Mikortól lehet gyűjteni a számlákat a támogatott lakásfelújítási hitelhez?

Erre vonatkozóan a lakásfelújítási támogatással kapcsolatos rendelet nem fogalmaz meg előírásokat, a hitelt nyújtó bankok még nem adtak részletes tájékoztatást a feltételekről.
Véleményünk szerint a feltételek nem fognak eltérni a lakásfelújítási támogatástól, tehát a 2021.01.01 utáni számlák már elfogadhatóak lesznek, függetlenül attól, hogy mikor került a hitel folyósításra. Ezt azonban egyelőre egyik bank sem erősítette meg.
A MÁK honlapján így szerepel:

Otthonfelújítási kölcsön igénylése esetén a folyósítás előtti számlák benyújthatók-e elszámolásra?
A kérelem benyújtásakor elszámolhatók, amennyiben az egyéb feltételeknek is megfelelnek, de a bank felé történő elszámolásukról a hitelintézet adhat felvilágosítást.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő!
Igényelhet-e támogatást véglegesen leszázalékolt személy? Más jövedelemmel nem rendelkezik.
Válaszát köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Sajnos nem. Szükséges az egy éves TB jogviszony a jogosultsághoz.

Tisztelt Szakértő!
Egy család 3 gyermekkel a felújítási támogatásban bízva elkezdte a családi házuk felújítását. Sajnos a TB jogviszonnyal rendelkező édesapa február elején meghalt. Édesanya GYET-en van. Van ebben az esetben lehetőség a felújítási támogatást igénybe venni?
Köszönöm válaszukat!

Kedves Péter!
Kérdésével kapcsolatban az illetékes MÁK-hoz kellene fordulniuk.

Tisztelt Szakértő!
A munkálatok számlái közt sem telhet el 60 nap? Vagy ez csak a benyújtás előtti időszakra vonatkozik? Tegyük fel két felújításban fognánk bele, egy fürdőszoba felújítást idén tavasszal végeznének, de az ács csak a jövő évre tudja vállalni a tetőcsere munkát. Ez esetben a fürdőszoba felújítást is el tudjuk még számolni, ha több hónap telik el a két munka közt, de az ács kifizetése után az addig összegyűlt számlákat benyújtjuk?
Köszönöm válaszát!

Kedves Gabriella!
Nincs arra vonatkozó előírás, hogy két munkálat között mennyi idő telhet el. A 60 nap az utlsó teljesített számla és az igénylés beadására vonatkozik.

Tisztelt szakértő!
Jogosultak vagyunk felvenni a támogatott hitelt, ha annak igénylésekor még nem, de a támogatás kérelmezése időpontjára teljesül számomra az 1 éves lakcímbejelentettség? Alternatívaként igényelheti a hitelt addig párom egyedül, aki régebb óta van bejelentve a gyerekekkel (többi feltétel teljesülése mellett)? Van lehetőség elkezdeni gyűjteni a számlákat már a hitelszerződés dátuma előtt?
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Hitelnet! Felújítási munkáinkhoz fel szeretnénk venni a Otthonfelújítási Hitelt és élni szeretnénk a támogatással is (3+3 Mft). Március 1-től indítanánk a tetőcserénket, azaz erre az időpontra meg szeretnénk vásárolni minimum a faanyagot, ami azt jelenti, hogy februárban ezt meg kell tegyük, hogy március elejére a rendelkezésünkre álljon minden a munka kezdéséhez. De! A január 22-i korm rendelet módosítás szerint a “támogatás iránti kérelem 2021. március 1-jétől nyújtható be”. A kérdésem az lenne, hogy ezt a dátumot hogy kell értelmezni az elszámolandó számlák kiállítási dátumát illetően? Csak a március 1 utáni számlákat lehet elszámolni? Persze a bankban még semmiféle információt… Továbbiak »

Amennyiben a felújítás hitel felvételével valósul meg, a felvett hitel teljes összegét szükséges számlákkal lefedni vagy annak egy meghatározott hányadát?


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x