Tartózkodási lakhellyel igényelhető a lakásfelújítási támogatás?

Egyedül nevelem a 1/1 tulajdoni hányaddal rendelkező ingatlanomban a nyáron 18. életévét betöltő fiamat. A lakás bár a nevemen van, ez nekem csak tartózkodási helyem (életvitelszerűen itt élek, vállalkozásom is ezen a címen működtetett), a fiamnak állandó lakcíme. Jól értelmezem-e, hogy így nem igényelhetem a lakásfelújítási támogatást?

A lakásfelújítási támogatás igénylésének feltétele, hogy az igénylő legalább egy éves állandó bejelentett lakcímmel rendelkezzen a felújítani kívánt ingatlanban. Az ideiglenes lakcím, tartózkodási lakhely nem fogadható el.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. március 31. szerda


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kérdésem, hogy elég, ha a tartózkodási hely (ideiglenes lakcím) azonos a szülőével, vagy az állandó lakcímnek kell egyeznie?
Illetve mikortól kell azonosnak lennie bármelyiknek?
Köszönettel,
András

Kedves András!
A tartózkodási hely nem megfelelő. Az igénylőknek és a gyermeknek az igénylés benyújtásakor 1 éves állandó bejelentett lakcímmel kell rendelkeznie a felújítandó ingatlanban.

Házasok vagyunk és a felújítandó ingatlant 50-50%-ban tulajdonoljuk. Az ingatlan csak az egyikünk állandó lakcíme (emellett egyetlen gyermekünké is), a másiknak a tartózkodási helye. Igényelhető- e támogatás?

Kedves Róbert!
Ebben az esetben az a fél, aki állandó lakcímmel rendelkezik egyedül igényelheti a támogatást, ha a TB jogviszonyra vonatkozó feltétel is teljesül az esetében.

Igényelhetem-e a lakásfelújítási támogatást akkor, ha az állandó lakcímem abban az ingatlanban van, amire igényelném, de ideiglenes lakcímmel is rendelkezem egy másik ingatlanban

Kedves Zsuzsa!
Nem probléma, ha a lakcímkártyán fel van tűntetve tartózkodási hely. Ami fontos, hogy az állandó lakcím a felújítandó ingatlanba szóljon.


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x