Az adó-visszatérítési támogatás igénybevételéhez kiállított számlának az igénylő nevére és címére kell szólni. Megfelelő tehát a számla, amely nem a támogatott – esetlegesen építés alatt álló – ingatlancímre, hanem az igénylő állandó lakcímére szól.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném kérdezni, hogy a 27%-os áfa visszaigényléséhez a számlákat hogy kell kérni. Arra gondolok, hogy ha pl. egy helyen veszek téglát, cserepet, szigetelőanyagot, akkor ezekről külön-külön számlát kell kérni, vagy lehet egy számlán?

Kedves Balázs!
Lehet egy számlán, de külön tételenként feltüntetve.

Vízvezeték rendszert újítottak fel nálam. Annak anyagáráról szól a nevemre a számla, illetve külön számla szól még ablak és ajtó vételéről, munkadíjról. Én, mint magánszemély, visszaigényelhetem-e az Áfát? OTP-től kaptam hitelt a lakástakarék összegemre.

Kedves Beatrix!
Korszerűsítés esetén ÁFA vissza igénylésére kizárólag preferált településen van lehetőség, de visszamenőleges igénybevételre ott sincs lehetőség.

27%-os áfa visszaigénylésnél a formai követelményekre vonatkozóan:
1) Ha két magánszemély vagyunk az építtetők, a számlákon mind a kettő név szerepel, azonban csak az egyikünk állandó lakcíme, ez jelenthet gondot? Milyen előírások érvényesek?
2) Építőanyagra kapott ajánlatot elfogadva (előre) fizetésnél a számlán “előleg” megnevezés szerepel, ajánlattal együtt érdemes beadni, vagy szállító levelekkel együtt, esetleg módosítás szükséges?
27%-os áfa visszaigénylésnél egyéb kérdés:
A bank nem kért költségvetést, így hogy tudjuk majd annak 70%-át igazolni? A műszaki leírásban van egy becsült bekerülési költség. Az elfogadható?
Köszönöm szépen előre is!

Kedves Gábor!
A számlán elég, ha egyikük neve és állandó lakcíme szerepel.
A számlákhoz nem szükséges ajánlatot, szállító levelet mellékelni.
Nem ismerünk olyan bankot, ahol az adó-visszatérítési támogatás igénybevételéhez ne kellene költségvetést benyújtani.