Melléképület tetőfelújítása támogatható tevékenység?

Igen,a MÁK által kiadott írásbeli válasz alapján: ” A rendelet 6. par. k) alapján a nem lak célra szolgáló helyiség tetőfelújítása, homlokzat szigetelése is felújítási tevékenységnek mindősül és igényelhető rá a lakásfelújítási támogatás. ”

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 18. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az ingatlanomon van egy nagyon rossz állapotban lévő melléképület. Ez felújítható-e úgy, hogy alapig visszabontásra kerül és a meglévő alapon újraépítjük?

Kedves Tamás!
Nem, építési munkálatokra a támogatás nem igényelhető.

Jó napot!
A tavaly megvett járólapot idén tavasszal rakják le. A burkolás munkadíja elszámolható a támogatáshoz?
Köszönettel, Anett

Kedves Anett!
Csak a 2021 január 1-jét követően kiállított számla fogadható el. Azonban, ha csak ez az egy munkálat lesz, úgy szükséges anyagdíj számla is a jogosultsághoz. Nem elég csak munkadíj számlát benyújtani az igényléskor.

A vállalkozói szerződés mintában minden támogatható részmunkát külön kell feltüntetni (Vízhálózat korszerűsítés, villanyszerelés, fűtés korszerűsítés, homlokzati hőszigetelés stb) Ha ezeket a munkákat a lakóingatlanunkkal azonos helyrajzi számon lévő melléképületen végezzük, akkor csak a 6. par. k) pontjához kell írni, hogy generál felújítás, vagy a többi pontban részletezni?

Melléképület építésére felvehető a támogatás? A felújítás konkrétan meg van nevezve, de én építeni szeretnék.


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x