Igen, a Rendelet szerint a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása támogatható építési tevékenység.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Lakáshoz tartozó szélfogó átépítése támogatható? Jelenleg 1 méter magas falazattal, valamint a falazattól a tetőre üvegfallal rendelkezik (egy rétegű, kb 30 éves szög ás szerkezettel), most pedig fel szeretnénk falaztatni és egy ablakot és egy ajtót beépíteni.
Esetleges a jelenlegi 1,5x 2 métert bővíteni 2,5x 3 méterre.

Kedves Móni!
Véleményünk szerint az említett munkálatra nem igényelhető a támogatás, azonban javasoljuk, hogy a témával kapcsolatban kérje a MÁK állásfoglalását!

Pinceajtó készíttetésére felhasználható-e a támogatás?

Kedves Andrea!
Pince ajtó cseréjére igényelhető a támogatás.

Ha térkövezést és beépített konyhabútor cserét is szeretnék, két szerződést kell kötnöm, mert olyan vállalkozó nincs, aki mind a kettőt bevállalná. A munkákat egyidejűleg végeznék el. Kaphatok támogatást mind a kettőre?

Kedves Éva!
Ebben az esetben mindkét vállakozóval kell szerződést kötni. Több munkálatra is igényelhető a támogatás.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Melléképületben lévő nem fűtött garázs,kerti konyha,és tárolo,nyílászáró csere lehetséges e.Hőszigetelési előírás van e, ablak ajtóra nem fűtött garázsra.

Kedves Gábor!
Meglévő kerti tároló, nyári konyha felújítására igényelhető a támogatás. A vonatkozó kormányrendelet nem határozza meg, hogy a nyílászárók cseréje esetén az új nyílászárónak milyen kritériumnak kell megfelelnie.

Osztatlan közös ingatlannál 50-50% tulajdonrésznél hogy kell számolni a költségeket mi számolható el.