A támogatott lakásfelújítási hitel 2021.02.011-től igényelhető a hazai pénzintézeteknél. A támogatott lakásfelújítási hitel jelzáloghitel, tehát mindenéppen ingatlanfedezet szükséges hozzá. A banknak kötelezően vizsgálnia kell az ingatlan értékéhez képest kiadható hitel összegét és az igénylők rendelkezésére álló jövedelem nagyságát. További előírást a JTM szabályokról ide kattintva talál. A Hitelnet szakértői egyedileg megvizsgálják a feltételeknek történő megfelelést és természetesen a teljes körű ügyintézést is vállalják.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 


Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet.
A tulajdonunkban lévő ingatlant 28M Ft-ért vásároltuk. A munkáltatóm 10 éven keresztül havi lebontásban /havonta 40.000 Ft/ 4,8M Ft vissza nem térítendő támogatást adott részemre, amire hitel formájában 10 évre 4M Ft hitelt vettem fel a K&H Banktól. Kedvezményes lakásfelújításhoz szerettem volna felvenni a kedvezményes hitelt, azonban a K&H-nál azt mondták, hogy ez munkáltatói hitel tehernél nem lehetséges a bank belső szabályzata szerint? Önök szerint: – ez csak a K&H-nál van így?
– a vissza nem térítendő támogatás egyenlő a munkáltatói hitellel?
– 2M Ft hitelt szeretnék felvenni, valamint 1,46M Ft Csok-akl terhelt még az ingatlan.
– a K&H rangsorcsere problémára is hivatkozik, azonban így is a munkáltató utáni ranghelyen van!
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
József

Kedves József!
Jó lenne látni egy tulajdoni lapot az ingatlanra jelenleg bejegyzett terhekről. Ez alapján Szakértőink személyre szabottan tudják majd Önt tájékoztatni a lehetőségekről. Az ügyben kérjük keresse közvetlenül a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

ÜDVÖZLÖM!
AZ LENNE A KÉRDÉSEM, HA AZ INGATLANON VAN KORÁBBAN FELVETT TÁMOGATOTT HITEL (PL 2009; 2011 vagy 2016-os kormányrendelet szerinti), akkor jogosultak vagyunk erre a 2020-as kormányrendelet szerinti támogatott hitelre? A támogatási kölcsön kérelmen úgy láttam, hogy nyilatkozni kell, hogy van a fenti típusú támogatott hitelünk és ha igen, akkor azt 1 éven belül vissza kell fizetni. Ez tényleg így van? A másik kérdésem az lenne, hogy felújításhoz az anyagot én is megvehetem vagy csak a vállalkozó, akivel a vállalkozói szerződést kötöttem?
Előre is köszönöm a választ.
Gabica

Kedves Gabica!
A támogatott otthonfelújítási hitelre való jogosultságot nem zárja ki, ha korábbi támogatott hitellel rendelkezik az igénylő és annak visszafizetésére vonatkozó kötelezettség sincs. Ez a megkötés kizárólag a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Kormányrendelet keretében igényelt Államilag Támogatott Lakáshitel esetén áll fenn. Az otthonfelújítási támogatott kölcsön nem ide tartozik.
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az igényeiknek leginkább megfelelő felújítási hitelekről is. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot kívánok!
Kérdésem az lenne, hogy abban az esetben, ha az ingatlant nemrég vásároltuk, így van rajt jelzáloghitel, ebben az esetben is kaphatunk hitelt a felújításra? Így már terhelt az ingatlan. Nagyrészt tudjuk önerőből finanszírozni, nem vennénk fel a 6 milliós összeget.
Köszönöm válaszát!

Kedves Viktória!
Ez függ attól, hogy mekkora összegű a meglévő jelzáloghitel, illetve a jövedelmüktől. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek.

Azt szeretném megkérdezni,hogy kizáró ok-e,ha a a 23 éves fiunk, nős,de együtt lakunk?

Kedves Csilla!
Véleményünk szerint nem probléma.
A támogatásról bővebben IDE kattintva olvashat.

A szerződést az én nevemre kötöttük meg a vállalkozóval, ennek ellenére a feleségem bankjában az ő nevére szeretnénk felvenni a hitelt. Ez lehetséges ? Például úgy hogy én adóstárs leszek?

Tisztelt Hitelnet!
A támogatás feltételeinek 2021 december 10-e körül fogunk megfelelni. (Lakcím) Ezzel tisztában is vagyunk, és ez nem is okoz problémát.
A kérdésem az lenne, hogy a kölcsön elbíráláskor ezen feltétel későbbi teljesülése elutasítást fog-e maga után vonni.
Tisztelettel:
Tamás

Üdvözlöm!
Támogatott lakásfelújítási hitel tőketartozása esetén is érvényesíthetjük a jelzáloghitel elengedés támogatást, amennyiben megfelelünk a feltételeknek?
Köszönöm!

Kedves Ákos!
Információink szerint igen, igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás.

Az otthonfelújítási hitelre való jogosultságnak feltétele-e az 1 évet meghaladó adott lakcímen való bejelentés? Esetünkben 2020. december 30-án történt a bejelentkezés, a 2019. augusztusában vásárolt házunkba. Elegendő-e, hogy a hitel felvételét követő 1 éves elszámoláskor, illetve a támogatási igény benyújtásakor álljon fent az 1 éves feltétel? Köszönettel várom válaszukat.

Most vásárolt lakóházba én és a gyerek bejelentkeznénk állandó lakcímre a számlagyűjtés miatt, viszont a férjemnek van megfelelő tb viszonya. Ő csak augusztus körül tudna bejelentkezni az ingatlanba.
Tudjuk-e közösen igényelni a támogatást október környékén?