Igen, a MÁK állásfoglalása ezzel kapcsolatosan egyértelmű:
A Rendelet 2021. február 1. napján hatályba lépő rendelkezései szerint otthonfelújítási kölcsön igénybevétele esetén, a Magyar Államkincstár a támogatást az otthonfelújítási
kölcsönt nyújtó hitelintézet belföldi fizetési számlájára folyósítja, az igénylő javára történő előtörlesztés érdekében.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A kérdésem az volna,hogy a lakásfelújítási támogatás jár-e az alábbi munkálatokra:
-meglévő belső lépcső karzatának,ill korlátjának kialakítása,
-meglévő ereszcsatornák cseréje ill. új kialakítása?
Előre is köszönöm a segítséget.

Kedves Sarolta!
Az említett munkálatok véleményünk szerint támogathatók.

Üdv!
Ha rendelkezem bizonyos összegű önerővel és szeretnék még hozzá lakásfelújítási hitelt is felvenni, akkor a megítélt lakásfelújítási támogatás teljes összege a hitelbe kerül beszámításra?
Pl: Van 1 millió forintom és veszek fel 3 millió forint lakásfelújítási hitelt. Akkor a megfelelő számlák benyújtása után az állam támogat 2 millió forinttal. Ebben az esetben a teljes összeg a lakásfelújítási hitelbe kerül beszámításra?
Köszönöm előre is!

Kedves Sarolta!
Az otthonfelújítási kölcsön igénylésekor ön dönthet úgy, hogy csak a felújítás egy részét finanszíroztatja meg a kamattámogatott banki kölcsönből. Kérhet a banktól a 6 millió Ft-nál kevesebbet. A kérelem benyújtásakor számolhat el a számlákkal. Ha a támogatást a Kincstár megítéli önnek, akkor a teljes támogatás összegét a banknak utalja ki a Kincstár, amelyből a bank a kölcsön mértékében arányos összeget a kölcsön előtörlesztésére fordít, míg az önerőből finanszírozott felújítási munkára jutó támogatást kiutalja önnek.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük tölste ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

A család megtakarított pénzzel nem rendelkezik, tehát akkor nem veheti igénybe a hitelt?

Kedves Mária!
A támogatott hitelről IDE kattintva tájékozódhat.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük tölste ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!