Társasház közös tulajdonában lévő tetőre, tetőfelújításra igényelhető a támogatás?

Információink szerint a társasházi közös tulajdonú épületrész felújítására ez a támogatási forma nem használható. Csak a külön, saját tulajdonba tartozó ingatlan felújítására, korszerűsítésére használható fel a lakásfelújítási támogatás.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném kérdezni, hogy egyszintes társasház felső részének szigetelése (amely a mi tulajdonunk) megoldható-e a támogatásból?

Tisztelt Cím! Társasházban, földszinti lakáshoz szerződés szerint kizárólagos használattal terasszal rendelkezem, mely pergolával ellátott. Erre szeretnénk polikarbonát tetőburkolatot tetetni. Szeretném megkérdezni, igényelhető ebben az esetben a támogatás?

Tisztelt Cím! Informálisan arról értesültem, hogy társasházi lakások esetén azokat a felújításokat, amiket részben a társasáz közös tulajdonú részein kell elhelyezni (pl. napkollektor a tetőn, de akár a klíma külső egysége), azokat nem lehet elszámolni az új otthonteremtési támogatás keretin belül. Saját tulajdonú ingatlanom albetétesítve van, lakás egy társasházban, az én külön tulajdonom, azonban a kinti falak/tető természetesen a társasház tulajdona – ez azt jelentené, hogy pl. klímát vagy napkollektort meg se próbáljam ezen támogatás keretében elszámolni? Lényegében az ilyen jellegű felújításokból az összes társasház ki van zárva. Nem beszélve egy kazánkorszerűsítésről, ahol a kémény tulajdona nem egyértelmű: nekünk saját… Továbbiak »

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, hogy társasházként bejegyzett ikerház fűtésrendszerének korszerűsítésére igényelhető-e a támogatás? A ház a másik háztól független kazánnal és kéménnyel rendelkezik. A társasház alapító okirat szerint közös tulajdon csak a tetőszerkezet és a közös felmenő fal. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel,
János


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x