Mennyi tulajdonrész szükséges a meglévő házban, ha bővíteni szeretnénk CSOK-kal?

Bővítés esetén a támogatott személynek – házastársak, élettársak igénylése esetén együttesen – legalább 50% tulajdonrésszel kell rendelkezni a bővítendő ingatlanban a támogatási kérelem benyújtásakor.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő! Tíz éve lakunk egy ingatlanban, ami a férjem nevén (1/1) van 100%, mivel én éppen tgyáson voltam, akkor mikor vettük a házat. Azóta született 3 gyermek (mindenki ide van bejelentbe) és a ház kicsi lett. Szeretnénk bővíteni, alul és felül is 40-40 nm-t. Sajnos mivel 5200 fő a község lakossága, itt nem igényelhető a falusi csok bővítésre, ezért csak a 3 gyermek után járó 2.2 M összegű támogatást tudnánk igényelni. A tetőtér beépítés új lakásként az sem járható, mert a férjem a tulajdonos. Ezért is írnék, hogy járható út-e az, hogy a férjem elajándékoz nekem pár százalék tulajdonrészt… Továbbiak »

Kedves Melinda!
Igen, megfelelő, ha a párja valamennyi tulajdoni hányadot Önnek ajándékoz, elég pár százalék is. A meglévő további lakástulajdon nem zárj a ki a CSOk-ra való jogosultságot.
Mivel a támogatás a bővítésből hátralévő munkálatokra vehető igénybe, ezért a munkálatok megkezdése előtt kellene benyújtani a támogatási kérelmet. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x