A kamattámogatás megszűnik, ha

– a támogatott személyek a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül nem teljesítik az első gyermeket

– a támogatott személyek egyike sem rendelkezik már magyarországi lakcímmel

– a gyermekvállalási támogatással érintett kiskorú gyermeket a támogatott személyek egyike sem neveli saját háztartásában

– a házasságukat a kölcsönszerződés futamideje alatt felbontják, vagy érvénytelennek nyilvánítják.

A kamattámogatás megszűnése esetén az Adósoknak a hátralévő futamidőben fizetniük kell a kölcsön támogatás nélküli kamatát. Kamatozóvá vált babaváró hitelnél az adósok a havi törlesztő részletben tőkét, kamatot és kezességvállalási díjat fizetnek.

A fenti első három esetben történő kamattámogatás megszűnésekor a támogatott személyeknek a kamattámogatás megszűnését követő 120 napon belül egy összegben vissza kell fizetniük az addig kapott kamattámogatás összegét.

A fenti utolsó esetben a kamattámogatás visszafizetési kötelezettsége akkor áll fenn, ha a házasság felbontásának időpontjáig a gyermekvállalás nem teljesült.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A kérdésem az lenne, hogy ha válás miatt felbontjuk a szerződést, akkor ugye visszamenőleg a kamatot meg kell fizetni a kedvezményes periódusra, de van lehetőség egy összegben lezáratni a hitelt, akkor is, ha csak 1,5 éves? Annak van valami egyéb költsége a tőketartozáson kívül?