Nem, egy korábbi Magyar Államkincstár által kiadott válasz értelmében a felújítási korszerűsítési munkálatokat követően a szemét, törmelék elszállítására kiállított munkadíjszámlákra nem igényelhető a lakásfelújítási támogatás, tehát ezeket a számlákat nem lehet benyújtani igényléskor.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet!
Az építési törmelék elszállításából származó költségek és a biztonsági rendszer telepítése ( kamera rendszer) elszámolható-e.
Segítségüket előre is köszönöm.

A törmeléket el kellett szállíttatnom,hogyan kössek szerződést a vállalkozóval,hogy elszámolható legyen? Megjegyzem a munkadíj számlán szerepel,hogy”cserép bontása,konténerbe rakása”. Ez elég, vagy ezen felül kössek külön szerződést a vállalkozóval,hogy elszállítható legyen? Természetesen a sablonos vállalkozói szerződést,amit a Kincstár kiállított az ki lett töltve.

Kedves Gábor!
Azzal a vállalkozóval kell majd a vállalkozói szerződést kötni, aki a munkálatot végzi, és ennek a vállalkozónak kellene elszállítani a hulladékot. Ebben az esetben tudja elszámoltatni. Külön vállalkozóval szerződni csak a hulladék elszállítása miatt, információnk szerint nem támogatott.

Ha a felújításkor konténert is kellett hívni a sittet elvitetni, ahhoz is kell szerződés, vagy elég a számla?

Kedves Barbara!
A konténeres és egyéb hulladék elszállítása önállóan nem támogatható, csak abban az esetben, ha a kivitelezővel kötött megállapodásban a hulladék elszállítása is szerepel.

A sitt törmelék elszállításának díja elszámolható konténer számlával

Kedves András!
A konténeres és egyéb hulladék elszállítása önállóan nem támogatható, csak abban az esetben, ha a kivitelezés végző megállapodásban a hulladék elszállítása is szerepel.

Tisztelt Hitelnet!

A törmelék elszállításának díja elszámolható munkadíjként? Válaszukat előre is köszönöm.