Igen,a MÁK által kiadott írásbeli válasz alapján: ” A rendelet 6. par. k) alapján a nem lak célra szolgáló helyiség tetőfelújítása, homlokzat szigetelése is felújítási tevékenységnek mindősül és igényelhető rá a lakásfelújítási támogatás. ”

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó Napot,
A melléképületünkön le szeretnénk cserélni a tetőt, valamint a melléképület előtt végig van egy nagy előtető ami jelenleg 8 méter széles és 16 méter hosszú , de mi a szélességét 6 méterre szeretnénk és szintén le lenne cserélve a tetőszerkezet. Ez egy nyitott rész nincs zárt oldala csak a melléképület, az előtető a terv rajzon sem szerepel, mivel nem zárt tér. Valamint a lakóépületet nemes vakolatozni szeretnénk, szigetelve nem lesz. Ezekre igénybe vehető-e a felújítási támogatás?

Köszönöm előre is a segítséget.

A tulajdoni lapon úgy szerepel egy helyrajzi szám alatt ,hogy lakóház udvar gazdasági épület.Lehetve igényelni támogatást a gazdasági épület tetőcseréjére külső belső pucolására amibe gépkocsit tárolására használunk?

Kedves Asszonyom!
Igen, mivel egyazon helyrajzi számon szerepel a házzal, így támogatható.

Az ingatlanomon van egy nagyon rossz állapotban lévő melléképület. Ez felújítható-e úgy, hogy alapig visszabontásra kerül és a meglévő alapon újraépítjük?

Kedves Tamás!
Nem, építési munkálatokra a támogatás nem igényelhető.

Jó napot!
A tavaly megvett járólapot idén tavasszal rakják le. A burkolás munkadíja elszámolható a támogatáshoz?
Köszönettel, Anett

Kedves Anett!
Csak a 2021 január 1-jét követően kiállított számla fogadható el. Azonban, ha csak ez az egy munkálat lesz, úgy szükséges anyagdíj számla is a jogosultsághoz. Nem elég csak munkadíj számlát benyújtani az igényléskor.

A vállalkozói szerződés mintában minden támogatható részmunkát külön kell feltüntetni (Vízhálózat korszerűsítés, villanyszerelés, fűtés korszerűsítés, homlokzati hőszigetelés stb) Ha ezeket a munkákat a lakóingatlanunkkal azonos helyrajzi számon lévő melléképületen végezzük, akkor csak a 6. par. k) pontjához kell írni, hogy generál felújítás, vagy a többi pontban részletezni?

Melléképület építésére felvehető a támogatás? A felújítás konkrétan meg van nevezve, de én építeni szeretnék.