Kinek a nevére szóljon a számla lakásfelújítási támogatás igénylése esetén ?

A lakásfelújítási támogatás igénylésénél a beadandó számla kinek a nevére szóljon, ha a családi házas ingatlan fele-fele arányban mindkét szülő nevén van. Elég az egyik nevére, vagy mindkettőjük neve kell, hogy szerepeljen a számlán vevőként. ha elég az egyik szülő neve, akkor minden felmerülő számlán csak az szerepelhet?
Köszönöm a választ.

Tisztelt Érdeklődő!
Együttes igénylés esetén a számlák bármelyikőjük nevére szólhatnak, ez olvasható a MÁK által közzétett tájékoztatókban is.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 



Utolsó módosítás: 2021. március 21. vasárnap


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A generalkivitelezesnel nem en veszem az anyagokat, kinek a neven kell lennie a szamlaknak

Kedves Brigitta!
Megfelelő, ha a vállalkozó veszi az anyagot a munkálatokhoz és a vállalkozó tovább számlázza azt Önnek.

Üdvözlöm!
Együttes igénybevétel esetén a számlákat hány %- ban kell a saját illetve a házastársam nevére kiállíttatni?
Köszönöm a választ!

Kedves Beáta!
Nincs erre vonatkozó előírás.

Közös igénylés esetén csak az egyik fél nevén van 50% tulajdonirész a másik félnek nincs tulajdoni része a felujítandó családi házba igényelhető a felujítási támogatás ?Házastársak közös igénylése esetén nem probléma az hogy az egyik félnek van csak 50 % tulajdoni rész a másik félnek pedig egyéves tb jogviszonya?

Kedves Ibolya!
Nem probléma, a leírtak alapján együttesen igényelhetik a támogatást, ha mindketten állandó bejelentett lakcímmel rendelkeznek a felújítandó ingatlanban.

Jó napot kívánok!
A lakásfelújítási támogatás igényléséhez leadott számlákat a személyi igazolványban szereplő névre kell kiállítani? (Gondolok itt a több utónévre.)
Köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Igen, információnk szerint a személyi igazolványban szereplő névre kell a számlákat kérni. Így ha két keresztneve van, akkor így kell feltűntetni a számlán is.


8
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x