Mennyi tulajdonrész szükséges, ha korszerűsítésre kérjük a falusi CSOK-ot?

Korszerűsítésre és/vagy bővítésre igényelt falusi CSOK esetén a támogatott személyeknek – élettársak, házastársak igénylése esetén mindkét félnek együttesen – legalább 50% tulajdonrésszel kell rendelkezni a lakóingatlanban már a falusi CSOK kérelem benyújtásakor.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet
2 évvel ezelőtt vásároltam egy ingatlant a NET zrt által. Közeli hozzátartozó visszavásárolhatta. 1.178.415 Ft jelzálogjog lett bejegyezve 5 évre a Magyar Állam javára.
Jogosult lehetek a Falusi CSOK-ra (felújítás/korszerűsítés)?

Kedves Zsolt!
Ha a további falusi CSOK jogosultsági feltételek teljesülnek, akkor elvileg igényelhető a falusi CSOK felújítási, korszerűsítési célra. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Címzett!
Nekem 50%, míg feleségemnek 25% tulajdonrésze van a bővíteni kívánt ingatlanban (a fennmaradó 25% édesanyámé).
Lehetséges-e így a Falusi Csok igénylés, vagy a teljes tulajdoni hányadnak a kettőnkének kell lennie?

Kedves András!
A falusi CSOK korszerűsítéshez elegendő, ha kettejüknek együttesen 50% tulajdonrésze van a támogatott ingatlanban. Mivel a leírtak alapján ez a feltétel teljesül, ezért lehetséges a falusi CSOK igénylés, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy a falusi csokot meg tudjuk igényelni az alábbi feltételekkel:
– tulajdoni hányad a férjemmel 50-50%
– szüleimnek haszonélvezetük van rajta
– bővítésre igényelnénk 2 gyermek után
Köszönöm válaszát.

Kedves Anett!
A haszonélvezeti jog sajnos kizárja a támogatásra való jogosultságot. Ha a szülei lemondanának a haszonélvezeti jogról és a további jogosultsági feltételek is fennállnak, úgy igényelhető lenne a falusi CSOK korszerűsítésre. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Élettársi kapcsolatban, három gyerek esetén (egy előző kapcsolatból, két közös), a tervek szerint korszerűsítéshez felvett falusi CSOK-nál, az egyik fél tulajdonában van az ingatlan 100%-a. A másik fél jövedelmének 50%-a végrehajtás alatt áll, nincs tulajdoni hányada és nem is lenne szerencsés ebben a helyzetben. Van-e lehetőség ilyen esetben felvenni valahogyan a falusi CSOK-ot? A tulajdoni hányad elosztása mindenképp 50-50 %-nak kell lenni, illetve mennyi ideig kell ennek a hányadnak életben maradnia, igénylés, pozitív elbírálást követően is fenn kell tartani a tulajdoni hányadot? Esetleg haszonélvezeti jog nem volna elegendő?

Kedves Kata!
Mindkét félnek szükséges – bármilyen arányban – tulajdonrésszel rendelkezni a támogatott házban. A tulajdoni hányadra vonatkozó előírást a támogatás folyósítását követő 10 évben is fenn kell tartani. A haszonélvezeti jog kizárja a támogatásra való jogosultságot.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x