Nem, a lakásfelújítási támogatás abban az esetben igényelhető, ha
a) az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek.

Szülők nevén lévő ingatlanra a támogatás tehát ebben a formában nem igényelhető..

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Igénybe vehetem-e a támogatást, ha a szüleimé a ház, de ugyanazon a lakhelyen vagyok bejelentve és ott is élek?

Ha a szülök (nagyszülők) nevén van az ingatlan, de mi is oda vagyunk bejelentve és ott élünk több mint 30 éve a 25.- élet évét be nem töltött gyermekünkkel, megigényelhetjük a támogatást?

Kedves Márta!
Az igénylőknek rendelkezniük kell együttesen legalább 50% tulajdonrésszel. Így ha a szülők a tulajdonosok, és Önök nem rendelkeznek tulajdonrésszel, akkor sajnos nem tudják igényelni a támogatást.

Az ingatlan 1/3 -1/3-1/3 részben az én, illetve két nagykorú (26 és 24 éves) gyermekem tulajdonában van. A 24 éves, már kereső, de azonos lakcímen szereplő gyermekemre tekintettel igényelném a támogatást. A jogszabály viszont kiskorú gyermeket említ, akivel együttesen legalább 50 % tulajdonrész szükséges. A 24 éves nagykorú gyerek tulajdonrésze is beszámítható, hogy meglegyen az 50 %? Jogosult vagyok így a támogatásra?

Kedves Beáta!
Csak az igénylő, és a kiskorú gyermek tulajdonrésze vehető figyelembe.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Egyetemista, 22 éves gyermekemmel egy háztartásban élünk. 40 éves mukaviszonyomat elérve 3 éve nyugdíjas vagyok. Férjem tavaly lett nyugdíjas, 65 éves. Igényelhetjük-e a lakásfelújítási kedvezményt.

Édesapám elhalálozott még 2002-ben. Anyukám neven van 50%- a a háznak 25-25%- pedig a nővérem és saját nevemen. Elváltam és két kiskorú gyermekemmel haza költöztem és a szuterén részt szeretnénk felújítani.
Így van lehetőségem felvenni a CSOK-ot felújításra?
Előre is köszönöm.

Kedves Judit!
A Falusi CSOK igényelhető meglévő ingatlan korszerűsítésére. Ennek feltétele, hogy az ingatlan preferált településen legyen, illetve szükséges legalább 50% tulajdonrész az ingatlanban. A falusi CSOK-ról bővebben IDE kattintva olvashat.
A lakásfelújítási támogatás jogosultsághoz szintén feltétel, hogy az igénylő legalább 50% tulajdonrésszel rendelkezzen a felújítandó ingatlanban.

Hogyha én már nagykorú vagyok (19éves) és állandó tanulói viszonnyal rendelkezem, felvehetem a lakás támogatást?

Szeretnem kérdezni, lehetséges-e támogatást kapni. Mi a férjemmel vagyunk tulajdonosok 50/50%-ban, lányunk 2 kiskorú gyermekkel bejelentve a házba velünk él. Tetőtér van, önálló lakás kialakítva részükre. Mi nyugdíjasak vagyunk, lányom pedig Németországban dolgozik.
Milyen támogatást vehetnénk igénybe? Elektromos solart szeretnénk és fürdőszobát teljesen felújítani.
Előre is köszönöm!