Kerítés építés céljából lehet -e a támogatást felhasználni ? köteles vagyok építtetővel , vállalkozóval készíttetni vagy azt magam is megtehetem és az anyagköltséget számoltatom el ? Köszönöm válaszukat előre is.

A kormányrendelet szerint a kerítés építésére igényelhető a lakásfelújítási támogatás. A támogatás igénylésekor benyújtott számláknak 50-50 %-ban kell tartalmazniuk anyag és munkadíj számlát, de több különböző munkálat esetén ezek a számlák összevonhatók. A lakásfelújítási támogatás feltételeit ide kattintva tekintheti meg.

Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím,
Kerítés építéssel kapcsolatban szeretném kérdezni: a kerítéskőről (színezett zsalukő) készült számla tartalmazná a szállítási- és daruzási díjat, a raklapokat és a raklapok csomagolási díját is. Az ezzel a tartalommal kiállított számla befogadható-e?

Kedves Flóra!
Igen, elfogadható, azonban a raklap díja nem számolható el, így a raklap díjával csökkenteni kell a számla összegét, és ezt az összeget kell beírni a számlaösszesítőbe.

Tisztelt Hitelnet!
Új kerítést építenénk, amihez a mezők lézervágott acéllemezekből lennének. Ezeket a lemezeket szinterezéssel festetnénk egy festőüzemben. Önök szerint a szinterezésről kiállított számla elfogadható mint munkadíj?
Köszönöm!
Péter

Kedves Péter!
Véleményünk szerint a kerítés építésbe elszámolható az említett munkálat.

Kerítés lábazatának a felújítása, konkrétan újra vakolása, enyves gyöngyvakolattal bevonása is értelmezhető vajon ebben a kategóriában? Köszönettel.

Kedves Zsófia!
Véleményünk szerint igen, kerítés felújítására elszámolható az említett munkálat.

Üdvözlöm. Térburkolat készítés előtt állunk. A vállalkozó a földmunkán kívül minden megcsinál. Önállóan elszámolható a gép földmunka, ha egy másik vállalkozó elkészítí?

Kedves Péter!
Információnk szerint, ha a vállalkozó csak a földmunkát végzi, úgy nem lesz elszámolható, mivel Önmagában a földmunka nem támogatható, és a vállalkozói szerződésben csak ez szerepelne.

Tisztelt Hitelnet!

Olyan kérdésem lenne, hogy a kerítés felújításra, illetve adott esetben a kerítésben bejárati kapu létrehozásra is kiterjed-e a támogatás?

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Gábor

Kedves Gábor!
Igen, meglévő kerítés felújítására igényelhető a támogatás.

Tisztelt Hitelnet!
Kerítés építéssel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének.
A kerítés tervezési költsége elszámolható e mint munkadíj? Értelem szerűen a tervezői munkánál anyagköltség nem keletkezik. Lehet olyan szerződést kötni, ami csak munkadíjra vonatkozik? A következő kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha az építőanyagokat saját magam szerzem be, akkor a kivitelezővel kötött szerződésen elég csak a vállalkozói díjat (vállalkozási szerződés “B oszlop”) feltüntetni? Vagy a vállalkozói szerződésben a munkadíj mellett az anyagköltségeket is rögzíteni kell, és a számlákat majd a saját nevemre kérem kiállítani.
Várom mielőbbi válaszukat!
Üdvözlettel:
Dávid

Kedves Dávid!
Tervezési munkát el lehet számolni munkadíjként, azonban ehhez szökséges megkötni a vállalkozói szerződést.
Vállalkozói szerződést csak azzal a vállalkozóval kell kötni, aki munkadíjról ad számlát.
Amennyiben az anyagot a felújításhoz Ön veszi meg és a számla a saját nevére és a felújítandó ingatlan címére szól, akkor a vállalkozói szerződésben csak a munkadíj összegét kell feltűntetni az adott munkálatnál.

Ellenőrizve van-e a kivitelező “alkalmassága” a szerződésben szereplő feladat elvégzésére? Úgy értem ha a vállalkozó pl: külső szigetelésre, szinezésre vállalkozik, a megrendelő köteles-e ellenőrizni hogy a vállalkozó rendelkezik-e a szükséges szakmai végzettséggel vagy szakmai minősítéssel? Ha igen, hogy?

Kedves Csaba!
A témával kapcsolatban IDE kattintva olvashat.

Tisztelt Cím!
A térburkolással és kerítés építéssel kapcsolatos kézi és gépi földmunka amit a munkát végző vállalkozó csinál miként számolható el (anyag vagy munkadíj).A keletkezett nemveszélyes hulladék elszállítása támogatható e ha a munkát végző vállalkozó szállíttatja el és tovább számlázza nekem.Vagy milyen formában oldható meg. Köszönettel : Zsolt

Kedves Zsolt!
Az említett munkálat munkadíjként fogadható el.
A konténeres és egyéb hulladék elszállítása önállóan nem támogatható, csak abban az esetben, ha a kivitelezés végző megállapodásban a hulladék elszállítása is szerepel. Így a leírtak alapján megfelelő lesz.