Milyen felújítási munkálatokra igényelhető a falusi CSOK?

A falusi csok támogatás keretében az alábbi korszerűsítési munkálatok végezhetők el:

a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése,
b) fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
c) központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
d) az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
e) a külső nyílászáró energiatakarékos nyílászáróra való cseréje,
f) tető cseréje, felújítása, szigetelése,
g) kémény építése, korszerűsítése,
h) belső tér felújítása, ideértve a belső burkolat cseréjét, a galériaépítést, a belső elektromos-, vízhálózat cseréjét, a fürdőhelyiség-felújítást, a WC-felújítást; a konyhafelújítást,
i) a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig, valamint
j) a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 20%-áig.

Berendezési tárgyakra, bútorokra, háztartási gépekre a támogatás nem használható fel. A falusi CSOK-ból tehát energiatakarékos mosógép, új korszerűbb konyhai gépek nem finanszírozhatók.

A támogatás folyósítása készültségi foknak megfelelően történik. Nem szükséges tehát a benyújtott költségvetésben szereplő összes munkálat elvégzése. Mindig ez elért készültésgi foknak megfelelő összeget utalja a hitelintézet a támogatásból az Ön számlájára, melynek legalább 70%-át számlával kell igazolni. Az elért készültségi fokot műszaki szakértő ellenőrzi helyszíni szemle keretében.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
257 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Térkövezésre fel lehet használni a falusi CSOK-ot?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Csaba!
A falusi CSOK keretében elvégezhető munkálatokról IDE kattintva tájékozódhat. A támogatás térkövezésre sajnos nem használható fel. Erre a célra lakásfelújítási támogatás igényelhető. Erről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Falusi csokra tetőbeépítés végezhető-e? Van 4 gyerek.
Fel tudom-e venni a Csokot induláshoz?

Kedves Zsolt!
Falusi CSOK tetőtér-beépítéssel történő bővítéshez is igénybe vehető. 4 gyermek után maximum 5M Ft igényelhető erre a célra preferált településen. A támogatást azonban nem előre folyósítja a bank, hanem mindig készültségi foknak megfelelően, utólag. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Szakértő!
A Falusi CSOK-ot 2 gyermek után férj, feleség veszi igénybe, mindkettőjüknek kell, hogy legyen tulajdonjoga a korszerűsítendő házban?

Kedves Ágnes!
Igen, falusi CSOK korszerűsítés esetén feltétel, hogy mindketten rendelkezzenek tulajdoni hányaddal a támogatott ingatlanban, együttesen legalább 50%-ban. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Szakértő! Falusi csokot vettünk igénybe 2 gyermekre, aminek a költségvetésébe sajnos igen magas összeg került beírására, majd 4.000.000 forint. Az összeg háromnegyedét fűtés korszerűsítésre írtuk, csakhogy kb. 1.600.000 Ft-ból elvégezték ezt a munkálatot. Fűtés korszerűsítésen belül viszont volt olyan lehetőség is, hogy elektromos hálózat kiépítése, vízvezeték kiépítése, amihez szintén írtunk be némi összeget. Ezen munkafolyamatokról is vannak számláink, plusz az egyéb munkálatokról, eszközökről, pl. lámpatestek, padlás szigetelés, amit nem írtunk a nyomtatványban, nagyjából 3.300.000 Ft. Olyan kérdésem lenne, hogy ezek a számlák elfogadhatóak? Ha nem, akkor mi a teendő, ha nem érik el a számláink a költségvetés legalább 70%-át… Továbbiak »

Kedves Andrea!
A falusi CSOK igénybevétele során nem vehetők figyelembe azon munkálatok számlái, amelyek a költségvetésben nem kerültek feltüntetésre. Ha a költségvetés 70%-át nem tudják megfelelő számlákkal igazolni, akkor információink szerint a támogatásra való jogosultság nem áll fenn. További egyeztetést az ügyben az érintett bankfiókkal javaslunk.

Tisztelt Szakértő!
Falusi csokot szeretnénk igénybe venni. Ebből a konyhát is tervezzük felújítani. Kérdésem lenne, hogy vásárolt bútorra, esetleg oda tervezett beépített bútorra, illetve beépíthető konyhai gépekre felhasználható-e?
Valamint az emeletre a lépcső a házon kívül van, téglával szeretnénk körbeépíteni, fűtőtestet is raknánk oda, ez felújítás/korszerűsítésnek vagy bővítésnek számít?
Köszönöm válaszát.
Üdvözlettel.

Kedves Flóra!
A falusi CSOK konyhabútorra, beépíthető konyhai gépekre nem használható fel. A leírtak szerinti “lépcsőház, előtér” kialakítása szintén nem támogatható.
Ezekre a célokra megfelelőbb lenne az otthonfelújítási támogatást igényelniük, melyről részletes tájékoztatást IDE kattintva olvashatnak.

Kedves Hitelnet Szakértők! Szeretnék érdeklődni, hogy minek minősül, ha pár éve a vásárolt családi házban szeretnék fűthető helységé (szoba) alakítani egy jelenleg a házhoz tartozó 19 nm–es helyiséget? (A belmagasság több mint 2 méter), ami a házzal egységes mind tégla falazatában mind tetőszerkezetileg. De a régebben a lakórészből nyílt ajtót befalazták és jelenleg a csak udvar felől lehet bemenni. A helység korábban kamra/ tároló helységként funkcionált. Lenne nyílászáró csere, fűtésbevezetése stb munkák. Tehát a ház bővülne még egy 1 fűtött szobával. Ez most megfelel a felújításnak vagy korszerűsítésnek egyáltalán igénybe tudjuk venni rá a csokot? Minden más feltételnek megfelelünk. Esetleg… Továbbiak »

Kedves Sándor!
Ha a ház preferált településen található, akkor a leírt korszerűsítési munkálatokhoz a falusi CSOK igénybe vehető. Ha a korábbi tárolót lakószobává szeretnék alakítani, akkor mindenképpen fontos egy beltéri ajtó. A helyiség az lakóépületből közvetlenül megközelíthető kell, hogy legyen.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy igénybe vehető-e a Falusi csok egy városnak a külterületén levő ingatlanra, ami tanyának minősül? Fűtés korszerűsítésére 1 születendő gyermek után.

Kedves Pál!
A falusi CSOK egy város külterületén lévő, az ingatlan-nyilvántartásban tanya (vagy birtokközpont) megnevezéssel nyilvántartott ingatlanra is igénybe vehető, ha azon lakóépület is található. A lakóépülettel szemben támasztott követelményekről és a további jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Kedves Hitelnet Szakértők!
Ház szigetelésére és színezésére szeretnénk igénybe venni a falusi csok-ot. A lábazati XPS szigetelésre lábazati kő burkolatot szeretnénk rakatni a színezés helyett. Az erről kiállított számlát elfogadják? Az ablak párkányokat is le kell cserélnünk a szigetelés miatt bádog párkányra a méreteltérés miatt. Ezt el fogják fogadni? Utolsó kérdésem. Alu redőnyöket szeretnénk szintén falusi csokra. Úgy tudom ez is hang- és hőszigetelésnek minősül.
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Krisztián!
Fenti munkálatokra információink szerint igényelhető a falusi CSOK.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Jó napot!
2 gyerekre felújításra felvehető a falusi CSOK úgy, hogy még most vásároljuk meg az ingatlant és nem lakunk benne – majd csak a felújítások után?

Kedves László!
Igen, igényelhető ebben a formában a támogatás a vásárlással egybekötött korszerűsítésre.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

1 3 4 5

257
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x