Mobil garázs építésére igényelhető a lakásfelújítási támogatás?

Nem, hivatalos MÁK állásfoglalás alapján a mobil garázs felállítása nem tartozik a támogatható építési tevékenységek körébe. Erről több MÁK állásfoglalás is olvasható volt.
Frissítve!
A Magyar Államkincstár legfrissebb tájékoztató lap tájékoztatója alapján mobil garázsra abban az esetben igényelhető a támogatás, amennyiben fix beton alapra készült és a garázs arra rögzítésre kerül.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
11 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Adott egy ház, amelynek folytatásában szeretném az új garázst téglából hozzáépíteni, beton alapra.
A kérdésem az volna, hogy az ellenőrzés során lehetséges-e hogy azért utasítják el a támogatási összeget, mert a házhoz lett építve?
Előre is köszönöm!

Társasház teremgarázsának burkolásra igényelhető-e a lakásfelújítási támogatás? Adásvételi szerződésben és társasházi alapító okiratban is meg van határozva melyik lakáshoz melyik garázshely, mekkora méretben tartozik.

Olyan kérdésem lenne, akkor a garázsra milyen előírások vonatkoznak!? Én egy beton alapra, fémvázas, osb falazatú garázst szeretnék. Arra igényelhető a támogatás?
Köszönöm

188.143.5.141
Szeretnék gépkocsibeállót, van ahol mobil garázst árulnak, ingyenes szállítással és összeszereléssel. Ilyenkor megfelelő a számla az 50% munkadíj tekintetében, hisz a cég végzi a munkát?
Köszönettel
Zita

Üdvözlök mindenkit Megtaláltam a választ úgy tűnik, hogy építési engedély köteles kategória a “gépjárműtároló”. A gépkocsi beálló pedig kizárásos alapon a lábakon álló védőtető lehet. 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről “Gépjárműtároló” 103. § * (1) * A gépjárműtároló egy vagy több gépjármű elhelyezésére szolgáló helyiség. A gépjárműtároló helyiség csak önálló szellőzésű előtér vagy közlekedő közbeiktatásával kapcsolódhat az építmény huzamos tartózkodás céljára szolgáló helyiségéhez. (2) A gépjárműtároló szilárd padozatú, közvetlen természetes szellőzésű, illetve gépi szellőzés esetén a levegőnél nehezebb égéstermék tető fölé elvezetését biztosító megoldású legyen. (3) Gépjárműtárolóban a padlóösszefolyó csak homok-, továbbá benzin- és… Továbbiak »

Mi a mobilgarázs fogalma, mit az amit lehet és mi az amit nem lehet építeni?
Támogatott tevékenység: “m) gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása,”


11
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x