Közmunkára jár a falusi CSOK?

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a 3 gyermek után adható 10 milliós falusi CSOK jogosultsághoz nem fogadható el a közmunából származó jogviszony. A kérelem benyújtását megelőző 2 éves időszakba azonban besámítható a közfoglalkoztatottként eltöltött idő is.

Aki közfoglalkoztatottként dolgozik, használt lakás vásárlásához – legalább 180 napos folyamatos jogviszony megléte esetén – a háromgyermekes normál CSOK szerinti támogatásra lehet jogosult. Ennek összege 2,2M Ft. A további feltételekről IDE kattintva olvasható részletes tájékoztatás.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. február 08. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet! Kérdésem a következő: jelenleg közfoglalkoztatott vagyok, már 2019. szeptember óta. Előtte közalkalmazott voltam, majd 3 hónapig álláskeresőin, ami ha jól tudom nem számít megszakításnak, akkor nem volt megszakítás a jogviszonyomban. Ha találnék minél hamarabb alkalmazotti munkát határozatlan időre, mert van rá esély, hogy felvesznek a mostani munkahelyemre közalkalmazottnak, vagy esetleg máshol találnék munkát, akkor mennyire számít a közfogis jogviszonyom bele a két évbe, mert igénybe szeretnénk venni a 10 millió forintos falusi csokot. Én 38 éves vagyok, a férjem 39, és már van egy gyermekünk. Tehát röviden, ha a megigénylés pillanatában már normál jogviszonnyal rendelkezem, akkor esetleg már… Továbbiak »

Tisztelt ügyintéző.
Én közmunkán dolgozom 7 hónapja. Van 3 kiskorú gyermekem és lakásvásárlásra szeretném a segítségét kérni. A lakás 3M forint. Én az apa vagyok, mert az élettársam 4 és fél éve gyesen van.
Én megigényelhetem?
Köszönöm.
Tibor

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy a párom közmunkán van 1 éve, én pedig 6 hónapja közalkalmazottként dolgozom. 5 kiskorú gyermekünk van. Településünkön igényelhető a falusi csok.
Jogosultak vagyunk-e rá, és milyen összegben?
Köszönöm.

Köszönöm válaszát. Előtte 1 éves megbízási szerződéssel dolgoztam. A munkáltatóm szerint biztosítottként. Nem tudom, hogy az hozzá számolható-e?


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x