Megelőlegezett CSOK esetén mikor igényelhető falusi CSOK?

A vonatkozó kormányrendelet értelmében, ha ugyanazon fiatal házaspár megelőlegezett formában nyújtott lakáscélú állami támogatást – ideértve a megelőlegező kölcsönt is – vett igénybe korábban, újabb megelőlegezett családi otthonteremtési kedvezményt akkor igényelhet, ha a korábbi gyermekvállalás teljesült.

Megelőlegezett CSOK esetén információink szerint a gyermekvállalás akkor tekinthető teljesítettnek, ha a gyermek megszületik. A gyermek születését anyakönyvi kivonattal szükséges igazolni és be kell mutatni a lakcímkártyáját is.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
11 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha felvettük a sima Csok-ot 2 gyermekre megelőlegezve, de tavaly (lakáseladás-vétel) miatt visszafizettük mindenestől. Akkor még 1 gyermekünk volt. Szeretnénk újra felvenni a Falusi csok-ot korszerűsítésre, akkor felvehetjük ugyanúgy megelőlegezetten? (3 gyermekre). Szeretnénk majd 3. Gyermeket is, vagy csak a meglévő 2 gyermekünkre kapnánk meg?

Kedves Alexandra!
Mivel a korábbi gyermekvállalás nem teljesült még – a visszafizetés ellenére – újbóli igénylésnél kizárólag a meglévő gyermekekre tekintettel lenne benyújtható a falusi CSOK kérelem. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Falusi csokkal vásárolt ingatlanra lehet jelzáloghitel?

Kedves András!
A falusi CSOK önmagában nem zárja ki jelzáloghitel felvételét. A hitelfelvétel lehetősége azonban több mindentől is függ, pl. az ingatlan értékétől, területi elhelyezkedésétől, és az Önök jövedelmi helyzetétől. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, van megelőlegezett csokunk 2 vállalt gyermekre, abból már 1 gyermekünk van, viszont szeretnénk kertes házat.
Így a falusi csokot nem tudjuk igénybe venni?

Kedves Alexandra!
Amennyiben a korábbi gyermekvállalás nem teljesül, addig újabb megelőlegező támogatás igénybevételére nincs lehetőségük.

Üdvözlöm! 2016-ban használt ház vásárlására igényeltük a csok-ot 1 meglévő és 2 vállalt gyermekre (2,2 millió)! 2018-ban megszületett a 2. gyermek! Idén igényeltük a falusi csokot korszerűsítésre, felújításra 2 meglévő és 1 vállalt gyermekre (5 millió)! Minden feltételnek megfeleltünk. Az értékbecslést elfogadták. A banki ügyintéző azt mondta, most már nekiállhatunk a bontásnak, felújításnak! El is kezdődtek a munkálatok, majd egyszer csak jön a telefon, hogy a falusi csok kérelmünket visszautasították, mert a 2016-ban felvett csok (1 meglévő és 2 vállalt gyermekből csak 1 gyermek született meg), magyarul nincs meg a 3 gyermek, ezért a nem teljesítettnek tekintik és amíg azt… Továbbiak »

Szép napot!
A kérdésem az lenne, ha már 4 éve igényeltünk csok-ot. Falusi csok-ot igényelhetünk még lakás vásárlásra? Vagy csak felújításra? Engem jobban a vásárlás és felújítás érdekelne.

Kedves Beáta!
Ha vállalt gyermekek után igényelték a CSOk-ot, és a gyermekvállalás teljesült, akkor igényelhetik a Falusi CSOK-ot korszerűsítésre, ha az ingatlan a Falusi CSOK által preferált településen van.
Amennyiben újabb lakást vásárolnának, akkor lehetőség van a korábban kapott CSOK támogatást önkéntesen visszafizetni és újra igényelni azt. Bővebben a témában IDE kattintva olvashat.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Kérdésem lenne, hogy falusi csoknál muszáj az 5 milliót elköltenünk korszerűsítésre? Illetve konyhabútor, mosogatócsap és tűzhely hiánya gond lehet az értékbecslésnél?

Kedves Csilla!
Nem muszáj a teljes 5 milliót igényelniük, azonban ha mégis 5 milliót igényelnek korszerűsítésre, akkor nem szólhat kevesebb összegről a költségvetés.
A konyhának rendelkeznie kell csappal amiből víz folyik, mosogató tálcával és főzési lehetőséggel, tehát tűzhellyel vagy legalább rezsóval.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!


11
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x