Milyen részletességűnek kell lennie egy anyagszámlának?

A MÁK honlapján található leírás értelmében A felhasznált anyagokat részletezni kell, mely megtehető a számlán, vagy elfogadható a számla mellé csatolt – a megrendelés alapjául szolgáló, a vállalkozó által készített – költségvetésben, vagy számlarészletezőn.

Amennyiben a vállalkozó állítja ki a számlát az anyagköltségről:
A számlán külön tételként kell megjelennie az anyagköltségnek és munkadíjnak!
A vállalkozói szerződésben már részletezett felújítási munkálatokat a számlán nem fontos részletesen feltüntetni. Az anyagköltség vagy munkadíj a számlán egy tételként összevontan nem szerepelhet.
A vállalkozási szerződésben, vagy annak mellékletében mind az anyag, mind a munkadíj olyan részletezettségű legyen („szerződött konkrét felújítási munka”), mely a megvalósított felújítás pontos tartalmának megismerését, annak ellenőrizhetőségét lehetővé teszi. (Erre megfelelő lehet pl. a vállalkozói árajánlat szerinti részletezettség.)

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 17. szerda


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tiszteletem!
Kérdezném, ha bizonyos munkálatokról már van vállalkozói munkadíj és anyagszámlám is ami meghaladja az 1.5-1.5 millió forintot akkor elszámolható olyan anyagszámla amelyhez munkadíj számla nem kapcsolódik mivel azt magam végzem el (pl.: szalagparketta lerakás).
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Asztalos vállalkozás vagyunk. Egy konyhabútor megrendelésénél mennyire részletes anyagköltséget írjunk? Bútorlapok cikkszáma szerinti bontásban m2 ár szerint, vagy méret szerinti bontásban? Csavarokat a ragasztót, a ragasztáshoz használt “kekszeket” is fel kell tüntetni? Vagy nem kell ennyire részletezni.
A munkadíjnál elég megkülönböztetni az összeszerelési díjat és a beépítési díjat?

Ha az ügyfélnek én vásárolom meg a sütőt, mikrót….hogyan tüntessem fel a számlán?

Ha az ügyfél hozza a sütőt, mikrót…. akkor külön számlát írok ezek beépítéséről vagy ráírhatom a konyhabútor beépítési számlára?

Segítségüket köszönöm.

Szükséges-e külön igénylő nevére kiállított anyag és szolgáltatási díj számla, vagy elegendő a felújítást végző vállalkozó részletes ( anyag-munkadij) bontást tartalmazó számlája?


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x