A bankok a hitelbírálat során nem tesznek különbséget az alapján, hogy az adós, adóstárs önhibáján kívül – például egy jóhiszemű kezességvállalás miatt – vagy egyéb okból került KHR listára. Így a legtöbb hitelintézetnél a negatív tartalmú KHR kizárja lakáshitel felvételének lehetőségét.

Bankpartnereink egyikénél van lehetőség lakáshitel igénylésére akkor, ha KHR státuszunk passzív, s a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

Ugyancsak elfogadható pénzügyi partnereink egyikénél, ha az adós korábbi mulasztását a hitelfelvételi szándéktól számított 1 éve belül maradéktalanul visszafizette és ezt a KHR jelentés is alátámasztja.

A témában bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézést is!

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném megkérdezni, hogy passzív BAR esetén hogyan juthatok jelzáloghitelhez. Feleségemmel közösen kb. 540 000 Ft nettó jövedelmet tudunk igazolni.
Üdvözlettel: István

Üdv.
Érdeklődnék, hogy én passzív bárlistás vagyok, így igénybe vehetném a csok + hitelt? Havi jövedelmem 230.000-240.000 Ft. Ha igen, milyen papírok szükségesek hozzá?
Válaszát előre is köszönöm.
Szabina

2019. augusztusban rendeztem a tartozásaimat, kivéve egyet ami veszteségként lett elkönyvelve, nem aktív tartozás, de elméletileg 2024. augusztusig látható a hiteljelentésemben. 2017. augusztus 24-e óta az Audi Hungáriánál dolgozok, végleges szerződéssel. Igazolható nettó havi átlagkeresetem 500.000 Ft feletti. Egy, havi 37.000 Ft-os jelenlegi hitelem van.
Ezzel kapcsolatban szeretnék szakértő segítséget kérni, köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy osztrák vagy más külföldi hitelre van-e lehetőség? Ingatlanfedezettel rendelkezem, munkahelyem több éve van, viszont KHR listán szerepelek.
Van-e lehetőségem hitelfelvételre?

Tisztelt Hitelnet!
Ingatlanfedezettel rendelkezem, munkahelyem 20 éve van folyamatos, viszont KHR listán szerepelek – veszteséggel lezárt, illetve egy másik, 350 000 Ft tartozás miatt.
Milyen lehetőségeim lennének hitel felvételéhez?
Esetleg külföldi hitel pl. osztrák van-e lehetőség?
Ha kifizetem a 350 000 Ft tartozást, kaphatok-e hitelt vagy a veszteséggel lezárt hitel miatt mindenképp csak a lezárást követő 5 év után?
Köszönöm válaszukat!