Milyen településen érhető el a Falusi CSOK?

A támogatott települések bővített listája IDE kattintva érhető el. A rendelet 2020.12.18-n került módosításra, ekkor került be számos új település a listába.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
A testvérem ügyvezetője, én alkalmazottja vagyok a kft-nek, melytől lakást szeretnénk vásárolni csok igénybevételével.
Lehetséges ez?

Kedves Ákos!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében: ha az eladó jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság vagy egyéni vállalkozó, az igénylő nem lehet vele tulajdonosi kapcsolatban álló magánszemély. Mivel a leírtak alapján tulajdonosi kapcsolat nem áll fenni, így a lakásvásárláshoz véleményünk szerint felhasználható a CSOK, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Külterületen, kivett tanyára felvehető falusi CSOK, ha az olyan településnek a külterülete, amelyre nem jár ugyan, de mégis külterület?

Kedves EEE!
Igen, tanyaként nyilvántartott ingatlanra jár a falusi CSOK, ha az ingatlanon lakóépület is található.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Arra a gyermekre is igényelhető a csok, amelynek van ideiglenes lakcíme és állandó is? Természetesen ez 2 különböző lakcím.

Kedves Asszonyom!
A gyermeknek, akire tekintettel szeretné igényelni a falusi CSOK-ot, a támogatott ingatlanban kell, hogy legyen az állandó lakcíme, ideiglenes lakcíme nem lehet.


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x