Nem,  a köztartozást, és a TB jogviszonyt a Magyar Államkincstár fogja vizsgálni. Így nem szükséges az OEP-ben igazolást kérni. Munkáltatói igazolásra nincs szükség. A köztartozás mentességről és a TB jogviszonyról csak nyilatkozni szükséges.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
35 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím,
Érdeklődöm, hogy az Otthonfelújítási támogatásra jogosult-e, aki aktív korúak ellátásában részesül?
Üdvözlettel
Angéla

Tisztelt. Cím,Érdeklődöm, hogy az Otthonfelújítási támogatásra jogosult-e, aki Rokkantsági ellátásban részesül? Üdvözlettel: Ildikó

Tisztelt Cím,
Érdeklődöm, hogy az Otthonfelújítási támogatásra jogosult-e, aki NYES-en van?
Üdvözlettel
llona

Kedves Hitelnet válaszoló,
Időközben az otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu válasza is megérkezett, miszerint a
nyugdíj előtti álláskeresési segély biztosítottnak számít, vagyis nem akadálya az otthonfelújítási támogatás igénylésnek. Természetesen a további feltételeknek is meg kell felelni.
Köszönöm
Ilona

Tisztelt Cím!
Nem fogadja el a K§H bank a TB jogviszony igazolását, mert nem szerepel a 518/2020 kormányrendelet, csak a 16/2016 17/2016 rendeletek a fejléc az A családok Otthonteremtési kedvezményeinek biztosított jogviszonyt igazoló hatósági bizonyítvány.
Kérném a segítségét, hogy hogyan igényeljem ha nincs az ügyfélkapun.
Üdv.
István

Kedves Pisti!
A területileg illetékes OEP biztosan tud Önnek segíteni.

Üdv. Munkahelyet váltok megszakítás nélkül. Egyik nap ki másik nap bejelentenek. Az probléma hogy a 3 honap nincs meg egy melohelyen? Vagy csak a tb jogviszony a lenyeg. Köszönöm a választ

Nemzetkozi szervezetel dolgozom, a TB-t sajat zsebbol fizetem, megszakitas nelkul hosszu evek ota. A CSOK igenylesekor ez a “sajat zsebbol” fizetes kizaro ok volt, igy van ez a lakasfelujitasi tamogatas eseteben is?

Tisztelt Hitelnet!
Férjem 2020 dec.3. álláskeresési járadékon volt majd egy hónapig regisztrált munkanélküli ezután kezdett el dolgozni vendéglátás miatt csökkentett 2 órás munkaidőben van jelenleg vírus helyzet letelte után 8 órás lesz a foglalkoztatása.Kérdésem a 30 napos kieséssel és a 2 órás jogviszonnyal megtudjuk- kapni a felújítási támogatást.Minden más követelménynek megfelel.Sajnos én nem mert a lakcímem csak ideiglenes az adott ingatlanban.
Válaszát előre is köszönöm:Mária

Érdeklődnék, hogy gyeten vagyok itthon, a párom 5 hónapja egyéni vállalkozó. Előtte 20 napig nem volt bejelentett munkája.
Tudjuk igényelni a támogatást?

Közösen vesszük fel a támogatást nekem a házrész felel meg a férjemnek pedig a Tb jogviszony akkor kinek a nevére lehet íratni a számlákat?

Érdeklődnék abban az esetben ha az idén megcsináltatom a gázt és jövő tavasszal tudom a konyhát felújítani akkor ha egyben adom be a számlákat jövőre akkor is megkapom a támogatást?

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha én Ausztriában dolgozok, de feleségem itthon és a ház 1/2.1/2 arányban van a tulajdonunkban, igényelhetem én is a támogatást és a számlák szólhatnak az én nevemre is vagy mindenképp a feleségem nevén fusson az igénylés, mível én intézek mindent egyszerűbb volna a saját nevemben intézni?

Tavalyi évben az iskola bezárása miatt megszünt a munkám.2 hónapig kaptam a munkanélküli járadékot utánna 3 hónapig kaptam az állás keresési járadékra való jogosultságot mire ismét munkába tudtam állni.Kérdésem hogy ezek a hónapok is számítanak a Tb jogviszonyhoz/álláskeresési járadékra való jogosultság/?Igényelhetem a támogatást?Többi kritériumnak megfelelek!

Kiskorú gyermekemet nevelő szülő 50% tulajdoni hányaddal rendelkezem a felújítandó lakásban. Lakóhelyem ugyanitt a kiskorú gyermekemmel azonos több mint 1 éve. Társadalom biztosítási jogviszonyom nincs egy év. A házastársammal együtt igényelnénk a támogatást. Együttes igénylés esetén a férjem rendelkezik 1 éves tb jogviszonnyal. Viszont az férjem/apa/nincs bejelentkezve a felújítandó lakásba. A szülők lakóhelye nem azonos.
Közösen igénybe vehetjük a lakásfelújítási támogatást?

Az is megfelelő, ha TB jogviszonyom özvegyi nyugdíjra való jogosultság miatt van?

A kérdésem a következő: 33 éve vagyok tanár. 2020 júniusában felmondtam az egyik iskolában, 2 hónap munkanélküli járadékon voltam. Szeptember elsején kezdtem a másik iskolában dolgozni. Ez folyamatos tb ellátottságnak minősül, vagy ki kell várnom a 2021. szeptember 1-et, hogy meglegyen az 1 éves folyamatos jogviszonyom?

Nyugdíjas őstermelő vagyok. 21 éves fiammal élek közös háztartásban.
Részemre jár-e a max 3 millió lakásfelújítási támogatás? Az ingatlan 100%-ban a saját tulajdonom.

Tiszteletem!
Lakásfelújítási hitel tb jogviszony igazoláshoz (1 év) kormányablaknál a formanyomtatvány, igazolás elérhető?

Kedves Zsolt,
Mi még nem látjuk a honlapon, személyesen már biztosan átvehetők.