A MÁK honlapján található leírás értelmében A felhasznált anyagokat részletezni kell, mely megtehető a számlán, vagy elfogadható a számla mellé csatolt – a megrendelés alapjául szolgáló, a vállalkozó által készített – költségvetésben, vagy számlarészletezőn.

Amennyiben a vállalkozó állítja ki a számlát az anyagköltségről:
A számlán külön tételként kell megjelennie az anyagköltségnek és munkadíjnak!
A vállalkozói szerződésben már részletezett felújítási munkálatokat a számlán nem fontos részletesen feltüntetni. Az anyagköltség vagy munkadíj a számlán egy tételként összevontan nem szerepelhet.
A vállalkozási szerződésben, vagy annak mellékletében mind az anyag, mind a munkadíj olyan részletezettségű legyen („szerződött konkrét felújítási munka”), mely a megvalósított felújítás pontos tartalmának megismerését, annak ellenőrizhetőségét lehetővé teszi. (Erre megfelelő lehet pl. a vállalkozói árajánlat szerinti részletezettség.)

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Címzett! Olyan számlát kaptam az ácstól amiben annyi szerepel hogy munkadíj x forint és anyagköltség y forint. Részletesebb számla kellene vagy elég ez a két tétel a támogatás igényléséhez?

Ha a vállalkozó tevékenységi körébe nem tartozik bele egy építőanyag forgalmazása és a megrendelő szerzi be az anyagot, akkor az anyagszámla elszámolható a lakásfelújítás támogatásban? Pl. a festéket a megrendelő veszi meg, mert a szolgáltatást végző vállalkozó nem állíthat ki a festékről számlát.

Ha a vállalkozó csak a munkát végzi ezért csak munkadíjról ad számlát. Az anyag beszerzést magam végeztem, akkor hogy kell feltüntetnem a részletesebben?

Tevékenységi körönként eltérő munkák munkadíj aránya függ-e valamitől? Ács, kőműves, bádogos, festő, fűtésszerelő, villanyszerelő stb… Meg kell lenni a párjának minden mesterhez a megfelelő munkadíj és anyagköltségnek, vagy ha megvan a 2 millió valamelyiktől akkor az úgy is elszámolható? Köszönöm.

Tiszteletem!
Kérdezném, ha bizonyos munkálatokról már van vállalkozói munkadíj és anyagszámlám is ami meghaladja az 1.5-1.5 millió forintot akkor elszámolható olyan anyagszámla amelyhez munkadíj számla nem kapcsolódik mivel azt magam végzem el (pl.: szalagparketta lerakás).
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Asztalos vállalkozás vagyunk. Egy konyhabútor megrendelésénél mennyire részletes anyagköltséget írjunk? Bútorlapok cikkszáma szerinti bontásban m2 ár szerint, vagy méret szerinti bontásban? Csavarokat a ragasztót, a ragasztáshoz használt “kekszeket” is fel kell tüntetni? Vagy nem kell ennyire részletezni.
A munkadíjnál elég megkülönböztetni az összeszerelési díjat és a beépítési díjat?

Ha az ügyfélnek én vásárolom meg a sütőt, mikrót….hogyan tüntessem fel a számlán?

Ha az ügyfél hozza a sütőt, mikrót…. akkor külön számlát írok ezek beépítéséről vagy ráírhatom a konyhabútor beépítési számlára?

Segítségüket köszönöm.

Szükséges-e külön igénylő nevére kiállított anyag és szolgáltatási díj számla, vagy elegendő a felújítást végző vállalkozó részletes ( anyag-munkadij) bontást tartalmazó számlája?