Milyen képesítéssel végezheti el a vállalkozó a felújítási munkálatokat?

A lakás felújítási támogatás elszámolás során milyen TEÁOR számmal kell rendelkeznie a vállalkozónak ahhoz, hogy elfogadható számlát tudjon kiállítani?
A Magyar Államkincstár válasza egy témában feltett kérdésre:
A rendelet 9. § 5. bekezdése értelmében vállalkozási szerződés csak olyan kivitelezővel köthető, aki a szerződéskötéskor szerepel a működő adóalanyok állami adóhatóságnál vezetett nyilvántartásában.
A vállalkozó vállalkozói szerződés aláírásakor felelősséget vállal a szerződésben végzendő munkafolyamatokra. A vállalkozó / kivitelező felelőssége, hogy rendelkezzen a felújítási munkálat hoz szükséges tevékenységi körrel és betartsa a rá vonatkozó előírásokat. A tevékenységi körre vonatkozó megkötést a kormányrendelet nem tartalmaz. Az ÖVTJ-és a TEÁOR számot a kincstár nem ellenőrzi, az a NAV hatáskörébe tartozik, a NAV ellenőrizheti.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 20. szombat


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A számlán minek kell szerepelnie, munkadíj, anyag milyen arányban legyen feltüntetve?

Jó napot kívánok! Kérdésem, hogy külső nyílászáró csere esetében kizárólag minőségi tanúsítvánnyal/teljesítményigazolással ellátott nyílászáróra igényelhető a támogatás, avagy az említett paraméterek nélküli nyílászáróra is? Válaszukat köszönöm!

Kedves Linda!
Nincs arra vonatkozó előírás, hogy az új nyílászáróknak milyen kritériumnak kell megfelelnie, így az említett paraméterek nélküli nyílászáróra is igényelhető a támogatás.


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x