Tisztelt Hitelnet!

Adott egy hitelkártya szerződés, mellyel 2012.07.30 kezdettel és felviteli dátummal szerepelek a KHR rendszerben a fennálló szerződések között. A tartozás jelenleg is fennáll, de hajlandó lennék kiegyezésre a pénzintézettel. A cél az lenne, hogy minél előbb teljesen törlésre kerüljön ez a tartozást a saját hiteljelentésemből.

Tudomásom szerint 10 év után törlődik, ha a mulasztás mindvégig fennáll. Tehát ha nem rendezem 2022.10.02-ig, akkor törölni kell ez a tartozást?
Ez automatikusan megtörténik vagy kérni kell nekem/pénzintézetnek?
Ha később mégis kiegyezem velük és kifizetem a tartozást kedvezménnyel, akkor visszakerül a tartozás további 5 évre?

Adott egy gépjármű vásárlási hitel, mellyel 2012.04.14 kezdettel, 2012.04.18 felviteli dátummal és 2020.08.31 megszűnési dátummal szerepelek a KHR rendszerben a megszűnt szerződések között. A megszűnés módja: Veszteségként leírva.

Mikor kerül törlésre ez a tartozást a saját hiteljelentésemből? 10 év után, azaz 2022.04.18-án? Vagy a megszűnést követő 5 év után, azaz 2025.08.31-én?

Köszönöm megtisztelő válaszát!

Válaszunk:

Kedves Gábor!

A veszteségként lezárt mulasztás információink szerint a lezárástól számított 5 év után kerül legkorábban törlésre a KHR rendszerből.

Arról, hogy egy korábban felvett hitelkártya szerződés mikor évülhet el, nincs információnk. Ezzel kapcsolatban az érintett hitelintézetnél érdeklődhet, valamint a KHR rendszert működtető BISZ Zrt-hez fordulhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Intrumnál volt tartozásom, ami 14.000 Ft volt. Kifizetésre került. Jött egy papír, amin már nem szerepel a tartozás! Nem tudom, hogy tudunk már esetleg babaváró hitelt intézni vagy esetleg mást mennyi idő mire letelik? Tényleg 1 és 5 év?