Nem,  a köztartozást, és a TB jogviszonyt a Magyar Államkincstár fogja vizsgálni. Így nem szükséges az OEP-ben igazolást kérni. Munkáltatói igazolásra nincs szükség. A köztartozás mentességről és a TB jogviszonyról csak nyilatkozni szükséges.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
43 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Helló
Érdeklődnék, hogy pl. aki gyest kap és emelt ősszegű családit kap és tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermekről kapja ezt, azoknak jár a lakás felújítás?
Előre is köszönöm.

Azt szeretnem kérdezni, emelt összegű ápolási díjban részesülök édesapám után már 6 éve. Ez alapján igényelhetem-e a lakásfelújítási támogatást, munkaviszonynak számít-e, mert tb az folyamatos.

Tisztelt cím!
Azt szeretném kérdezni, hogy gyesen lévő egyedülálló anyukaként, fogyatékkal élő gyermeket nevelek, jogosult vagyok-e a lakásfelújítási támogatásra.
Előre is köszönöm a segítséget.

Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy a feleségem nevén van a lakás 1/1-ben ő a tulaj. Együttes igénylésnél jó ha nekem van meg az 1 éves TB jogviszonyom neki nincs meg.Vagy így hogy a lakás csak az ő nevén van így nem számít csak az ő tb jogviszonya?
Köszönöm a segítséget!

Tisztelt Cím,
Érdeklődöm, hogy az Otthonfelújítási támogatásra jogosult-e, aki aktív korúak ellátásában részesül?
Üdvözlettel
Angéla

Tisztelt. Cím,Érdeklődöm, hogy az Otthonfelújítási támogatásra jogosult-e, aki Rokkantsági ellátásban részesül? Üdvözlettel: Ildikó

Tisztelt Cím,
Érdeklődöm, hogy az Otthonfelújítási támogatásra jogosult-e, aki NYES-en van?
Üdvözlettel
llona

Tisztelt Cím!
Nem fogadja el a K§H bank a TB jogviszony igazolását, mert nem szerepel a 518/2020 kormányrendelet, csak a 16/2016 17/2016 rendeletek a fejléc az A családok Otthonteremtési kedvezményeinek biztosított jogviszonyt igazoló hatósági bizonyítvány.
Kérném a segítségét, hogy hogyan igényeljem ha nincs az ügyfélkapun.
Üdv.
István

Üdv. Munkahelyet váltok megszakítás nélkül. Egyik nap ki másik nap bejelentenek. Az probléma hogy a 3 honap nincs meg egy melohelyen? Vagy csak a tb jogviszony a lenyeg. Köszönöm a választ

Nemzetkozi szervezetel dolgozom, a TB-t sajat zsebbol fizetem, megszakitas nelkul hosszu evek ota. A CSOK igenylesekor ez a “sajat zsebbol” fizetes kizaro ok volt, igy van ez a lakasfelujitasi tamogatas eseteben is?

Tisztelt Hitelnet!
Férjem 2020 dec.3. álláskeresési járadékon volt majd egy hónapig regisztrált munkanélküli ezután kezdett el dolgozni vendéglátás miatt csökkentett 2 órás munkaidőben van jelenleg vírus helyzet letelte után 8 órás lesz a foglalkoztatása.Kérdésem a 30 napos kieséssel és a 2 órás jogviszonnyal megtudjuk- kapni a felújítási támogatást.Minden más követelménynek megfelel.Sajnos én nem mert a lakcímem csak ideiglenes az adott ingatlanban.
Válaszát előre is köszönöm:Mária

Érdeklődnék, hogy gyeten vagyok itthon, a párom 5 hónapja egyéni vállalkozó. Előtte 20 napig nem volt bejelentett munkája.
Tudjuk igényelni a támogatást?

Közösen vesszük fel a támogatást nekem a házrész felel meg a férjemnek pedig a Tb jogviszony akkor kinek a nevére lehet íratni a számlákat?

Érdeklődnék abban az esetben ha az idén megcsináltatom a gázt és jövő tavasszal tudom a konyhát felújítani akkor ha egyben adom be a számlákat jövőre akkor is megkapom a támogatást?

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha én Ausztriában dolgozok, de feleségem itthon és a ház 1/2.1/2 arányban van a tulajdonunkban, igényelhetem én is a támogatást és a számlák szólhatnak az én nevemre is vagy mindenképp a feleségem nevén fusson az igénylés, mível én intézek mindent egyszerűbb volna a saját nevemben intézni?

Tavalyi évben az iskola bezárása miatt megszünt a munkám.2 hónapig kaptam a munkanélküli járadékot utánna 3 hónapig kaptam az állás keresési járadékra való jogosultságot mire ismét munkába tudtam állni.Kérdésem hogy ezek a hónapok is számítanak a Tb jogviszonyhoz/álláskeresési járadékra való jogosultság/?Igényelhetem a támogatást?Többi kritériumnak megfelelek!

Kiskorú gyermekemet nevelő szülő 50% tulajdoni hányaddal rendelkezem a felújítandó lakásban. Lakóhelyem ugyanitt a kiskorú gyermekemmel azonos több mint 1 éve. Társadalom biztosítási jogviszonyom nincs egy év. A házastársammal együtt igényelnénk a támogatást. Együttes igénylés esetén a férjem rendelkezik 1 éves tb jogviszonnyal. Viszont az férjem/apa/nincs bejelentkezve a felújítandó lakásba. A szülők lakóhelye nem azonos.
Közösen igénybe vehetjük a lakásfelújítási támogatást?

Az is megfelelő, ha TB jogviszonyom özvegyi nyugdíjra való jogosultság miatt van?

A kérdésem a következő: 33 éve vagyok tanár. 2020 júniusában felmondtam az egyik iskolában, 2 hónap munkanélküli járadékon voltam. Szeptember elsején kezdtem a másik iskolában dolgozni. Ez folyamatos tb ellátottságnak minősül, vagy ki kell várnom a 2021. szeptember 1-et, hogy meglegyen az 1 éves folyamatos jogviszonyom?

Nyugdíjas őstermelő vagyok. 21 éves fiammal élek közös háztartásban.
Részemre jár-e a max 3 millió lakásfelújítási támogatás? Az ingatlan 100%-ban a saját tulajdonom.

Tiszteletem!
Lakásfelújítási hitel tb jogviszony igazoláshoz (1 év) kormányablaknál a formanyomtatvány, igazolás elérhető?