A tartozáscsökkentő támogatásra vonatkozó kormányrendelet 2020. július elsejétől módosult. Azon gyermekek után, akik 2020. július elsején vagy azt követően születnek/születtek meg, a támogatási kérelem a születés időpontjától számított maximum 60 napig nyújtható be.

A támogatás igénylésére már a 12. várandóssági héttől van lehetőség, egészen a születést követő 60 napig. Akik ez alatt az időszak alatt nem nyújtja be támogatás iránti kérelmét, később már nem lehet jogosult a támogatásra.

2020. július 1. előtt született gyermekek esetén a támogatás igénylésére vonatkozó fenti időkorlát nem áll fenn.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
24 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A jelenleg még érvényben lévő moratórium június 30-ig meghosszabbított időpontját figyelembe véve a benyújtási határidő erre a kérelemre is érvényes? (Júniusban telt le a 60 nap a gyermek születésétől kezdve.)

Tisztelt Hitelnet!
A Fundamentánál van lakáscélú jelzálog hitelünk, de mivel ott szerepel harmadik személy is, így nem tudjuk igényelni a hitel elengedést. Ezért a Fundamenta hitelt kiváltanánk egy OTP-nél felvett lakáscélú hitelkiváltással.
Ebben az esetben is tudjuk igényelni a hitelelengedést?
Válaszukat nagyon szépen köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Párommal 4 gyermeket nevelünk. Kettő az előző kapcsolatból (2003, 2005.), egy párom előző kapcsolatából (2011) és egy közös kislány (2020. máj.) Saját 100% tulajdonú családi házam jelzálog alapú hitelébe (2010) szeretnék támogatást igénybe venni.
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőségünk és ha igen, mekkora ez az összeg.
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
László

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnék érdeklődni, hogy igénybe tudjuk-e venni a támogatást, és ha igen, akkor milyen összegre vagyunk jogosultak az alábbi feltételek szerint:
Előző kapcsolatból van 2 gyermekem, 2019 szeptemberében vásároltunk CSOK-os hitellel lakást. 2020 áprilisában született meg az első közös gyermekünk (így nekem a harmadik), és most érkezik a negyedik gyermek is ősszel. CSOK-on kívül semmilyen támogatást nem vettünk igénybe.
Köszönettel.

Tisztelt Hitelnet!
A 6 éve felett jelzáloghitelt, amit házépítésre használtunk fel még a házasságkötés előtt vettem fel, így adóstársként édesanyám szerepel. Van lehetőség a hitelszerződés módosítására, hogy ezentúl csak én legyek az adós vagy esetleg a férjem legyen az adóstárs? Közben született 2 gyermekünk, akire igénybe vennénk a hitelcsökkentést.
Köszönettel.

Tisztelt Hitelnet!
A harmadik gyermek 2021.04.05-én született, a támogatásról most értesültünk.
Így csak az előző 2 gyermekre vehető fel a támogatás?

Tisztelt Cím!
Kérdésem a következő: 2009. óta van jelzáloghitelünk. 3 gyermekünk van, a legkisebb 2006.01.12-én született.
Igényelhető a támogatás?
Köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
A jelzálogtörlesztés aláírt hitelszerződés meglétével igényelhető. A gyermek születésekor lezárt, törlesztési fázisban kell legyen a hitel, vagy lehet még rendelkezésre állási időben, kivitelezéskor igényelni a törlesztést?
Köszönöm.

Tisztelettel!
Második gyermekünk a veszélyhelyzet alatt született 2020.11.06-án. Úgy hallottam, hogy amíg tart a veszélyhelyzet jelen esetben 2021.12.31. addig beadható a jelzáloghitel csökkentés. Ez igaz lehet? Mert a 60 nap már régen letelt máskülönben nem tudnám beadni.
Köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Többféle választ is kaptunk már adott kérdésünkre, szeretnénk tisztán látni a témában. Az alapvető kérdésünk az, hogy milyen összegű visszatérítésre számíthatunk a jelzáloghitelünk kapcsán. 2018 előtt született 5 gyermekünk, a 6. 2019. novemberben született és a 7. gyermekünket várjuk 2021. júliusában. A jelzáloghitel szerződését 2021. május végén írtuk alá. Egyik válaszként a 4 milliót, másikként viszont az 5 milliót kaptuk.
Melyikre számíthatunk?
Köszönöm.

Üdv!
A Magyar Közlönyben megjelent legfrissebb változások (04.16.) szerint..
..ha támogatott otthonfelújítási kölcsönt veszek fel, majd ELŐBB
igénylem az otthonfelújítási támogatást, és ezt követően születik meg a 2. gyermekem,
Igényelhetem-e a jelzáloghitel-csökkentő támogatást is a még fennálló tartozás erejéig?
Ebben a sorrendben (még) nem korlátozzák a támogatások halmozását?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy felvettünk 4.5 millió forintos felújítási falusi csok hitelt. A szerződést januárban írtuk alá. Mivel felújítási támogatás, csak úgy folyósítanak ahogy a munkákat elvégezték. Márciusban elvégezték a munkákat, március 5-én jött a bank megnézni, azt mondták 1-2 hét folyósítanak. A harmadik gyermekünk március 25-én született. A részfolyósítást március 29-én utalta a bank.
Most áprilisban beadhatom-e a kérelmet?
Üdv.