Szüleim nevén lévő ingatlanra igényelhetem a lakásfelújítási támogatást?

Nem, a lakásfelújítási támogatás abban az esetben igényelhető, ha
a) az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek.

Szülők nevén lévő ingatlanra a támogatás tehát ebben a formában nem igényelhető..

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Igénybe vehetem-e a támogatást, ha a szüleimé a ház, de ugyanazon a lakhelyen vagyok bejelentve és ott is élek?

Ha a szülök (nagyszülők) nevén van az ingatlan, de mi is oda vagyunk bejelentve és ott élünk több mint 30 éve a 25.- élet évét be nem töltött gyermekünkkel, megigényelhetjük a támogatást?

Kedves Márta!
Az igénylőknek rendelkezniük kell együttesen legalább 50% tulajdonrésszel. Így ha a szülők a tulajdonosok, és Önök nem rendelkeznek tulajdonrésszel, akkor sajnos nem tudják igényelni a támogatást.

Az ingatlan 1/3 -1/3-1/3 részben az én, illetve két nagykorú (26 és 24 éves) gyermekem tulajdonában van. A 24 éves, már kereső, de azonos lakcímen szereplő gyermekemre tekintettel igényelném a támogatást. A jogszabály viszont kiskorú gyermeket említ, akivel együttesen legalább 50 % tulajdonrész szükséges. A 24 éves nagykorú gyerek tulajdonrésze is beszámítható, hogy meglegyen az 50 %? Jogosult vagyok így a támogatásra?

Kedves Beáta!
Csak az igénylő, és a kiskorú gyermek tulajdonrésze vehető figyelembe.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Egyetemista, 22 éves gyermekemmel egy háztartásban élünk. 40 éves mukaviszonyomat elérve 3 éve nyugdíjas vagyok. Férjem tavaly lett nyugdíjas, 65 éves. Igényelhetjük-e a lakásfelújítási kedvezményt.

Édesapám elhalálozott még 2002-ben. Anyukám neven van 50%- a a háznak 25-25%- pedig a nővérem és saját nevemen. Elváltam és két kiskorú gyermekemmel haza költöztem és a szuterén részt szeretnénk felújítani.
Így van lehetőségem felvenni a CSOK-ot felújításra?
Előre is köszönöm.

Kedves Judit!
A Falusi CSOK igényelhető meglévő ingatlan korszerűsítésére. Ennek feltétele, hogy az ingatlan preferált településen legyen, illetve szükséges legalább 50% tulajdonrész az ingatlanban. A falusi CSOK-ról bővebben IDE kattintva olvashat.
A lakásfelújítási támogatás jogosultsághoz szintén feltétel, hogy az igénylő legalább 50% tulajdonrésszel rendelkezzen a felújítandó ingatlanban.

Hogyha én már nagykorú vagyok (19éves) és állandó tanulói viszonnyal rendelkezem, felvehetem a lakás támogatást?

Szeretnem kérdezni, lehetséges-e támogatást kapni. Mi a férjemmel vagyunk tulajdonosok 50/50%-ban, lányunk 2 kiskorú gyermekkel bejelentve a házba velünk él. Tetőtér van, önálló lakás kialakítva részükre. Mi nyugdíjasak vagyunk, lányom pedig Németországban dolgozik.
Milyen támogatást vehetnénk igénybe? Elektromos solart szeretnénk és fürdőszobát teljesen felújítani.
Előre is köszönöm!


13
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x