Nem, nincs ilyen lőírás a rendeletben. 2 dolgot kell vizsgálni:
1. A felújítás támogatás mértéke nem lehet több, mint a felújítási munkálatokról benyújtott teljes költségvetés fele.
2. A benyújtott költségvetést teljes egészben le kell fedni számlákkal.
3. A támogatás teljes összegének 50-50%-ban kell tartalmazniuk anyag és munkadíj számlát is

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
38 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha saját magam vásárolom meg a radiátorokatM és én szerelem fel, elszámolható-e a radiátor ára? Nem veszek igénybe vállalkozót.

Üdvözlöm! Több munkálatot is szeretnénk elvégezni az otthonfelújítási programban. Napelem telepítése,belső tér festése,nyílászáró csere. Szeretném megkérdezni,hogy a munkadíjról szóló számlákat egyben fogják számolni a támogatás igénylésénél? Köszönöm!

Kedves Szilvia!
Igen, összességében vizsgálják majd a számlákat, és nem munkálatonként.

1. Élettársammal közösen szeretnénk igénybe venni a támogatást, de az ingatlan csak az én nevemen 1/1-ben van. Igénybe tudjuk így venni a támogatást?
2. Tetőfelújításunk erre az évre csúszott szakember hiány miatt, tehát anyagköltség nem lesz, csak munkabér. Más munkálatok is lesznek, gyűjtjük a számlákat. Összes felújítás összegének kell 50-50 %-nak lennie, vagy munka folyamatonként?
Köszönöm szépen a válaszukat!

Kedves Nikola!
Amennyiben mindketten állandó bejelentett lakcímmel rendelkeznek az ingatlanban, úgy együttesen igényelhetik a támogatást.
Összességében fogják vizsgálni a számlákat és nem munkálatonként. Tehát, ha többi munkálatnál lesz anyagköltség, úgy nem probléma, ha a tetőfelújításnál nem.

Lehetnek-e olyan munkálatok, amelyekhez csak anyagköltségről lesz számla, munkadíjról nem, azaz az elvégzendő munkára külön vállalkozói szerződést nem kötnék, mert mi végeznünk el a munkát. Pl. szobafestés, kerítésfestés… Tehát elszámolható-e anyagszámla vállalkozói szerződés és munkadíj számla nélkül, ha egyébként már más felújítási tevékenységek kapcsán a 1,5 mó ft vállalkozói munkadíjról és anyagról számlával rendelkezünk.

Kedves Ágnes!
Olyan munkálatokhoz nem szükséges vállalkozói szerződés, ahol csak anyagdíj lesz.
Nem feltétel, hogy minden munkálathoz tartozzon munkadíj számla. Így a leírtak alapján megfelelő, ha lesz olyan munkálat, ahol nagyobb összegű munkadíj lesz és más munkálatot Önök végeznek el. A számlákat összeségében fogják vizsgálni és nem munkálatonként.

Üdvözlöm!
Több felújítási munkafolyamat esetén minden munkafolyamatra kell anyag és munkadíj számlának is lennie? Pl.: Kerítésfelújítás esetén lehet-e csak munkadíj számla, mivel a felhasznált anyagok (kerítésoszlop, cement, sóder) meglévőek? Fürdőszobai szerelvények cseréje esetén viszont kizárólag anyagdíjak lennének. Emellett beltéri lépcső építéséhez lenne anyag és munkadíj számla is. A támogatási kérelemben szereplő többféle felújítási munka tehát tartalmazna anyag és munkadíj számlákat is.
Köszönettel:
Péter

Kedves Péter!
Nem szükséges minden anyagköltség számlához munkadíjszámlának tartoznia. A igénylés benyújtásakor összeségében fogják vizsgálni az anyag és munkaszámlákat, nem munkálatonként.
Ami fontos, hogy :
1. A felújítás támogatás mértéke nem lehet több, mint a felújítási munkálatokról benyújtott teljes költségvetés fele.
2. A benyújtott költségvetést teljes egészben le kell fedni számlákkal.
3. A támogatás teljes összegének 50-50%-ban kell tartalmazniuk anyag és munkadíj számlát is

Üdvözlöm.
Több kérdésem is lenne.
Feleségemmel együtt igényelnénk a támogatást, de csak a feleségemnek van magyar tb jogviszonya, én Ausztriában dolgozom. Együttesen igényelhetjük-e és mindkettőnk nevére szólhatnak-e a számlák vagy csak egyikünkére?
Tetőt cserélnénk, erről van 1.500.000 munkadíj számlánk és 3.000.000 anyagszámlánk. És még felújítanánk elektromos hálózatot, fürdőszobát, vásárolnánk beépíthető konyhai gépeket. Ezek együttesen lesznek 2.700.000 Ft, de ezekről csak anyagszámla lenne, mert ezeket a munkákat mi csinálnánk meg. Ezekre is jár a támogatás munkadíj és szerződés nélkül?
Köszönettel.
László

Kedves Lázsló!
Igen, ha a tetőcseréről rendelkeznek munkadíjjal, akkor nem feltétel, hogy a további munkálatokhoz is legyen, mivel összegésében fogják vizsgálni az igényléskor és nem munkálatonként. Így a leírtak alapján a maximális 3 millió Ft támogatásra lehetnek jogosultak.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Köszönöm a választ
A kérdés első felére is igen a válasz, hogy mindkettőnk nevére szólhatnak a számlák, pontosabban, hogy van ami az enyémr,e van ami a feleségemére?

Együttes igénylés esetén az egyikük nevére szóljnak a számlák.

Üdvözlöm.
Igényelhető a támogatás ha két nagy szobából 3-at alakítok ki?Kibontatok egy falat és két válaszfallal megosztom. Az ehhez szükséges tégla elszámolható?Ha van 1.500.000ft munkadíjam kőművestől és ehhez kapcsolódóan szintén ennyi anyagköltségem, akkor ahogy néztem 1.5millióra vagyok jogosult. Mi van akkor ha megveszem a tetőcseréhez még az anyagot 1.5millió forintért, de ehhez már nem lesz munkadíjam. Ebben az esetben mennyire leszek jogosult?

Kedves Szabolcs!
Építési, bővítési munkálatokra, átalakításra nem igényelhető a támogatás.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

Üdvözlöm.
Köszönöm. Másik kérdésemre mit tudna mondani? Ha van 1.500.000 Ft munkadíjam kőművestől és ehhez kapcsolódóan szintén ennyi anyagköltségem, akkor ahogy néztem 1.5 millióra vagyok jogosult.
Mi van akkor, ha megveszem a tetőcseréhez még az anyagot 1.5 millió forintért, de ehhez már nem lesz munkadíjam.
Ebben az esetben mennyire leszek jogosult?

Kedves Hitelnet!

Ahogy értelmeztem az eddigi írásaikat, nem szükséges minden anyagköltség mellé munkadíj számla.
Tehát elszámolható az alábbi eset:
Festés: munkadíj 900.000 Ft, anyagdíj: 100.000 Ft
Konyhabútor anyagdíj: 500.000Ft
Elektromos sütőlap: 100.000Ft

Összköltség:
Munka: 900.000 Ft
Anyag: 700.000 Ft
Összesen: 1.600.000 Ft
Támogatás: 800.000 Ft (400 anyag/ 400 munka)

Kérdésem: Ebben az esetben a konyhabútoros munkához nincs munkadíj számla, nincs vallalkozói szerződés sem. Ilyen esetben is elszámolható igényelhető a fenti példa alapján a támogatás?

Különböző munkák esetén a bíráló külön-külön vagy együttesen vizsgálja az 50% munkadíj ill. anyag számlákat? Ha van pl. olyan munka, ahol sokkal több az anyag, mint a munkadíj (pl. napelem) , egy másik munkánál pedig fordítva, akkor összességében kell meglennie az 50-50 %-nak?

Kedves Ildi!
A számlákat együttesen fogják vizsgálni, nem külön munkálatonként.

Rokkansági ellátásban részesülő, és ez mellett 4 órában foglalkoztatott megfelel tb biztositottnak

Medves Mariann!
Mivel a részmunkaidő is keletkeztet TB jogviszonyt, így véleményünk szerint jogosult lehet a támogatásra.

Ha a nyílászáró csere anyagköltsége 2.500000 Ft. a beszerelési költség 300.000 Ft/természetesen nem lehet az anyagköltség fele , egy bejárati ajtó pld. 400.000 Ft, a beszerelése nem lehet annyi, hisz két órai munka /, mennyi visszatérítésre lehet számítani ? Köszönöm válaszukat.

Tisztelt Szakértő!

Próbálom értelmezni az alábbi mondatot:

“A felújítás mértéke nem lehet több, mint a teljes költségvetés fele.”

Kérem segítsen megérteni, hogy ez mit jelent!

Előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Mit takar a teljes költségvetés? Pl. egy konyhaszekrényhez csak munkadíj van, anyag nincs, a vállalkozói szerződésen csak ez szerepel. Akkor ez TELJES költségvetés? Természetesen más munkálatoknál csak anyagköltség van, így teljesül az 50-50%.

Kedves Andrea!
Igen, a számlákat nem munkálatonként, hanem összeségében vizsgálják.

Tisztelt Ügyintéző!
Az egyik munkára pl. festés, a munkadíj 80% az anyagköltség 20 %,
a másik munka szúnyoghálófelszerelése: anyagköltség 90% bezserelési díj 10 %
Két külön szerződés és vállalkozó . Ennek ellenére összesítve 50% megítélésre kerül ?
Köszönettel

Csak munkadíj számlát is be lehet nyújtani? Pl. tetőfelújításnál az anyag már megvan de a kivitelezés még nem valósult meg.

Kerítéscserén, garázs építésen és egy egész fürdőszoba felújításon gondolkozunk. A párom egy ezermester, aki ezeket maga vagy a családtagokkal el tudja végezni. Sokat spórolhatnánk, ha csak az anyagot kellene megvennünk. Mindenképp szükség van vállalkozóra (munkadíjas számlára)?

Kedves Szilvia!
Munkadíj és vállakozó szerződés hiányában nem lesz jogosult a támogatásra.
Bővebben a támogatásról IDE kattintva olvashat.

Tisztelt hitelnet!
Mi a helyzet olyan esetben ha mondjuk 1.5m munkadíj számlám van és 4.5m anyagköltség számlám? A megcsinált munkálatok fürdő, belső tér felújítási munkállatok, klíma beszerelés, szigetelés, tető felújítás és ezekhez kapcsolódóan csak a fürdő, klíma és szigetelésről van munkadíj számlám de az 1.5m? Akkor is megkaphatom a 3milliós támogatást?

Kedves József!
Igen. A leírt példa alapján a visszaigényelhető összeg 3 millió Ft.
A támogatásról IDE kattintva olvashat bővebben.