Két munkálat között mennyi idő telhet el a lakásfelújítási munkálatok során?

Nincs arra vonatkozó előírás, hogy két munkálat között mennyi idő telhet el. Tehát, ha a két munkálat között fél év telik el, az sem probléma. Ami fontos, hogy az igénylés benyújtásakor az utolsó teljesített számla nem lehet régebbi, mint 60 nap.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatbanUtolsó módosítás: 2021. február 19. péntek


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az lenne a kérdésem,hogy a 2021-ben megkezdett munkálatokat ebben az évben kell- e elszámolni,vagy végezhetünk 2022-ben is ilyen jellegű tevékenységet,és az év végén leadhatóak-e az előző év számlái is? Köszönöm!

Azt olvastam, hogy több kisebb munka is lehetséges ebben a támogatási rendszerben, tehát pl. a ház külső festése színezése után, beépített előszoba bútor készül és mondjuk most áprilisban megvalósul a ház külső festése, de a beépített bútor csak mondjuk szeptemberben valósul meg. Ez így lehetséges? És akkor szeptembertől számít a 60 nap amikor be lehet adni a támogatásra az igénylést?

Házunkban a villanyvezeték cseréje vált esedékessé, de utána a festésre más vállalkozóval kötött szerződés szerinti számlák is elszámolhatóak e? ha igen milyen határidővel kell azoknak teljesülniük, hogy a 60 napot is figyelembe vehessem. Vagyis a 60 nap (a beadási határidő a támogatáshoz) melyik munka végeztével fontos? a két munka között telhetnek e el hónapok, ha nem találnék vállalkozót a munkára?

Tisztelt Válaszadó, afelől érdeklődöm, hogy ha az ingatlan hosszú ideje a tulajdonomban van, de csak ebben a hónapban tudunk beköltözni, mert eddig a haszonélvező lakott benne, akkor a beköltözéstől számított egy éven belül végzett felújítási munkák és e célból beszerzett anyagok számlái is beleszámíthatnak-e az egy év elteltével benyújtható igénylésbe, vagy meg kell várni, hogy egy éve benne lakjunk, és csak akkor foghatunk hozzá a felújításhoz. Azért fontos ez, mert ha úgy alakul, egy másik kormány ennek a lehetőségnek gyorsan véget vet.

Kedves Szakértők!
Fűtés korszerűsítésre szeretnénk igénybe venni a támogatást viszont csak a jövő év folyamán tudjuk beadni az igénylést. Ha még ebben az évben megveszem a gázkazánt, a számláját el tudom -e számoltatni vagy a vásárlás időpontjának is bele kell férnie a 60 napba?
Másik kérdés, hogy a két munkálat között akár 1 év is eltelhet?

Válaszukat előre is köszönöm!

5 gyermekem van, most kezdem a tetőterünkben gyerekszobák kialakítását. A munkálatokkal előreláthatólag csak 2022 tavaszán végzek. Addig gyüjtöm a számlákat. A kérdésem: ha a legutolsó számlám mondjuk 2022 februári lesz és én az addig összegyüjtött számlákkal mondjuk 2022 márciusban (tehát a legutolsó számla dátumát tekintve 60 napon belül adom be a támogatási igényemet , akkor a teljes, tehát a régebbi mondjuk 8-10 hónapos számlákra is megkapom a törvényes támogatást?

Tisztelt Szakértők!
Az utolsó számla lehet egy elszámolható pl. csap megvételéről szóló számla is, melyet nem szakember épít be, tehát alapvetően csak egy anyagról szóló számlám lesz?
Köszönettel: Gábor

A számlát milyen névre kell kérni?
Elektronikus számlát elfogadnak?
Köszönettel, Nagy Hajnal

Kedves Hajni,
Az elektronikus számla elfogadható.
A lakásfelújítási támogatás feltételeiről ide kattintva olvashat bővebben. A gyakori kérdések és válaszok ide kattintva elérhetők. Amennyiben további kérdése van, állunk szíves rendelkezésére.

Ha a tároló, nyárikonyha felújítására szeretnénk igénybe venni a támogatást, elfogadható-e, hogy a tulajdoni lapon gazdasági épületként szerepel az épület?

Emeleti terasz korlátjának beszerzésére, szerelésére igényelhető-e a támogatás

Kedves Ágnes,
Terasz építése, felújítása támogatható tevékenység. A lakásfelújítási támogatás feltételeiről ide kattintva olvashat bővebben. A gyakori kérdések és válaszok ide kattintva elérhetők. Amennyiben további kérdése van, állunk szíves rendelkezésére.


20
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x