Elvált szülők esetében az a szülő lehet jogosult a CSOK-ra, akinél a gyermek jogerős bírósági határozat alapján elhelyezésre került és akivel a gyermek állandó lakcíme – lakcímkártyával igazoltan – megegyezik. További feltétel, hogy a gyermek a támogatott ingatlanba is együtt költözzön a támogatott személlyel. A CSOK igénylés során be kell nyújtani a gyermekelhelyezésről szóló jogerős bírósági határozatot és a gyermek lakcímkártyáját,

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Amennyiben még a válás nem fejeződött be, még nincs jogerős bírósági határozat, csak beadásra került (közös megegyezéssel) van-e lehetőség CSOK “továbbvitelére”?

Elvált szülők esetén igénybe lett véve 2008 évben 800 000 Ft szocpol egy gyermekre. Az anyával és jelenlegi férjével él családi kötelékében (jelenleg 11 éves). Új családi lakóház építését határozták el. Jelenlegi családi struktúra: férj, feleség + 3 gyermek. Az apának a 2 év TB jogviszonya 2022 júniusában lesz meg. A településen ahol élnek, falusi CSOK támogatás igényelhető. Az apa bruttó 160 000 Ft/hó jövedelemmel rendelkezik jelenleg. Az építkezés során
1.) Mekkora mértékű állami támogatás jár?
2.) Mekkora mértékű támogatott hitel igényelhető?
3.) A hiányzó 2 év időtartamig mit igényelhetnek jelenleg jogszerűen?
4.) A kedvezményes ÁFA igénybevételének mértéke?
5.) Az apa 2 év munkaviszonyának meglétével a jelenlegihez képest milyen plusz kedvezmények járhatnak, illetve igényelhetőek jogszerűen?
6.) Célszerű-e hozzákezdeni jelenleg az építkezéshez és mekkora készültségig célszerű haladni, hogy a további kedvezmény ne vesszen el? Tisztelettel köszönöm a válaszokat.
Üdvözlettel.
László