igen, ebben az esetben igényelhető a támogatás: ” az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek,” A támogatási kérelem benyújtására a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett gyermekkel azonos lakóhelyen lakó szülő vagy a Rendelet szerinti gyám jogosult.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, ha kiskorú gyermek nevére kerül a lakás amiben már régóta életvitelszerűen élünk,lakunk. Illetve felújítjuk. A támogatáshoz a papíroknál, az ő nevére kell a számlákat és a szerződéseket kitölteni? Ebben az esetben ő az igénylő is? vagy pedig a szülő nevére kell mint törvényes gyám?
Választ nagyon köszönöm!

Kedves Kitti!
Amennyiben a gyermek nevén van az ingatlan, akkor is a szülő az igénylő, így a szülő nevére kell hogy szóljanak a számlák. Örökbefogadott gyermek esetében is.

Érdeklődnék, hogy kiskorú unokám jogosult-e a támogatásra, ha az ingatlan 100%-os egyedüli tulajdonosa, nincs az ingatlanon haszonélvezet és tartozás, de a tulajdonos más lakcímen van bejelentve /a szüleinél/.

Üdvözlöm.
Az érdekelne, hogy jogosultak vagyunk-e az állami támogatásra. Van 2 gyermekem, és a házunk a 6 éves kisfiam nevén van. Egyedüli tulajdonos. Nincs haszonélvező sem.
Köszönöm a választ.

Kedves Viktória!
Megfelelő, ha a kiskorú gyermek nevén van a ház. Amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, úgy jogosultak lehetnek a támogatásra.