Még nem jelentkeztünk át egy éve a felújítani kívánt ingatlanba. Addig is gyűjthetjük a számlákat a felújításról?

Nem, a MÁKáltal kiadott válaszok alapján fontos tudnivaló, hogy számlát gyűjteni, vállalkozási szerződést kötni csak azt követően lehet, ha a felújítandó ingatlanban megtörtént a tulajdonjog bejegyzés és az állandó lakcím bejelentés is!

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha az állandó lakcím a felújítási ingatlanban van, de az ideiglenes lakcím egy másik ingatlanban, akkor az kizáró akadály? És közös igénylők esetében mindkét igénylőnek és a gyerekeknek is egy évig be kell jelentkeznie állandó lakcímre? És egyéni igényléskor a házastársnak/élettársnak és a gyerekeknek is be kell állandóként jelentkezniük egy éven át?

1,5 éve vásárolt, féléve (2020.07.22-től) ott bejelentett állandó lakcímmel rendelkező felújítandó családi ház tulajdonosai vagyunk. Azt olvastam, hogy annak ellenére, hogy az igénylő még az 1 éves állandó bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, elkezdheti gyűjteni a számlákat 2021.01.01-től, viszont a támogatás igényléséhez meg kell várni az egy éves bejelentett lakcím idejét. A kérdésem a következő kitételre utal, melyet a hitelnet.hu oldalon olvastam: “Az igénylésére a számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2020.12.31-ig van lehetőség. ” Tehát nem lesz-e probléma az, ha a számlák kifizetését követően, több, mint 60 nappal később nyújtjuk be a támogatás iránti igényt, megvárva az 1… Továbbiak »

Üdvözlöm!
Nekem olyan kérdésem lenne a támogatással kapcsolatban, hogy 2éve vásároltuk az ingatlant, de mivel nem volt elég pénzünk felújítani és beköltözni ezért át se tudtunk jelentkezni az ingatlanba. Ilyenkor is el kell telnie az egy évnek? Illetve ha mi idén nyáron elkezdjük a házat csinálni és a számlákat eltesszük, de a kérelmet csak decemberbe nyújtom be az előtte kiállított számla nem.elszámolható?
Köszönöm a választ!


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x