Lakásfelújítási támogatás után igényelhetjük a CSOK-ot új lakás vásárlásra?

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi a kérdéssel fordulok: lakásfelújítási támogatás előfeltételeit sikerült megismerni. Az utófeltételekről azonban nem találtam információt (jelzálog, meddig kell lakni az ingatlant, stb.)
A kérdésem oka: jelenlegi lakóhelyünk szeretnénk felújítani, de pár év múlva, ha 5 fős családdá bővülünk, szeretnénk a CSOK adta lehetőségeket kihasználni (még nem használtuk ki) (10+10 v. 10+15), és új építésű lakást vásárolni (a mostaninál kisebbet, mert ez nagy nekünk, ezt pedig befektetési céllal megtartani). A két támogatás esetünkben “üti” egymást?
Másik kérdésem, jelenleg 2 gyermekünk van. Ha most felvesszük a támogatást (10+10), és nem bővül a család, mekkora visszafizetendő összeggel (kb.) kalkulálhatunk?

Köszönöm válaszát!

A lakásfelújíátis támogatás igénylése nem zárja ki a későbbi CSOK igénylés lehetőségét. A CSOK igénylés részleteit ide kattintva olvashatja el részletesebben.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban Utolsó módosítás: 2021. március 28. vasárnap


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő,
Lakásfelújítási támogatás igénybe vételét követően, ha úgy alakulna, új lakás vásárlása esetén igénybe vehető-e a csok 10M Ft támogatás már meglévő 3 gyermek esetén úgy, hogy a lakásfelújítási támogatást érintő ingatlan nem kerül értékesítésre, az új lakás vásárlását követően viszont a család az új lakásba költözik.

Kedves Sándor!
Nincs akadálya annak, hogy a lakásfelújítási támogatás igénybevételét követően új lakás vásárlásához igényebe vegyék a 10M Ft összegű CSOK-ot, ha az egyéb jogosultsági feltételek is fennállnak.


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x