A tartozáscsökkentő támogatásra vonatkozó kormányrendelet 2020. július elsejétől módosult. Azon gyermekek után, akik 2020. július elsején vagy azt követően születnek/születtek meg, a támogatási kérelem a születés időpontjától számított maximum 60 napig nyújtható be.

A támogatás igénylésére már a 12. várandóssági héttől van lehetőség, egészen a születést követő 60 napig. Akik ez alatt az időszak alatt nem nyújtja be támogatás iránti kérelmét, később már nem lehet jogosult a támogatásra.

2020. július 1. előtt született gyermekek esetén a támogatás igénylésére vonatkozó fenti időkorlát nem áll fenn.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Többféle választ is kaptunk már adott kérdésünkre, szeretnénk tisztán látni a témában. Az alapvető kérdésünk az, hogy milyen összegű visszatérítésre számíthatunk a jelzáloghitelünk kapcsán. 2018 előtt született 5 gyermekünk, a 6. 2019. novemberben született és a 7. gyermekünket várjuk 2021. júliusában. A jelzáloghitel szerződését 2021. május végén írtuk alá. Egyik válaszként a 4 milliót, másikként viszont az 5 milliót kaptuk.
Melyikre számíthatunk?
Köszönöm.

Üdv!
A Magyar Közlönyben megjelent legfrissebb változások (04.16.) szerint..
..ha támogatott otthonfelújítási kölcsönt veszek fel, majd ELŐBB
igénylem az otthonfelújítási támogatást, és ezt követően születik meg a 2. gyermekem,
Igényelhetem-e a jelzáloghitel-csökkentő támogatást is a még fennálló tartozás erejéig?
Ebben a sorrendben (még) nem korlátozzák a támogatások halmozását?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy felvettünk 4.5 millió forintos felújítási falusi csok hitelt. A szerződést januárban írtuk alá. Mivel felújítási támogatás, csak úgy folyósítanak ahogy a munkákat elvégezték. Márciusban elvégezték a munkákat, március 5-én jött a bank megnézni, azt mondták 1-2 hét folyósítanak. A harmadik gyermekünk március 25-én született. A részfolyósítást március 29-én utalta a bank.
Most áprilisban beadhatom-e a kérelmet?
Üdv.