Nem, a rendelet és a MÁK-tól kapott válasz alapján a támogatás a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása,kerítés építése,gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása,terasz, loggia, erkély, előtető építése céljából igényelhető.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlőm!
A tv-Ben hallottam, hogy kertépítésre is igénybe vehető a családtámogatás, csak kevesen tudják. Szeretném megkérdezni, hogy növények, öntöző rendszer, fű vetés esetén is van erre lehetőség?
Kérem szíves válaszukat.

Kedves Babi!
Kerítés építésre igen, de kert rendezésre, öntöző rendszer kiépítésre és füvesítésre nem igényelhető a támogatás.

Tisztelt Cím!
Egy helyrajzi számon lévő melléképület (nyári konyha, tároló) tetőszerkezetének felújítására igényelhető-e a lakásfelújítási támogatás? Köszönettel

Kedves Enikő!
Igen, nyári konyha, tároló felújítására igényelhető a támogatás.

Jelenleg nem rendelkezünk terasszal. Fedett, burkolt teraszt szeretnénk kialakítani. Meglévő tetőnket szükséges meghosszabbítani, vagy csapott tetőt készíteni. Jár -e a támogatás? Befolyásolja-e a támogatást, ha a terasz egyik oldalát felfalazzuk?
Jár-e a támogatás meglévő ajtó, radiátor áthelyezésére?
Köszönöm válaszukat!

mi számít felújításnak, és mi építésnek? az ingatlanon jelenleg is van tárolónak használt melléképület, ennek felújítása azonban gazdaságtalan, a felújítása valójában azt jelenti, hogy a helyén egy másikat építenénk. ez felújításnak (ami támogatható) vagy új építésének (ami nem támogatható) minősül?

köszönöm a választ! valóban, a kérdésből kifelejtettem, hogy ez a melléképület valóban szerepel a térképmásolaton is, vagyis nem a semmiből nőne ki

A kérdésem az lenne, hogy meglévő nyári konyhát építenénk újjá ugyanarra az alapra. Az elszámolható lenne?

Gépjármű tárólónak minősül e a motor illetve bicikli táróló is, vagy csak a kocsi?

Pince építéséhez igényelhető-e támogatás?

A”nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása” részből a felújítás mit takar? Tetőfelújítás és falszigetelés elszámolható?