Nem, a rendelet és a MÁK-tól kapott válasz alapján a támogatás a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása,kerítés építése,gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása,terasz, loggia, erkély, előtető építése céljából igényelhető.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
26 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Egy a háztól külön álló, de az ingatlannal egy helyrajzi számon lévő, tégla falazatú nyári konyha bontására, majd egy fa vagy fém szerkezetű, zsindelyes, panelkész, majd helyben összeszerelt, új nyári konyha építésére igényelhető a támogatás?
Köszönettel:
László

Tisztelt Szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy szeretnénk egy mobil tárolót az udvarra építeni. Beton alapon fix lemezez-tárolót. Lehet-e ebben az esetben igénybe venni a lakásfelújítási támogatást? Egy társasházi lakásban lakunk, a lakásnak külön helyrajzi száma van, de a kert osztatlan közös tulajdon, ami a társasházhoz tartozik. (Mindenkinek van tulajdoni hányada.) Ugyanez lenne a kérdésem a kerítéssel kapcsolatban. Lehet-e lakásfelújítási támogatást a kerítésre, ha a kert osztatlan közös és a mi hányadunkon szeretnék a kerítést megcsinálni.
Előre is köszönöm a választ,
Petra

Üdvözlöm!
Szaletli építésére lehet támogatást visszaigényelni?
Valamint zárt kerti besorolású területre, ahol a megnevezés kivett lakóház, udvar és kert, lehet-e támogatást kapni?

Melléképület közművesítésére vagy közműveinek (víz, áram, csatorna) cseréjére felhasználható a támogatás?

Tisztelt címzett mivel a motorkerékpár is gépjárműnek minősül így egy 50 négyzetméteres helyiség kialakítása amiben a motorkerékpár tárolására kerül gépjármű tárolónak minősül?
Továbbá mivel két ilyen típusú gépjármű ről van szó két tároló is kialakítható?
Köszönettel
István

Üdvözlőm!
A tv-Ben hallottam, hogy kertépítésre is igénybe vehető a családtámogatás, csak kevesen tudják. Szeretném megkérdezni, hogy növények, öntöző rendszer, fű vetés esetén is van erre lehetőség?
Kérem szíves válaszukat.

Tisztelt Cím!
Egy helyrajzi számon lévő melléképület (nyári konyha, tároló) tetőszerkezetének felújítására igényelhető-e a lakásfelújítási támogatás? Köszönettel

Jelenleg nem rendelkezünk terasszal. Fedett, burkolt teraszt szeretnénk kialakítani. Meglévő tetőnket szükséges meghosszabbítani, vagy csapott tetőt készíteni. Jár -e a támogatás? Befolyásolja-e a támogatást, ha a terasz egyik oldalát felfalazzuk?
Jár-e a támogatás meglévő ajtó, radiátor áthelyezésére?
Köszönöm válaszukat!

mi számít felújításnak, és mi építésnek? az ingatlanon jelenleg is van tárolónak használt melléképület, ennek felújítása azonban gazdaságtalan, a felújítása valójában azt jelenti, hogy a helyén egy másikat építenénk. ez felújításnak (ami támogatható) vagy új építésének (ami nem támogatható) minősül?

A kérdésem az lenne, hogy meglévő nyári konyhát építenénk újjá ugyanarra az alapra. Az elszámolható lenne?

Gépjármű tárólónak minősül e a motor illetve bicikli táróló is, vagy csak a kocsi?

Pince építéséhez igényelhető-e támogatás?

A”nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása” részből a felújítás mit takar? Tetőfelújítás és falszigetelés elszámolható?