasz, gépjárműtároló beépítése, lakószobává alakítása, többlakásos épület esetében a szomszédos lakásból egy szobának a meglévő
lakáshoz csatolása).

Fentiek alapján terasz beépítésére a CSOK nem vehető igénybe.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
5 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Családi házunkat szeretnénk harmadik gyerek születése miatt egy szobával bővíteni, amelyhez falusi csok támogatást vennénk igénybe. A bővítést megterveztettük. Egy 12 m²-es szoba lenne, amelyből 9 m² a tényleges hozzáépítés és 3 m²-t használnánk fel a meglévő teraszból. (A terasz többi része közlekedő lenne.)
Kérdésem: ilyen feltételekkel jogosultak vagyunk a falusi CSOK-ra, vagy terveztessem át a szobát 9 m²-re + gipszkarton fallal leválasztva a teraszból 3 m² gardróbnak és majd a CSOK igénybevétele után bontsam ki a elválasztó falat szoba és a gardrób között?

Kedves Magdi!
Amennyiben a szoba tekintetében a tényleges hozzáépítés eléri a legalább 8 m2 hasznos alapterületet, akkor az megfelelő. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Köszönöm válaszukat. A CSOK igénylést már két hónapja beadtuk, csak a szoba teraszba történő benyúlása miatt a banki ügyintéző nem tudja eldönteni, hogy megkaphatjuk-e.

Kedves Hölgyem, Uram!
102 m2 a házunk, van 4 gyerekünk. A ház emeletén van egy 8 m2-es terasz, ebből alakítanánk ki egy új 10m2-es szobát, komolyabb ács és bádogosmunkával. Kell szigetelés, fűtés, villany, burkolat. Lehet-e erre igénybe venni a 2,75M támogatást?
Ha nem lehet, lehet-e ugyanezt a támogatást téli kert kialakításával igénybe venni? Annak milyen szabályai vannak?

Kedves Katalin!
Kérjük, tekintse meg fenti bejegyzésünket, mely választ ad kérdéseire. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!